lördag 30 april 2011

Dagens bild-Lördag

en go dag med goa vänner i Idre

Lisebergspremiär!

utanför liseberg

Liseberg välkomnar

nytt för i år jätte
kaniner

blommor överallt

Atmosfear, årets
nyhet som vi ska åka i sommar

mer blommor


förra sommaren gallskrek Widar
så fort vi gick in på Liseberg.
I år gick det bättre

vi hälsade på kaninerna
såklart

mysigt värre ju!!
När vi gick från Valborgsfirandet på stan så tog vi svängen via Liseberg och köpte årskort som vanligt. Blev lite strosande i parken och hälsande på kaniner. Inte helt fel en fin solig vårdag i april. Ser fram emot Atmos fear, årets nyhet. Shit alltså vi snackar fritt fall. Kan bli häftigt om jag inte blir åksjuk i två tim efteråt. Hatar mitt balanssinne ibland, jag kan alltså bli åksjuk när jag kör bil liksom. Hur rubbat är inte det?

Lite valborgsfirande

Dagen började med bollek
på gården

solen sken och det var så
skönt ute

vi gick ner på stan och det var
fullt av folk vid glasskioskerna

och fullt i bältesspännarparken

Akademiska kören laddade
för sin insats

det var kö till firandet på
trädgårdsföreningen

fullt med studentmössor efter
den officiella mösspåtagningen

studentspexare, å man får
gamla minnen

körer och studenter

flaggor och firande

Massor av folk

Widar kollade fascinerat

sedan kröp han runt i gräset och
blev tuffare och tuffare

till slut var han så tuff att han
kröp till en annan filt och försökte
sno en killes ölburk....lite tidigt va?!

alla kom inte med på samma bild

flying baby

grabbarna bus

vi gick och fikade på Rosencafeet

kladdkaka

med rosévin

widar käkade tår. han drar av höger
sockan hela tiden och försöker
äta upp tån

gullvivorna blommade i parken

det flaggades för konungens
födelsedag

på gruset stod en ensam
övergiven champagneflaska
Vår favvobrasa med häxor och allt i Slottsskogen tändes inte förren 21.30 så i år skippade vi den. Det blev kör, fika och firande under dagen istället och gissa om vi njöt av att vara barfota i gräset i vårsolen! Blev en fin dag!

Valborgsmässoafton

Valborgsmässoaftonsista/siste april eller vardagligt valborg, är en årlig högtid som firas i Estland,FinlandLettlandSverigeTjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj


Traditionen grundar sig på den hedniska högtid som funnits i Tyskland, men har senare kommit att sammankopplas med kulten av den heliga Valborg, mot häxtro och onda andar, som uppstod efter hennes död år 779


Valborg blev förklarad som helgon den 1 maj (därav förr kallad Valborgsmässan, Walpurgistag), och genom denna omständighet förbands hennes namn med den germanska hedendomens på nämnda dag hållna vårfester, som av den kristna övertron stämplades såsom häxförsamlingar


Särskilt trodde man, att på Valborgsmässonatten (mellan den 30 april och den 1 maj) häxorna red på kvastar eller getabockar till de gamla offerplatserna, i synnerhet till Blocksberg (Brocken, den högsta spetsen av Harz, bekant bl.a. genom den fantastiska scenen "Walpurgisnacht" i Goethes Faust), och där gjorde ofog i djävulens sällskap. 


För att oskadliggöra spökeriet förde man oväsen (med rop, skott och horn) samt tände eldar på höjderna. Sådan blev nämligen den kristna tidens förklaring av dessa till sitt ursprung hedniska vårseder. (Wikipedia)


Ska ni se någon majbrasa? 

Lördagsmorgon

Vaken efter en skitnatt med minimalt med sömn. Väldigt dumt med tanke på att Widar å Matte sovit bra. Nu är det sol, valborgsmässoafton och tvätten är i lagd, diskmaskinen har dött, huvudvärken är grym och ja så är det. Hoppas dagen blir bättre än det känns som.!

sömnlös

sömnlös....

fredag 29 april 2011

Sommarfeeling

Vi kopplar av på trädgårdsföreningen!

Nr 018 Bröllopsmarsch


kommer vi månne höra denna idag?

Vår fredagsplan

Widar vaknade toktidigt så vi är redan trötta. Men idag är det mycket på schemat. Jag och Widar ska med Spira gruppen till Galaxen, en djurgård för lite djurbus, häst och vagn, korvgrillning osv. Allt i en varm solig fredag!

Sedan kommer Matte hem och tar Widar resten av dagen så jag får egentid och ikväll ska jag och en kompis dricka vin, käka gott och bara snacka! Undrar om Widar kommer ta ut sitt gnäll på Matte ikväll hehe. Men det kan bli en hygglig dag! Nu måste jag plocka ihop lite så vi kommer iväg. Ha en go fredag!

Kungligt bröllop i England

Idag gifter sig prins William med sin Kate och det är bröllopsyra i London. 2 miljarder människor beräknas följa bröllopet på tv, radio och nätet. Vi kommer väl se lite sporadiskt, men inte mer än så. Ska du se det?

Jag undrar stilla hur länge det kommer hålla? Tänk på allt kaos som varit i relationerna på olika sätt....hua för att gifta in sig i den familjen.

Men är självklart nyfiken på klänningen! När Victoria gifte sig förra året var vi nyss hemkomna från BB och försökte amma och överleva i tv-soffan så då såg vi faktiskt hela tillställningen.

torsdag 28 april 2011

Dagens bild- Torsdag

våren är på G

Ace Of Base - All That She Wants


ibland så blir jag sugen på gamla tonårslåtar. Denna är en solklar sådan. Gillade verkligen Ace of base när deras skiva kom. Första hiten slog ju kraftigt i Danmark innan Sverige fattade och låtarna rusade upp på försäljningslistorna. Sedan slog de i USA  Europa osv. Japp, skivorna finns på CD, idag nerpackade när allt finns på Spotify.

Paristips


Kollar runt efter barnvänliga ideer i Paris och hittar lite länkar:
Paris på familjevis
Paris for the kids
Familjeliv.se Paris

disney world paris
Verkar som det landar i de vanliga sevärdheterna, diverse parker, lekparker, restaturanger, lite shopping mm. Tror det kan bli bra dagar om allt går som det ska. Hoppas Widar lägger ner gallskrikandet igen och blir en go liten kille som är nyfiken på världen istället!!

Widar vill ha en HD

Widar funderar på att skaffa en HD...

en chokladpresent!

Från andra syrran kom en underbar chokladkaka
mm. Nej, jag fyller inte år, jag har bara goa syrror
som försöker muntra upp en låg, deppig, sliten
egotrippad morsa.
Tack för att ni finns! Är väldigt glad över
mina syskon, att ni är så himla bra!!

en rosa present

Härom veckan kom jag hem och var så låg och då låg ett paket och väntade. En rosa gosekanin från goa syrran! Tack! Både jag och Widar kramar på Rosa som den heter!

Passtroll hos Polisen

Polisen i Mölndal

Widar har varit där ett antal
gånger nu

kolla frissan...hua

Passtroll nr 1
Tanten som lämnade ut
passet undrade om han hade
Barbapappa på sig då man
såg ett par extra ögon....Matte
glömde ta av dregglisen...=(

igår var vi där för att hämta
ut mitt pass

Widar hade keps på så inte
håret skulle stå åt alla håll
den här gången

körsbärsträden blommade

Passtroll nr 2...tanten är jag.
Så ohyggligt fult. Jag höll på
att garva och tanten sa att jag
inte fick visa tänderna på kortet.
Dessutom var jag trött, sliten med
påsar under ögonen och håret på ända
så här ska jag se ut i 5år
Upptäckte för ett par veckor sedan att jag behövde ett nytt pass så nu är både jag och Widar utrustade med mupp pass som vi ska dras med i fem år. Börjar tro att kameran på pass stationen hos polisen i Mölndal är galen. 

Men det som var bra med Mölndal var att man slapp köa i flera timmar för att fixa pass. Om man går in på polisen i GBG och ska fixa pass så kan det ta en hel dags väntan eftersom det är så himla mycket folk som ska ha pass. Så nu är det bara packning och planering kvar innan vi kan åka. Hoppas bara att förkylningstendenserna ska försvinna.