torsdag 31 mars 2011

Dagens bild- Torsdag

cool eller cool?!

Godisråttan tog allt...

Nyss blev jag lite godissugen och vi har haft lite smågodis hemma och för en stund sedan fanns det iallafall 4 bitar kvar.

Matte har grejat, jag likaså så jag var helt övertygad att det fanns godis när jag sträckte ut handen och tog påsen.

Men den var TOM!

Fattar ni, TOM!

Det hade varit sin sak om jag inte trott att det fanns godis, men ni fattar va, jag är sugen och säker, men blir totalsnuvad. Bredvid mig sitter godisråttan och hans försvar: ja men jag var godissugen...
Jag stirrar på honom och då mumlar han att det finns glass, men jag ville ju ha goooodis!

Playdate

Söta busfröet Anton och
mamma Ellinor kom på
playdate

Stämningen var lite kylig
till att börja med

sen blev det bus

Widar visade upp
sina krypfärdigheter

Anton har koll på min kamera

Så gosig

Widar på väg

Hur skraj kan en sötis
se ut? 
I dag kom Ellinor och Anton från Kungsbacka förbi. De var här hela eftermiddagen och det blev fika och bus. Egentligen skulle vi strosat i Slottskogen och Haga, men eftersom Göteborg är Göteborg så hällde regnet ner och hur kul är det då att strosa i Slottskogen. Blev innebus och tiden rusade hur fot som helst. Men det är nog ett tecken på att vi hade trevligt och Widar fick busa av sig lite. Han är grymt fascinerad av vad äldre barn kan!

Barn/babyfint från Nelly.com

Cheap monday tee Jr 180 kr

Converse för barn 499 kr

Body Gullunge, Lundmyr 199 kr
 
Monster cottonsuit 279 kr
Ej sikke lej  

Söt pyjamas 229 kr från H.J.O.R.T.
Kavat, lära-gå-sko 449 kr

Mini velour suit från Fixoni 239 kr
så himla söt


Vårfint på Lindex webshop

Klänning 299 kr

Gillar verkligen den här,
tänk lite solbränna, fina klackar el
söta ballerinaskor!
399 kr

Body 79,50. Är nåt så gulligt med den här bodyn!

Jeans 179 kr. Hur 17 kan ett par babyjeans
kosta nästan 200 kr?

Für Elise (Piano version)



Ett av de finaste pianostycken jag vet och det funkar även att rida dressyr till! Så mycket känsla i musiken!

Paris by night






Medan Widar och jag var hemma med vänner och Widars farmor var Matte i Paris på kurs och gjorde oss aavundsjuka med bilder från Paris. Effieltornet, Seine, Louvren mm.
Men i maj åker vi dit tillsammans!! Widars första resa utomlands. Mest längtar jag dock efter sol och bad...Men att strosa runt i Paris under våren borde också bli bra!! Ska fota massor!

Alla barns favorit-Pannkakor

Hm, vad är nu detta?

Bäst jag smakar

Mm det var ju gott, jag tar
en till...
katten var lite sugen också
Widar har hittat en ny favorit, pannkakor! Han blev så inspirerad av Odin att han ville testa och det var inte dumt alls. Jag tycker dock att pannkakor utan salt och sylt är gräsligt osmakligt...

Gårdagens födelsedagsmys

Jag och Widar förberedde oss genom shopping på stan och fixande hemma.
trötta efter en toknatt

vi såg en toksöt
påskhare

Widar funderade på
vad han skulle rita

födelsedagsteckning

förberett










Vi letade igenom halva
stan på jakt efter Mattes
favorit semla. Sedan
blev det ljus och sång

Widar var helt tossig i
ljusen såklart

Matte fick önska sig något
och blåsa ut ljusen
Vi hade en mysstund och presentöppning på kvällen och Widar fick smaka lite grädde. Han verkar vara en lika stor godisråtta som pappa och ville bara ha mer. Gissa om han blev sur när han bara fick smaka litegrann och Matte mumsade i sig hela semlan.

Mulen torsdagsmorgon

Värdelös natt för min del, bättre för killarnas del. Funderade på att gå till Spira på förmiddagen, men fixar inte det efter natten. Sedan kommer Ellinor vid lunch så Widar kommer få busa loss med Anton och det är ju inte fel. Han behöver verkligen få leka av sig lite.

Har gjort en del måsten rörande Ragnar, andra måsten och har ingen lust för något mer alls. Är så mycket som behöver fixas, men det känns så meningslöst. Känner dessutom att jag håller på förkyld, måttligt kul med tanke på allt spännande som händer i helgen. Ni kommer få se bilderna sedan, kan inte skriva mer just nu, men skoj blir det!

onsdag 30 mars 2011

Dagens bild-onsdag

Mina fina killar

Gunga

Felix instruerar

Han fattade direkt

och älskade det
Widar provgungade i Västerås för några veckor sedan och det var första gången han gungade på egen hand. Sedan dess har vi gungat flera gånger och han fattade direkt hur man får fart och han gillar det verkligen och verkar inte bli det minsta åksjuk på det sätt som hans mamma blir av gungor...
Det är vår det!

Jag har hittat huset!

NOT...
Men sist jag var hos Jennie i Undenäs så var torpet i närheten av deras hus till salu. Jag trodde det var ett skämt eftersom det är sjukt förfallet, men enligt Jennie så var det beboligt och skulle kosta en del.



Klicka på bilderna så får ni se hur det ser ut. I allafall för en stund sedan så fick jag för mig att jag går in och kollar om det ligger ute och vad de ska ha för det och vad ser jag: 75 000 kr för ett förfallet torp i Undenäs som ligger direkt vid vägen, helt absurt. Kolla här och här!

Då ska man veta att Undenäs är en mycket liten by i utkanten av Tivedsskogarna i Karlsborg kommun som ja, jag vet inte vad man ska säga. Det är fint på sommaren, inget vidare vintertid och hade det inte varit för mina goa vänner hade jag aldrig satt min fot där... Men för all del, man kan få en gård för samma summa som en halv etta i Göteborg med cykelavstånd till en badplats. Men leva där...nä inte en chans. Jag hälsar på, det funkar bra så. Eller ska vi köpa torp älskling? ;)

Rihanna - S&M


Gillar låten, men videon är så där. Trodde den skulle vara vassare med tanke på att den är förbjuden lite varstans. Widar och jag drar på stereon och vinkar i takt, han skrattar och dansar loss och jag kan inte annat än le. Som tur är fattar han ju inte orden än...men takten har han koll på!=)

Inbrott

Haha, nu blev ni nog orolig, men det är inte så farligt. Bara kul. När jag var hos en kompis för ett par veckor så var de inte hemma när jag och Widar kom så vi fick bryta oss in. Visserligen med ett godkännande, men ändå. Man har ju sina talanger *s*
Fick ta mig in genom ett litet
fönster och landade i deras vedhög

detta lilla fönster fick jag upp och
 med fara för våra liv kravlade jag
in och ni som känner mig vet ju
att jag varken är vig el har bra
balans...men lås får jag upp...hehe

Landade i vedkaoset, men
sedan fixade jag dörren och allt
och var redo för fika när
kompisen kom hem. 
Det hela var en pärs, men vi kom in och slapp frysa och som tur var så känner deras hund igen oss för annars hade jag nog inte vågat gå in som hon skällde. En riktig vakthund är det de har!

Hur svårt är det egentligen att montera ett Pippitält?

När Livia fyllde år fick hon ett Pippitält av sin morfar och detta skulle monteras ihop innan jag och Widar lämnade födelsedagsfamiljen. Nu kan man tro att ett barntält är en piece of cake att sätta ihop, men hm ack vad vi bedrog oss. Eller oss, jag, Livia och Widar kollade in hur Anna, hennes pappa och hans sambo försökte få till det...haha var riktigt underhållande ska ni veta!
Livia ger mamma
lite delar

hm om man gör så här...

man måste ha tungan rätt i mun
tänkte Livia

de vuxna försöker lista ut
hur allt ska vara

yes, stommen klar, om vi
nu drar tältet över...
öh...det går ju inte

hm stommen måste sättas
upp innefrån


Anna fick krypa in och
börja montera

Jag och Livia tittade på
Livia undrade om tältet
någonsin skulle bli lekklart...

Men så fick de vuxna till det

och Livia kunde testa


å kan man leka nu?

fint va?!
Allt går med envishet och ett visst mått av våld, särskilt när det gäller tält som är lika svårhanterliga som gamla 70-talstält som man tältade i som liten. Hatade att försöka få upp tältet med alla dessa pinnar och alltid saknades någon...