tisdag 31 augusti 2010

Namnsdag

Grattis gullungen min!
Idag har det varit Widars namnsdag. Visserligen stavas det i almenackan med enkel V men det är ändå Widar! Har hittat lite info om namnet! Hade ingen aning om det när jag skrev upp det på namnlistan med namn innan Widar föddes. Det var redan då min favorit, men när Widar väl föddes så såg han inte ut som en Widar så vi funderade över Ludwig, Elliot och lite andra namn, men sedan blev det ändå tydligt att det var en liten Widar och numera känns det så rätt. Pussade honom lite extra på grund av namnsdagen i morse och även farmor och morfar har grattat! Tack!

Vidar
Populäritet idag: Ökar
Placering på namntoppen 2009: 75
Antal män med namnet i Sverige: 2733
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 5
 
Mansnamnet Vidar är ett gammalt nordiskt namn. I den nordiska mytologin är Vidar Odens son. Vidar är sammansatt av ord för träd och man och kan betyda "skogsman". Namnet har ökat i popularitet sedan mitten på 1990-talet och börjar nu närma sig 100-i-top-listan. Det finns 2372 män som har förnamnet Vidar. Av dessa har 1094 namnet Vidar som tilltalsnamn/ förstanamn. År 2008 fick 165 pojkar namnet Vidar som tilltalsnamn, varav 155 stavder Vidar, 9 Widar och 1 Widhar. Namnsdag: 31 augusti
 
Hämtat från http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/statistik/lan/Vidar

Widar, e man cool så e man....

Problemformuleringsprivilegiet....

Har lärt mig ett nytt ord idag...problemformuleringsprivilegiet! Alltså vem som har rätten att formulera vad som är problemet. Det kan man fundera över ett tag. Ordet fungerar även när man vill köra hänga gubbe som man gjorde på klassens timme i fyran...Finns ord för allt.

Växjö

Idag är jag på egenbus i Växjö. Träffar goa människor, äter gott och funderar över saker och ting. Det rusar dock omkring en massa moderskänslor och oro i mig så trots att jag vet att Widar och Matte har det gott och klarar sig utmärkt utan en nojjig mamma/sambo så har jag otroligt svårt att varva ner. Blir inte lätt att sova samtidigt som jag har en gyllene chans till en natts sömn, ostörd sömn och det är ju så ovanligt att jag bör värna om det. Hm hur kan man sakna en liten Widar så mycket? Var inte riktigt beredd på att det skulle kännas så starkt att jag vill ta tåget hem nu, trots kompisar och annat trevligt.
Ok kära sambo jag saknar dig med!!
saknar er!
Kan lägga till att solen skiner i Växjö och när jag åkte ner i morse så åkte vi förbi flera sjöar med tåget och dessa låg spegelblanka med dimma över sig och en gnutta sol, otroligt vackert. Lätt att glömma att även småland kan vara ett regnigt blåsigt hel-e.

Widar

Bara en go mysbild från idag! Widar i sin kaninbody från Name it.

Dagen som gick

I solen, ser rätt pigg ut va?!
Innehöll en hel del! Matte börjde jobba igen och min och Widars förmiddag innehöll de vanliga bestyren och en blandning av skrik i olika tonarter och lite lek och leenden. Han har kommit på att man kan slå spökena i babygymmet och skälla ut tummenmobilen i barnvagnen. Vid lunch skjutsade Matte oss till öppna förskolan där vi var på infobesök och trots att jag är skeptisk till att sitta och dutta med andra föräldrar så får jag nog medge att det verkar schysst och kan nog vara bra för både mig och Widar. Var en go känsla där och det är viktigt, sen får man väl se.

När vi var klara så var Widars tålamod slut och han roade sig med att skrika medan vi travade till BVC för vägning och jag passade på att mata lillkillen som blev lite gladare av det. Han växer och frodas kan man säga även om baken är så smal att byxorna håller på att trilla av.

Tigerpyjamas HM
  För att kompensera det roade vi oss med lite shopping på eftermiddagen. Det blev som alltid numera prylar till Widar trots att jag egentligen skulle handla till mig själv.

Men jag fick med mig en schysst kofta från HM till mig själv, känner på mig att den kommer bli en stor favorit i höst. Älskar hästmönstret!

Kofta HM

Annars gick vi mest runt i stan och tittade på folk. Studenterna är tillbaka i stan och de är överallt på gott och ont. Men lite kul är det att titta på alla nollningsuppdrag som pågår.

Ikväll har vi varit hemma och tagit det lugnt. Jag har gosat extra mycket med Widar eftersom jag ska vara iväg ett par dagar med start imorgon. Under tiden är Widar hemma med Matte som är ledig medan jag har lite annat inbokat sedan länge. Dock oerhört nervöst att lämna dem hemma trots att jag vet att Matte och Widar fixar det bra. Är bara jag som nojjar. Trodde inte jag skulle tycka det skulle vara svårt att lämna men det är det!  Är ju egentligen inte konstigare än när Matte ligger ute på jobb och jag har varit själv med Widar. Men det känns hualigen....

måndag 30 augusti 2010

Barnmarknad...

Har lärt mig något nytt, innebörden av barnmarknad. Smaka på ordet, barnmarknad. Vad tänker du på? Jo naturligtvis en marknad av barn. När jag åkt förbi sådana skyltar, vilket man gör ibland som icke förälder, så har jag flinat för mig själv och undrat hur 17 man kan sätta upp såna skyltar. Sälja barn på en marknad liksom. För vad jag vet så är det förbjudet... Hm ska inte skämta om människohandel för den är tyvärr en avskyvärd verklighet som finns för vissa. Men visst är det konstigt att man kallar det barnmarknad när man säljer barnsaker och barnkläder, inte barn. I allafall så fick jag en genomgång av nyttan av dessa och vilka fynd man kan göra så nu är en lördag i september och en lördag i oktober spikade för detta. Kan man köpa leksaker och kläder för småsummor så är det ju toppen, dessutom blir det ju miljövänligt när man återanvänder sakerna!
Inte till salu

Utslängd till gästrummet....

Nyss kom Matte hem. Förvånat undrade jag vad han gjorde här, han mumlade nåt om att han inte hade parkeringspengar...Jag tänkte i två sekunder att vadå han har ju tankkortet...sen kom jag ihåg....att jag är anledningen till att han för tillfället inte har något tankkort, inget bankkort, jobbkort osv....
I torsdags när jag skulle på möte i stan så la jag fram min plånbok och annat på byrån i hallen. Sedan packade jag ner allt och gick. På byrån låg även Mattes plånbok....

Jag gick på mitt möte, var borta ett par timmar och ringde sen hem och undrade om Matte och Widar skulle komma ner. Matte undrar om jag sett hans plånbok, ja den ligger ju på byrån. Nej säger han. Han har letat igenom lägenheten och bilen och sen spärrat alla kort eftersom han har jobbkort, tankkort och andra kort som det skulle kunna bli tokigt med...Han trodde han hade glömt den på ica efter att vi storhandlat under gårdagen....Jag kollar i min handväska och vad ligger där om inte hans plånbok....Jag har inget som helst minne av att jag tagit med den, har under 10,5 år aldrig plockat med mig hans plånbok och jag har i det här läget inget som helst minne av att jag skulle tagit med den...suck

Nu har jag en lugn sambo som lugnt konstaterar att då behöver han inte beställa nytt körkort, han har precis bytt liksom. Hade det varit jag så hade jag varit hysterisk, blir det om jag lägger bort nycklar och plånböcker...

Tilläggas kan att jag tidigare på dan försökt mata Widar med en Dr Brownflaska som ej var ihopsatt med alla delar varför allt började läcka ut och jag stirrandes på flaskan som ett fån undrar varför den inte funkar....?
Behöver jag säga att dessa missöden var anledningen till att jag hamnade i gästrummet för lite intensiv sömn?

Hahaha



Behöver något som väger upp och jämnar ut det taskiga humöret och taskiga morgonen som ackompanjerats av barnskrik. Tänk om vi vore så lättroade....

Morgonhat

Hur kul är det att försöka få liten att somna om bara för att väckas av nån traktor och grävare utanför fönstret? I går kväll var det mopedmaffian som väsnades, någon hade väl trimmat sitt otyg till max och sen var det något pucko som inte visste vad ljuddämparen förväntas sitta på bilen....aaaaaaaaa Å nu är det alltså en traktor, en grävare och nån idiot som hamrar utanför fönstret....Tack för det....Liten vaknar upp hela tiden så gissa vilken underbar dag detta kan bli, NOT!

Om liten inte får totalbryt så förväntas vi gå på infobesök på öppna förskolan idag. Får se hur det kan bli. Hoppas bara inte det är ytterligare en plats med föräldrar som ser allt i rosa fluff som det var i vänta barn gruppen osv. Är så trött på alla rosenröda myter, föreställningar och annat som man förväntas svälja och sprida. Bara detta som att smärta är fint, naturligt och en utmaning ungefär som att bestiga ett berg...ja sån skit har man hört medan man var gravid och låt mig tala om att smärta gör ONT. End of story. Hm ska nog äta nåt så jag blir lite gladare....
Widar...vi känner oss grymma idag...

söndag 29 augusti 2010

Önskar

Anna hittade det här goa stället och tipsade om det, gissa om jag skulle vilja ha en resa bokad dit....men vi vann inte på lotto den här veckan, heller *muttrar* hur svårt ska det vara?!

http://www.fritidsresor.se/resa/maldiverna/noonu-atoll/hilton-maldives-iru-fushi-resort--spa

Ole dole doff och eftermiddag hos en kompis

För att muntra upp sig lite har Widar hängt i babysittern, han börjar äntligen begripa sig på den och körde en ole dole doff med leksakerna
Widar
Vi har även hunnit med att hälsa på en kompis E, hennes sambo och deras son. De väntar smått i september så det blev en massa babysnack.

E och hennes lille nyväckta son
Är som sagt ett annat liv och med det följer andra samtalsämnen. De bor i hus och som vanligt när jag är hemma hos kompisar som har hus så drar min egna huslängtan igång. Förstår inte att det ska vara så svårt att hitta ett större trähus nära Göteborg med mark, lite uthus, stall eller stallmöjligheter, gärna nära havet för max 2 miljoner och helst nån kilometer till närmsta granne.....hur svårt ska det vara??????? Tydligen helt f-ing omöjligt.

Jaja jag vet, inte världens mest realistiska önskemål, men man kan väl drömma. Mark och få grannar och möjlighet att fixa stall är måsten, resten är förhandlingsbart. Nåja vi letar vidare på hemnet. Var himla kul att träffa E iallafall och vi blev kvar där till det var dags för mat för Widar. Hemma blev det fixat och pizzafix till oss =) Köpte färdig deg och fixade fyllningen och det blev helt ok. Länge sen vi köpte deg men det kommer nog ske fler gånger.
pizzabak

Till det blev det dvd film, Clash of the titans, varken jag eller Matte blev särskilt imponerade. Ibland undrar man hur de tänker när de producerar nya filmer...inte ens effekterna var särskilt kul å manuset trist...nä den filmen kunde vi skippat men vad gör man när tv:n är så kass att man måste hyra film??? Nu är det strax för matning igen, vi lever som sagt i fyra-fem timmars intervall.....

Inte lätt

Widar i body noch jeans från Lindex höstkollektion

Den här morgonen är inte lätt, hm nu e det dessutom lunchtid. Huvudvärken är kvar liksom en kinkig bebis. Inget vidare, men vi har iallafall fått i oss frukost, badat bebis och klätt på oss. Sedan ringde goa skånetösen och muntrade upp mig en stund! Vi har många stora planer vi och en helg med ridning ligger framför oss i höst om det funkar! Nu ska vi dra till en kompis och fika! Dock risk att liten vaknar när vi paketerar in honomi babyskyddet...schysst när han äntligen somnat....
Jag kör på tunika och leggings från hm och ja jag tyckere det är sommar fortfarande

Dessutom

så undrar jag om bebisar drömmer mardrömmar och iså fall om vad?!  Widar somnar till, vaknar gallskrikande och detta upprepas alt skriker till helt hemskt en gång och sover vidare alt gråter i sömnen. Vad 17 kan en bebis drömma för mardrömmar, finns väl inga andra människor som blir så omhändertagna för minsta lilla. Eller drömmer han om att Dr Browns nappflaska slutar släppa fram ersättning, rymmer eller ve och fasa växer till jättestorlek och jagar honom? Se det framför er, en springande jättenappflaska....

Jaha nu äter Annika Jankell hundkakor också för att de smakar gott(!) och är förvillande lika människokakor...bara att konstatera att fyran inte har nåt vettigt att presentera i sitt morgonprogram.

Åter till Widar, e andra mardrömsförslag att mams och paps försvinner, isåfall är det ju lite hemskt. Eller är det bara det att vi inte kan fixa minsta lilla önskan på en gång? Eller att hans speldosa slutar spela, att L tar tillbaka sitt babygym eller att världen ibland är ond och grym? Eller att mamma och pappa försöker sjunga för honom, iallafall min röst borde skrämma de flesta...Jag hoppas det försvinner iallafall för emellanåt så låter det som mardrömsskrik iallafall och jag vill ju bara att han ska sova gott!
Tänk om skallran försvinner när jag äntligen begriper mig på den.....

Alltså ursäkta mig

Kollar på tv4 med en skrikande Widar och Annika Jankell ser ut som en julgran, grymt ful klänning och sen snackar de om hur man ska klä på hundar....Ja visst det finns hundar som inte kan hålla värmen men när man snackar om hur hundens kläder ska matcha husses så blir jag så trött. En hund är en hund, inte en docka. Å news flash hundar kan gå, behöver gå, inte bäras runt! Jag begriper mig inte på världen....Å jag e inte alls grinig idag så det så!

Tämligen normal

Tycker för övrigt att jag lyckades se tämligen normal ut igår efter den gräsliga natten;

Jag och Widar utanför Mediterraneo stället man bör undvika. Hm Widar ser ut som ett bibliskt lindebarn...*s* Det var bara tillfälligt kan jag säga.                                                              
Jag kör på topp å jeans från hm, Widar satsar på body och byxor från Lindex, tjusigt värre =)

Söndagmorgon-barnskrik, huvudvärk och hunger

Sov några timmar i extrarummet i natt efter att goa sambon sagt att han kunde ta Widar själv. Då hade vi försökt sova allihopa i sovrummet med en gnällande, gnyande bebis som konstant tapapde nappen och vaknade. Widar ligger liksom och meckar, låter, spottar ut nappen, gnäller osv men är ändå i någon form av sömn och sambon fixar att sova ändå, liksom Widar. Jag vaknar hela tiden eller kan inte somna alls. Men fick några timmar till jag i morse vaknade av skrik. Visade sig att Matte lämnat sängen ett par minuter och Widar vaknade just då med ett gallskrik. Nu, två timmar senare sover de igen och jag är vaken med huvudvärk och hungerfeeling. Men till skillnad från Widar skriker jag inte rätt ut på grund av det.

Det är synnerligen märkligt hur han i ena stunden kan vara lugn och go för att i nästa gallskrika och ja jag menar gallskrika rätt ut. Det låter som om någon gör något hemskt mot honom och ofta är det enda att vi inte hunnit blanda ihop ersättningen. Det tar trots allt ungefär en minut....japp en HEL MINUT....

För övrigt drömde jag om en fluffig kudde i ett strandhus när skriken började i morse. Hade gärna stannat kvar. Men nu blir det istället en macka och en Bamyl S Koffein som kan rekommenderas mot huvudvärk. Hur kul är det förresten att börja en söndag med huvudvärk utan någon egentlig orsak? Ja förutom trötthet då...Söndag huvudvärk innebar förr att man varit på fest kvällen innan och troligen haft lite väl kul....
nynnar "han är så söt när han sover..."

lördag 28 augusti 2010

Höstfest

Tro det eller ej men vi kom ner på stan till slut, klockan hann bli halv tre och vi hann bli grymt lunchhungriga. Men ner kom vi och strosade runt kring Vallgatan och tänkte fikat på Da Matteo men det var grymt mycket folk där, inte så konstigt med tanke på att på gården var det second hand marknad, modevisning mm som hörde till höstfesten. Massa kul att titta på. Gillar stämningen där och alla fina små butiker med både design, vintage och kyrkornas second hand.
Vi fortsatte till Mediteraneo på Västra hamngatan för lunch vilket var ett stort misstag. Maten var skit och servicen inget vidare. Matte hittade tom ett kräftben i sin mat och det ledde till en ursäkt och erbjudande om ny tallrik men vem 17 vill fortsätta äta där då??? Tänk om han hade varit skaldjursallergicker liksom?! Dessutom var det ingen skaldjurspasta han beställde utan en fläskfilepasta. Jäkla skillnad! Nä du dit går vi inte igen och varning utfärdas! Länge sen vi åt på ett sånt kasst ställe. Synd för det verkade ju lovande till att börja med och hur 17 kan man misslyckas med italienskt?

Bilden är tagen innan diverse upptäckter gjordes. Efter det missödet strosade vi runt lite och kollade i butiker och njöt av att det inte regnade och att Widar höll sig lugn i vagnen. Han fick lite taskigt tålamod efter ett tag så det blev till att bära på honom. Skulle shoppat lite till mig men det enda vi kom hem med var pyjamas, mössa och sockar till Widar. Han växer ur det mesta han har.   Mitt i allt drababdes Matte av akut kaffeabstinens vilket innebar att vi drog till Le pain francis på Vallgatan, ett av mina favvoställen och förutom kaffe blev det gosaker               

Ungefär där började allas vårt tålamod tryta, kan månne bero på natten och vi tog spårvagnen hem och kunde konstatera att det e grymt mycket folk överallt nu. Alla är tillbaka i stan och på gatorna vimlar det av förvirrade studenter istället för förvirrade turister. Väl hemma däckade vi i stilla förhoppning om sömn men det blev inte mycket av det. Istället en orolig bebis, tvätt, middag, huvudvärk, kass dvdfilm Ghostwriter, mer huvudvärk, mer orolig bebis = skrikig gnällig bebis......osv  Nu äntligen är det lite lugnt, jag hoppas det förblir så .

Åska å regn

Det går bra för oss idag NOT
Lagom till att man fått på kläder osv så däckar lilleman, sambon sover, regnet börjar vräka ner och så klart lite åska på kuppen... Vi har således inte kommit ut ännu, bara facebookat och försökt bota huvudvärken och bli av med kräket. Har hunnit få mer kräk på mig vad sägs om det och allt lillen gör är att flina åt mig...Skitkul NOT!
Snart drar jag ut själv tror jag och lämnar de sovande killarna hemma, de hade ändå inte gillat shoppingbus....Shit vad det smällde till nu, flera billarm drog igång, antar att hon slog ner nu. Hm ja apropå det, jag är uppväxt med att åskan är en hon, vad säger ni? Nu slog hon ner sa man hemma när jag var liten. Slog alltid ner någonstans...

The Muppets: Stand By Me...tossigt värre


Erkänner är en lättroad trött mamma men den här är helt underbar ju, knäpp men det får mig att flina stort! Stand by me =) på ett uppslukande sätt...

Gamla resminnen

Har under ett par resor skrivit resedagböcker och för att kunna snabbkika på dem ibland så lägger jag in länkarna här! Vad jag längtar till vi åker till nya zeeland nästa år!

Resan till khao lak
http://www.mintur.se/resdagbok/6266 2009

Resan till Australien
http://www.mintur.se/resdagbok/5271  2008

Rundresa i Thailand
http://www.mintur.se/resdagbok/3913  2006

Älskar att resa, har varit runt en massa i europa samt jobbat  och pluggat i England och Skottland. Vill åka jorden runt, finns så mycket att se och uppleva. Mexico väckte en mersmak för Sydamerika, jag vill bila i Usa och rida i Klippiga bergen, bila genom Frankrike, Italien, Kroatien, se Nya Zeeland, Samoa. Hawaii, Ryssland, Kina, Japan, Tanzania, Sydafrika...ja listan kan göras lång. Måste dock plugga lite spanska innan vi gör en resa till Sydamerika...kan nästan inte ett ord.

Whithaven , Australien 2008

God morgon eller nåt

Så här kul ser en trött mamma ut efter en skitnatt:

Widar började med att somna fint, jag kunde inte sova. Gick sen och la mig vid halv tre och då körde allt igång. Widar kunde inte sova, vi fixar mat. Droppar ges , blöja byts matning påbörjas. Funkar fint till att börja med sen börjar han vilja vräka i sig alt vägra äta....Inte lätt att veta vad som gäller då. Men han äter en del och sen efter rapning blir det läggning igen. Då kräker han ner sig, sängkläderna och jag får också en massa babykräk på mig....Jaha upp byta allt och lägga honom igen.  Lyckas få honom sova en timme och sen är det gnäll, gny, vyssja, mata igen för ny kräkepisod samt bajsblöja. Sen mer gnäll och gny. Verkar vara en mage i olag. Två aströtta föräldrar tittar på en bebis som trots allt verkar glad. I natt efter nedkräkningen så flinade han järnet, det gjorde inte vi.....Som ni ser på bilden så är han helt i avsaknad av påsar under ögonen till skillnad mot hans trötta mamma. Som måste duscha efter två omgångar babykräk, luktar inte gott det ska jag säga. Liten kommer få bada, brukar vara en favorit och som tur är har vi tvättid. Får se om vi orkar ner på höstfesten nere på stan.. Inte säkert, sängen lockar onekligen

Widar

Widar i fredagens outfit som matchade till jag satte på honom tigertofflorna han fått av morfar. Bamsebody och mysbrallor från Lindex. Den stora Briokaninen är en present från Mattes jobbarkompis Oliver och hans tjej Lotta!

Prylar

Vart vi än går så måste vi ha med oss en massa saker till Widar. Överallt i lägenheten finns det en massa saker till Widar och bänken är belamrad med flaskor nappar och andra tillbehör.
Det här är bara en liten del av allt vi har...På 11 veckor har livet förändrats minst sagt. Bara alla dessa flaskmärken, tillbehör och specialvarianter. Har man dessutom en liten som är skrikig så hinner man pröva det mesta. Numera domineras det dock av Semper lemolac för känsliga magar, Miniformdroppar, Semperdroppar och Dr Browns specialflaskor. Och det är inte billigt kan jag säga, men det verkar trots allt funka ok på Widar så då får man vara glad. Hade varit betydligt billigare att amma kan jag säga.

Inget blir som man tänkt

Såg att vi hade en massa planer för fredagen i morse. Blev inte mycket av det, alla var aströtta så vi segade hemma, vek tvätt, röjde undan och stirrade på regnet som vräkte ner under eftermiddagen. Skipade NJR och var sjukt glada för att Widar somnade på egen hand på kvällen, vaknade vid elva och ville ha mat och somnade om igen efter en halvtimme. Måtte han sova i natt!
Trött
Så vad gjorde två trötta föräldrar då? Jo fixade lite käk, lax med bulgur, sjukt gott. Lite tokigt med rödvin till men rödvin e alltid gott så det smakade bra med ett glas. Blev bara ett då huvudet gjorde sig påminnt.
mums
För att skapa lite action så hyrde vi lite film och fixade en påse godis, sockerkickar är inte att förakta i ett familjeliv. Såg bland annat Case 39 som handlade om en socialarbetare som tar hand om en flicka där sjuka saker händer. Skruvad film som ger ytterligare en anledning till varför man inte ska blanda arbete och privatliv. Men första filmen på säkert tjugo år då jag var tvungnen att blunda innehåller en scen med getingar vilket jag tycker är sjukt äckligt. Kan se vilken skräckis rysare som helst men en getingscen är för mycket. Nä tacka vet jag Saw filmerna, Fredag den trettonde, Terror på elm street, The ring osv!
Nu sover Matte och jag är vaken och ser på Twin Peaks, har missat några avsnitt. Tänk när man var yngre så älskade jag den serien och jag gillar den fortfarande. Funderar på att beställa hem boxen samt True blood 2an och Solsidan =) Vore betydligt bättre än allt skräp som går på tvn. Hm blir en sväng in på cdon tror jag. Hörs!

fredag 27 augusti 2010

Fjant


Dags för fredagsskratt och nostalgi...skumt vad man har  växt upp med....minns tex den drickande och fulla tomten som är med under bröllopet...

Fredag morgon

Jag har sovit, jag har sovit nästan åtta timmar, det har inte hänt på elva veckor, fattar ni? Visserligen fick jag ta till nåt bra för det och matte fick ligga med Widar i sovrummet medan jag låg i extrarummet och jag känner mig morgonseg idag, men fatta jag har sovit hela natten!!! Nu ska jag bara skaka av mig segheten så jag är en pigg och go människa när mina kilalr vaknar. De sussar sött i sovrummet, törs inte väcka dem ifall de haft en dålig natt.
Idag ska vi ta nån utflykt, Matte börjar jobba på måndag så vi måste hitta på lite kul saker i helgen! Annarsär det mest hemmaprylar, Widarfix, lite kompisfika osv. Ikväll är det NRJ in the Park på Liseberg med lite artister osv så vi drar väl dit en sväng och laddar Widar med hörselkåpor för säkerhetsskull! Han ser ju rätt rolig ut då =)

torsdag 26 augusti 2010

Mina killar

Mina killar har fått underhålla sig själva en hel del idag. Men de verkar trivas ihop, när jag kom hem från stan låg de och jollrade i takt till Nu ska vi sjunga, en barn cd vi köpt för några kronor.Vet inte vem av dem som lät tokigast. Men gulliga var de!
Sångstund pågår

Nostalgi...Drutten och Gena

När jag var liten hade jag en Lp skiva med Drutten och Gena. Tror de sjöng och pratade, jag brukade be mamma att spela den i skivspelaren och så dansade jag runt och härmade sångerna. Det är ett av mina första minnen så jag kan inte ha varit gammal. Över min lilla säng hade jag en plansch med Drutten och Gena. Nostalgi......Dagens ungdomar vet väl knappt vad en skivspelare är, än mindre vilka Drutten och Gena var. Skumt är som om man vore asgammal...känner mig inte så. Eller åtminstone inte så om jag är utsövd, mitt i natten utan sömn känner jag mig tusenårig....

Läsa, hm när då?

Gick igenom posten efter att vi varit på semester och förutom räkningar och kallelser till läkare och annat så fanns lite underhållning....
Frågan är bara när jag ska hinna läsa allt detta. Var aldrig något problem förut, Amelia har jag haft ett tag liksom Vagabond, är det jag unnar mig i samband med resmässans erbjudanden och andra erbjudanden som kommer. Vi föräldrar håller jag på att bekanta mig med, tog en provprenumeration, får se om vi fortsätter. Upptäckte att den liksom de andra finns att läsa på stadsbibloteket. Hm kanske är något att överväga i tidsbristens värld.
I går kom dessutom inredningsbibeln *s* iallafall om man inte har mängder av cash till dyra designmöbler;
Finns alltid lite kul grejer i IKEA och bland annat hittade jag ramar till Widars kort! Men nu ska jag ner på stan och fixa lite!

Pengar in-pengar ut

Torsdag och vädret får väl klassas som ok. Jag är toktrött, även om resten av familjen sovit hyggligt så somnade jag inte förren efter sju och nio ringde klockan för att hämta tvätten. Matte fixade tvätten men jag kunde inte somna om. Förmiddagen har gått med matning, blöjbyte och lillens sovstund. Jag har sett kassa morgonprogram, Våra bästa år, och annan skit på tv:n. Varför är det inget vettigt på tv:n?
Jaja när allt är så trist så var det bara att ta tag i något ännu tristare, ekonomin. Det är grymt vad mycket sämre den blivit sen jag började vara hemma. Jaja till viss del får vi skylla oss själva när vi inte tar ut föräldrapenning för alla dagar i månaden, vi tar 4 dagar i veckan vilket innebär att jag får mindre än halva min lön efter skatt. suck.
Välanvänd
Men nu är iallafall alla räkningar betalda och lite överfört till reskontot, vi drömmer ju om nya zeeland nästa vinter. Jag längtar så jag kan dö. Men det är så magert, förut har vi snabbt fått ihop pengar eller jag har kunnat shoppa lite utan att tänka mig för, nu måste jag planera ordentligt och impulsköpen lyser så gott som med sin frånvaro. Hm kanske bra det. Tänk när jag var yngre klarade jag allt på 3000 i månaden, det täckte hyra mat ev shopping och fester samt lite ridning. Men man gnetade med allt då. Det är onekligen lättare att vänja sig vid mer pengar än tvärtom. Jahapp det får väl klassas som dagens i-landsproblem, vet ju att jag inte ska gnälla, vi får i allafall allt att gå runt och tom spara några kronor och det är det långt ifrån alla som kan i dagens läge. Gnäller mest för att skillnaden är så stor. Pengar in, pengar ut samma sak varje månad. Skumt hur vi håller på.

Höstkappa?

Hm är grymt sugen på den här från HM om det är lika fin i verkligheten....



Har dock köpt en jacka redan....hm bild på den kommer, fuskskinn med pälskrage från Cubus. Kollade först på den ombloggade Lindexjackan men den satt inget bra på mig till skillnad från Cubusjackan.
Hm vilka problem man har.... Det jag borde göra istället för att kolla på jackor är att sova....

Oskar Linnros - Från och med Du



Den här låten gillar jag starkt nu, nynnar på den av och till. Hittade dock inte nån video, men låten e go!
När man inte kan sova kan man ju alltid skriva en rad. Så vad gjorde vi mer igår förutom att ockupera ica? Jo tvättade, hur mycket som helst efter semestern. Plockade, bytte blöjor, matade, vyssjade, kollade lite på tv, gick igenom all post och prövade kepsen Widar fick av brorsan. Och ja, vi fikade med brorsan och hans tjej som blivit Mölndalsbor, men vi säger alla Göteborgare. (det är villkoret för att de ska bli framtida barnvakter har jag fått lära mig. Men de är Mölndalsbor *s*)

Björn och Widar
Det är dock himla kul att de flyttar hit. Brorsans tjej börjar plugga idag (lycka till Jossan!) och brorsan jagar jobb. Är sjukt glad att han klarade olyckan. Själv är han helt oberörd och har redan nya bygga/fixa bilar- planer. Tydligen ska det bli något han kan ställa ut på ELMIA. Vi får se, han försökte beskriva det och det lät helt tossigt, men han har lyckats tidigare och då blev det en skitsnygg bil så vi får se. Jag tycker att alla vi gillar borde flytta till götet eller nära götet! Var skittrist när syrran flyttade härifrån. Så nu kommer vi tracka Jossan och Björn en hel del, välkomna!
Widar och Matte

Jag ska giva dig på moppo

Widar på G
Laddar

Pang
En stilstudie =) Ingen dålig vänster grabben har eller vad säger ni?!


Idiotiska lastbilar

Varför sker alltid sånt här när man är ute och kör? När vi åkte hem igår så sker detta på motorvägen och det händer mer än en gång...

Vad är det som gör att lastbilschaufförer ska köra om sina kollegor? Ingen av lastbilarna fick köra fortare och det tar en jäkla evighet för lastbilen att köra om och under tiden bildas en smärre kö bakom oss. och detta händer stup i kvarten när man är ute. Dessutom så regnade det och det kom en grym åskskur, som upplagt för problem.

Ösregn
Men vad vet jag kanske kom lastbilen fram 35 sek fortare till sitt mål....typ

onsdag 25 augusti 2010

Holy Grail - Killer Bunny



Visst är den underbar, bara älskar the killer bunny!!!!

Solsidan Med Alexander & Ove



En av mina absoluta favoriter!!!!

Dagens stora, ICA Maxi

Onsdag och vi var så trötta att vi somnade om efter att Widar fått mat på morgonen. Fattar ni, alla tre somnade om! Otroligt.
Ute är det regn och rusk i göteborg, blåser så det inte går att ha fönstren öppna utan att de blåser igen alternativt blommorna blåser ner. suck.
Inte mycket som hänt idag, dagens stora blev ICA Maxi, var tvungna att storhandla efter att vi varit borta i 2 veckor. Man har verkligen hamnat i småbarnsträsket när dagens stora händelse är att åka till Maxi och handla.... Men vi kunde använda familjeparkeringen (!) och Widar fick för första gången åka i en vagn med babysits i. Det gjorde att vi slapp hans taskiga humör för en stund, han har varit tokgrinig sedan vi lämnade gotland. Tror han ville vara ö-bo.

Widar

tisdag 24 augusti 2010

Regn och rusk

Antar att hösten är här på riktigt efter två dagar med sol och klar luft så vräker regnet ner. Hatar att vakna upp och se att det regnar och är eländigt. Vill bara kurra ihop mig under täcket och sova men det funkar inte. Dels för att liten vägrar sova och verkar ha absurt ont i magen, det har hållit på sen igår. Dels för att vi ska åka hem idag vilket är både ledsamt, skönt och jobbigt. Kan dock vara bra att åka hem och se om blommorna överlevt. Är även orolig för min bror efter han åkte av vägen, som tur är verkar det inte så illa som vi trodde.  Usch ja känner mig onekligen låg idag. Kan förvisso bero på sömnbrist och huvudvärk.....
Fint, nu vaknade lillen efter 7 min sömn...suck
Går inte att få honom att sova

Overall eller inte?

Inte lätt att veta hur man ska hantera hösten och vintern när man helt plötsligt ska ta hand om en liten. Vad ska de ha på sig för att klara av att vara i götet där en eländig höst och vinter kan bestå av regn uppifrån, nerefrån och från alla andra möjliga och omöjliga håll? Göteborg kan vara ett blåsigt regnigt hel-te under det mörka halvåret som dessvärre närmar sig med stormsteg.  Förut så har ju problemet varit vilken schysst höst och vinterjacka jag ska ha till mig själv och det har ju varierat en hel del och det är inte alltid man väljer det bästa jackan utan kanske huttrar runt i en jacka för att den är snygg. Det funkar inte lika bra på en sex månaders bebis i ett decemberkallt göteborg liksom.... Dessutom ska de ju inte smälla av av värmeslag i dagens varma overaller och åkpåsar....suck.
Men har investerat i en fleeceoverall från HM och till vår glädje så fick vi en overall av Widars farmor Lena! Så jag passar på att tipsa om den som kommer från Lindex, varm fluffig tvättbar för 299:-. Nu kan vi pröva oss fram beroende på vädret.

Overall från Lindex
 Alla säger att bebisarna kan ligga i åkpåsen, men till vår begagnade teutonia spirit S3 så är det en väldigt tunn åkpåse så en go overall är nog inte fel om han ska klara ett rått göteborg. Tänk när jag bodde i Östersund kunde det vara minus 36 grader, men det gick att klä sig för. Nu håller jag ju på att frysa ihjäl om det är fem, sex minus i Göteborg. ..

Farmorsmys

Widar gillar helt klart sin farmor! Bland annat har han fått sin favoritleksak av henne, en speldosa formad som en sol och som spelar en liten visa. Han kan lyssna på den nästan hur länge som helst och den åker med vart vi än åker. Vi kan dock tycka att musiken kan bli tjatig men inte Widar inte. Han kan bli toksur om man inte drar i snöret så musiken börjar om.
Att Widar får vara med farmor är toppen och sen är det skönt att få lite avlastning även om jag har svårt att slappna av helt. Konstigt hur man blir. Men det är toppen med Lena för hon kan ta Widar en stund och då kan jag tex läsa en tidning eller allra bäst: SOVA! Det är underbart!
Widar med goa farmor Lena
Tack Lena för de här goa dagarna och för all hjälp!!! Kram på både dig och Lasse!

måndag 23 augusti 2010

Farbror henka

På söndagen var även Mattes brorsa Henka och hans tjej här och fikade. De gosade lite med Widar och sen gick vi en promenad i Sala. Kan säga att det är inte mycket action en söndagseftermiddag i Sala. Det var vi och fyra personer till på torget... Lite skillnad mot götet där det alltid är massor av människor, handlar bara om hur många man ska trängas med. Skumt hur en stad kan verka helt öde...


Henka, Anna och Widar

Widar, Matte, Anna och Henka på ett öde torg i Sala
Känner dock en viss lättnad över att inte Matte har en längtan att flytta tillbaka hit för det känns omöjligt för mig. Det som är synd är att Mattes familj och alltså Widars släkt bor här och jag vill gärna att Widar verkligen ska lära känna sin familj och släkt. Min familj bor ju utspridda och långt bort också och det är trist. Tycker alla kan flytta till götet med omnejd.

I love mum

Jaja kanske lite sött och fånigt, men ibland är det svårt att låta bli. Kommer nog kila förbi hm hemma i götet och införskaffa dessa om de finns där, annars blir det till att klicka hem dem från hm shop online. Bilden är från hm shop online.

dags att resa?

Vi är ju lite ressugna och tydligen kan man packa med Widar också! Han får ju plats i en resväska *s* Tänk alla gånger jag skämtat med folk om att de ska ta med mig i resväskan, nu vet jag att både Hoppe Kanin och Widar får plats iallafall!
Widar hos syrran


Fyra generationer i Sala

Under söndagen kom delar av Mattes och alltså Widars familj och släkt och fikade! Bland annat så tog vi kort på fyra generationer med Widar, Matte, Mattes mamma Lena och hans mormor Ulla. Rätt häftigt, fyra generationer tillsammans och en av dem är lille Widar. Hans humör var dock inte det bästa vilket märks. Men det blev fina bilder!
Matte, Lena, Ulla och Widar, fyra generationer!

Packa, Sigtuna, Sala

På lördag morgon var vi uppe tidigt och packade ihop allt. Bara att försöka hitta allt vi spritt ut var ju ett företag och dessutom blir jag alltid låg när man ska åka. Dessutom vet man att det dröjer innan vi kommer till gotland och syrran igen och det känns skittrist.

Japp mycket packning blir det
Kan dessutom upplysa om att man släpar på sjukt mycket saker som ska packas in och ut hela tiden....

Men vi kom med båten och det blåste en hel del så jag var rätt glad att jag tagit en sjösjuketablett innan. Widar däremot gillade gunget så mycket att han somnade i en av stolarna.

Som tur var blev ingen av oss sjösjuka trots att det var lilla färjan och den gungar ju kraftigt även om det knappt blåser.

Väl i Nynäshamn sa vi adjö till familjen Holmgren/Hjertström som drog till Västerås efter att ha passerat Stockholms vägtullar och oroat sig för hur dessa skulle betalas en lördag. Som tur var upptäckte de att det endast gällde vardagar. Vi tog sikte på Sigtuna för att hälsa på nästa syster ett par timmar.

Oscar
Väl i Sigtuna hade syrran fixat pasta med en toppensås på fläskfile! Vi hann med några timmars snack och lite bus för kusinerna. Widar och Leo är nästan lika gamla, skiljer 6 veckor. Oscar är drygt tre år och det e en kille med mycket bus i kroppen och som jag och Matte har lite extra ansvar för då vi är gudföräldrar till honom.     

Leo och pappa Fredrik
Efter en go kväll i Sigtuna satte vi oss i bilen igen för att dra till Mattes familj i Sala. Widars humör var inte det bästa men han slumrade lite ialalfall och efter en stund hos Lena och Lasse somnade han äntligen för natten och vi kunde också varva ner lite. I Sala stannar vi ett litet tag innan vi åker hem till götet igen. Saknar götet även om vi har det gott och mysigt med alla som vi hälsar på just nu och hittills har ju Widar skött sig så bra han kan vilket är tur. Hade varit skitjobbigt om han skrikit i den omfattningen som han har gjort. Rekordet ligger på 3,5 tim med 20 min matpaus....