torsdag 29 september 2011

Torsdagssjuka och packning

Förkylningsfeelingen och snuvan kommer och går, idag verkar Widar bli gnällig och förkyld igen. Eller är vi det alltid?

tossevossen
Dagens olika planer är iallafall inställda på grund av sjukdom på olika håll så det mest spännande vi gör idag är att packa inför Sala, Västerås, Stockholm och Växjö. Det tycker i och för sig Widar är skitkul eftersom han hjälper till genom att kasta ur pappas sockar så de hamnar på golvet samt riva ur diverse kläder ur lådor och väskor. Packa och packa om har fått en annan innebörd....Hur som helst ska det bli skönt att komma iväg lite!=)

Ingen orkade fixa lunch så Matte hämtade indiskt vilket funkade fint. Ibland orkar man bara inte laga mat. Är ju så oerhört trött. Widar håller på hela nätterna, drömmer, snurrar, skriker, mm både i sin säng och våran så det blir inte mycket sömn. Just nu sover han middag en liten stund och det är alldeles tyst i lägenheten. Så skönt. Kanske tom kan dåsa av en stund jag med. Lite senare i eftermiddag kommer brorsans tjej förbi och sedan blir det parkhäng i höstsolen. Bara lugnt liksom. Inte mer ork än så.

Coolaste tanten på länge!

Läser i Aftonbladet om 96-åriga Eva som idag emigrerade till Thailand! Så coolt, att ha hälsan, lusten och modet att bara dra från Sverige till något nytt. Tanten verkar verkligen så häftig! Ingen rädsla alls utan bara ut i världen, bo lite hos sonen och sedan skaffa eget och dör man så dör man. Finns hopp att förändra sitt liv så länge man lever!
Läs och kolla här!

onsdag 28 september 2011

Allt j**elskap på en gång...ont

Strax före helgen drog jag in lilltån i vardagsrumsbordet. Man kan säga att det gjorde ont,
ont som f*n. Nu har det snart gått en vecka och tån är inte riktigt lika blå, men fortfarande alldeles för stor...


Trolig spricka eller ett litet benbrott och det gör man inget åt fick jag veta efter kontakt med sjukvårdsupplysningen. Man kan dra tån rätt om det står åt fel håll...(!) och tejpa, i övrigt är det högläge, alvedon och undvika belastning som gäller... Llagom lätt med en ettåring som glatt springer över mammas tå då och då och dessutom vill nypa i tån eftersom den ser så rolig ut. Höll på att dö när han ställde sig på den igår ...men, men det ska väl gå över fast man kunde tydligen ha värk ett par veckor...kul va?!

Onsdag-framtida tonårshämnd och deppiga tankar

Widarbus

hösten har kommit

lekparksbus i Stuxis med
Matte
Inga stora händelser idag, denna septemberonsdag. Widar har haft en gnällig dag, jag har varit ungefär lika gnällig, Matte har varit lite mer uppåt trots att vi alla delat säng med propellern Widar som vaknat stup i kvarten. Börjar väl acceptera att det är så det här det kommer vara.

Tydligen är vissa barn mer vakna och har mindre sömnbehov troligen på grund av låg melatoninutsöndring. Det var det enda BVC sköterskan kunde komma på igår på mat och sovskolan när varje sak hon föreslog redan var testad på vår pigga lilla kille. Hon konstaterade att han såg ju pigg och glad ut så han verkar inte behöva mer sömn...

Enligt henne så börjar vissa barn sova mer i 3-4 årsåldern, andra i tonåren och vissa aldrig...Men om han tror att han ska få sova bort helgerna som tonåring så kan han fetglömma det, gissa om jag ska ta min hämnd och väcka honom stup i kvarten! Det är verkligen något att se fram emot!!!

Men det är ändå rätt kul att se honom härja runt på dagarna, det är ständigt något nytt han lär sig och han är stolt som attan när han lyckas med saker och visar det gärna om och om igen. Samtidigt så har han kommit på nej och skakar vilt på huvudet åt saker och ting, tex så slänger han av sig mössan och springer iväg när vi ska ta på jackan för han vill gå ut som han är...tossungen.

För egen del har det varit sjukgymnastik och psykologsamtal. Ett jobbigt sådant idag, usch ibland är det fruktansvärt jobbigt. Det är inte lätt att ändra på saker och ting. Tror ändå lite att det håller på att bli lite bättre, att medicinjusteringen och samtalen ger lite. Jag måste bara få kraft och ork att få snurr på livet igen och känna att det är någon ide att leva det. Undrar verkligen ibland varför vi lever, vad det är vi lever för? Försöker se svaren i ansiktena på människor jag möter, vad är det alla lever för? Varför tycks inte alla andra känna att det är rätt meningslöst? Nåja, i morgon försöker vi igen.

Widars Hoppehantering

Å titta två stycken mamma

Vad ska vi göra med dem nu? Anar ni att jag var snabbt framme och
räddade min Hoppekanin?! Widar är inte lika varsam som jag när det gäller Hoppe...

Ser ni dubbelt? Hoppe och hans twin....

Hoppe

Inte Hoppe

Hoppe och hans tvilling
På barnmarknaden i Floda i lördags hittade jag en kopia av Hoppe för 5 spänn, självklart var jag tvungen att köpa honom. Det fanns inget val liksom så nu har vi Hoppe och hans evil twin...!

Tisdagsbilder


Morgonpigg kille på sin
nya favvoleksak, traktorn!

Han har hittat hörselkåporna
och undersöker tystnaden...

Innan Spira var vi på promenad
och parkhäng i höstvädret

Riktigt fin höstdag

Buskillen försökte springa ner
till kanalen, han vill ju bada

fick låta honom köra vagnen istället

så här spännande är det att
se en hund på avstånd

efter Spira var någon trött
och kinkig

Tror det har varit en rätt ok tisdag egentligen. Widar har varit på hyggligt humör, det har varit soligt och vi har varit ute och på Spira. Widars sömn har dock inte funkat ikväll och det låter som om han verkligen håller på att bli förkyld igen efter att förra vändan varit på väg att försvinna. Det är helt vansinnigt. Vill att vi ska vara friska, vi ska till Västerås i helgen, Widar ska sova hos farmor och vi ska bo med vänner på hotell en natt och bara ha det gott. Men blir vi sjuka är det ju kört...

tisdag 27 september 2011

Berätta hur du gör

Istället för nattens dikt kommer en winnerbäcktext!


Berätta hur du gör av Lars Winnerbäck


berätta hur du gör
berätta hur du gör
det är en känsla som du lämnar
när du vänder bort din blick
berätta hur du gör

berätta vad det är
det där linjen i din hand
berätta vad det är så jag förstår
hur jag ska nå dig
berätta vad det är

det finns dom som åkt till månen
miljarder år av sten
och jag har hört hur det berättas
om en säkerhet trots alls
en känsla som är ren

berätta hur du gör
berätta hur du gör
och jag ska utstå allt
den ensamhet som följer när du går
om du berättar hur du gör

två saker har du glömt här
två saker vad jag minns
en blå, blå sjal
med svarta fransar
och nåt mer som inte syns

det finns dom som stannar tiden
det är inte bara attityd
jag har gett mig av men hjärtat
börjar svalna redan innan
jag passerat Sthlm syd

berätta hur du gör ..
.

Hej där, vi är ok!

Var inte meningen att försvinna och oroa så, tack för goa mail som kom! Vi är ok, lite vanligt förkylda som vanligt, men ok. Bara jag som mått kasst och mår kasst och emellanåt försvinner orken så totalt att man bara vill försvinna. Man drunknar liksom i meningslösheten. Men vi är här och ser hösten dra in över Sverige. Snart är september slut och mörkret kommer mer och mer för varje dag. Höstdagjämningen har varit så nu blir dagarna bara kortare.

Idag står Spira på schemat, mat och sovskola, haha kan bli intressant. Tror både jag och Widar behöver gå i sömnskola...Innan dess blir det höstpromenad i parken och lunch. Är tom lite sol ute idag efter en natt full med regn. Kanske tom får min kod till bankkortet idag så man kan börja handla saker igen. Å andra sidan kanske det är mest ekonomiskt att inte använda kortet...Antar att det kommer bli en del tjafs med fk igen och då bör man ha lite sparat så man överlever. Tror inte jag orkar fajtas igen bara.

Inte så mycket ork till någonting egentligen, men det blev ett litet inlägg i allafall. Ha det gott därute!
go dag, go dag!

söndag 25 september 2011

meningslöshet

bara meningslöshet som dominerar, svårt att skriva roliga saker då. återkommer lite senare.

onsdag 21 september 2011

Plumbking-folk är tossiga

Athletic: Face it, this girl really doesn't mind getting up close and personal with the toilet rim
bild från daily mail.co.uk
Först kom ju planking, sen owling och nu det knäppaste av allt, plumbking, dvs man balanserar antingen lodrätt eller vågrätt på toalettstolen. Alltså hur sjutton kommer man på nåt så puckat och äckligt?!
Snug: This man obviously has a high threshold for unhygienic situations
bild från daily mail.co.uk
Kolla på länkarna nedan så får ni se!
Daily mail
Metro
msn
Aftonbladet

Regn och en tanke till alla som stöttar upp!

Öser ner regn ute och det har det gjort sedan i natt. Nyheterna och vädret spår fortsatt ösregn och fortsatt hemska händelser i världen. Deprimerande om nåt. Widar är dock på hyggligt humör, det ska byggas duplo och läsas böcker. Han kommer gående med böcker han vill läsa, helst samma böcker 15 ggr om dagen...

I dag blir det inga stora händelser, ska till psykologen, posta några paket med Widars barnkläder som jag lyckats sälja på tradera, Matte är föräldraledig och ska busa en massa med Widar och ikväll kommer en go vän och stannar ett tag.

Har tänkt på det en del, hur fina goa vänner, syskon, föräldrar vi har som ställt upp en massa sedan Widar kom. De kommer hit och tar hand om Widar och stöttar upp, busar, avlastar, låter oss stanna hos dem och lyssnar en massa när man inte alltid orkar med allt. Det är så mycket värt och jag kan nog inte nog säga tack för att ni finns! Ni betyder oerhört mycket och Widar gillar er skarpt!!!

Varför så bråttom?


Det undrar jag med, varför har vi så bråttom? Letar febrilt efter lyckan när vi kanske redan har den? Jobbar en massa med att kunna vara här och nu, att känna här och nu. Känna något annat än det jag känner nu.

Medmänniskor med hjärta finns! Det värmer när livet är skit!

En sådan satans skitdag det har varit. Stulen väska, felutbetalda pengar som ska återbetalas, huvudvärk, enorm ångest och all annan skit. Det är som om jag tvunget måste äta upp att jag hade en känsla av bättre mående i söndags, att dimman höll på att lätta. Att det kanske efter medicinändringar, (rätt ordentliga sådana med biverkningar därefter) höll på att bli lite lättare att andas. Idag har allt slagits undan med besked. Finns ingen go feeling alls kvar i kroppen, bara oro, ångest och meningslöshet. Det är en sådan dag som man vill radera ut, men som tyvärr kommer göra sig påmind länge. Nu fattas bara att försäkringskassan börjar strula också så är livet riktigt fint sen...










Men trots all förbannad skit så tog vi oss iväg till Spiragruppen på eftermiddagen. Vi kämpade oss igenom regn, blåst och tre spårvagnsbyten för en fin stund på Guldhedens bibliotek där Widar stilade hela tiden. Han är en riktig liten busunge som älskar att få uppmärksamhet och nu har han upptäckt att han är ensam kvar om att kunna allt som en kille på 15 mån kan. Småttingarna och deras föräldrar är djupt imponerade, *s*. Tror Widar iallafall. Men han roar och roas iallafall, lilla tossen.

Sent på kvällen hände dessutom något helt otroligt. En underbart snäll människa hade hittat skötväskan i närheten av en spårvagnshållplats, samlat ihop det som var urplockat, hittat mitt körkort, letat upp mig på nätet och kom och lämnade väskan och nästan allt fanns kvar.

Pengar och en del annat var borta, men kameran, gosisarna och körkortet, bvc boken och sånt fanns kvar. Hade varit urrivet, men det fanns kvar.


Fattar ni hur otroligt det är? Denna människa gjorde sig dessutom besväret att leta upp mig och lämna igen väskan. Fan, höll på att börja lipa ju!

Fixade ihop ett kuvert med lite jättetack i som hon fick! Var ju värt allt att få igen dessa saker! Trodde aldrig det skulle hända, men ibland får en cynisk liten Bea tänka om! Får bli en dagens ros!

tisdag 20 september 2011

Bestulen på skötväska och första besöket på Folktandvården

Morgonen började fint egentligen trots en natt med nästan ingen sömn och en Widar som just nu bara vill vara hos pappa..Vi var uppe tidigt för Widars första besök på folktandvården vilket skulle bli roligt.

Istället så blev vi bestulna på skötväskan på väg till folktandvården så det blev bara kaos med allting. Matte åkte och letade, men väskan med kamera, plånbok, Widars alla saker, tex favvoflaskan, gosisen, BVC boken mm var helt jävla borta. För att man är ouppmärksam en kort stund. Brukar aldrig ställa ifrån mig väskan, men den här gången gjorde jag det medan jag spände fast Widar. Man kan säga att jag blev rätt upprörd när jag upptäckte det.

Jag fattar inte, är alltid noga eftersom jag lärde mig läxan dyrt i skottland för många år sedan. Man ska aldrig ställa ifrån sig något och vända sig om, då försvinner det.  Typiskt nog så gör man misstaget en kort stund och allt är borta. Matte fick ta ut lite pengar till oss, ge oss sitt spårvagnskort, jag spärrade bankkorten och sedan gick vi in till folktandvården och träffade en tandsköterska, jag och Widar.

Såg nog ut som ett tårfyllt ras, men tog mig samman så Widar ändå skulle ha en go stund. Inga bilder blev det, men Widar fick visa sina tänder och jag fick info om tandvård. Som tur är verkar vi göra helt rätt så han borde inte bli en sexåring med trasiga tänder...Han hade en hel del tänder för sin unga ålder, men allt såg bra ut och han bet inte tandsköterskan! Hade gått toppen om det inte varit för att skötväskan var borta...


Väl hemma blev det samtal till banken, alla andra kortställen, anmälan till polisen och en massa krångel. Har ju precis fixat ett nytt körkort och nu måste jag göra om det osv. Blir så förbannat trött. Vem i helvete har nytta av en skötväska? Det e ju knappast så att jag är rik och värd att sno ifrån liksom...det är bara krångel och saker som kort, Widars ena favvogosis, napp och bästa vattenflaskan samt bvc boken och vem har nytta av det liksom???? Men jag får ett elände att fixa allt igen...Bara hatar allt just nu! Önskar att världens äckligaste blöja legat i väskan nu så att puckomänniskan fått all skit på sig!

måndag 19 september 2011

EM guld till Sverige



Jisses vad häftigt! Rolf-Göran Bengtsson och Ninja la Silla tog EM guld i hoppning i Madrid!! GRATTIS!!
Det är första gången en svensk vinner EM guld i hoppning så det här är stort!!! (bild GP)
Läs mer i GPtidningen ridsportAftonbladet!

söndag 18 september 2011

Ikväll ska jag se Lars, längtar redan *s*


Bilder gogglade på nätet.

Ikväll ska jag se Winnerbäck på konserthuset, kommer bli en fin kväll! Han är bara bäst!!

Sömnlös

funkar nog lika bra på sambo,
dvs sambo utan sömn=sambo from hell
Sömnen är obefintlig, somnade ett par timmar bredvid Widar när jag lade honom i kväll så nu är jag vaken hela natten.

Så oerhört jobbigt och meningslöst när alla andra sover och har det gott.

Ute är det riktigt höstmörkt och blött efter regnet. Inne känns det så där, en deppig trött och vaken människa är jag.

lördag 17 september 2011

Sorglig minnesdag



6 månader idag sedan R gick bort.

Det är märkligt hur fort tiden går fast det känns som om den stannar när en människa man bryr sig om dör. Det är så sorgligt att han inte finns hos oss längre, saknar honom och saknar det som aldrig fick bli. Jag hoppas han har det bra där han är, att han ser och följer Widar på hans vandring genom livet. Vet hur stolt han var över Widar.

Jag önskar så himla mycket att du hade fortsatt leva bland oss, R! Vi saknar dig, vet att alla som kände dig saknar dig! Tände minnesljus för dig i domkyrkan idag. Kändes fint att sitta där en stund när jag inte kunde vara i Örebro vid din grav. Tänder ditt begravningsljus här hemma och minns dig!

fredag 16 september 2011

Underbar fredagsmiddag, risotto och rödvin

Ikväll gjorde Matte risotto med massor av parmesanost och till det blev det gott rödvin! Widar gillade också risotton när han väl smakat på den!
Nylagad risotto


Perfecto, rödvin och risotto!

Bara min

Den är min, bara min och den känns redan som en höstfavorit! Måste muntra upp mig och inte bara gå runt i svart och grått även om humöret är sådant...

Kräftskiva kan få vem som helst att slockna....

så här glad blir man när man
kommer till spira!

I förmiddags var vi på Spira och busade. Widar upplevde dock det hela lite annorlunda idag, både Nike och Edvin har ju börjat på dagis i veckan så nu var Widar äldst och den ende som kunde gå runt.

Han letade efter sina polare och när de inte dök upp så lekte han med småttingarna och slängde dessvärre även bilar omkring sig som höll på att bomba småttingarna vilket ledde till att jag fick gripa in både en och två gånger. Han lyckades dessutom klättra upp på rutschkanan och åka själv flera gånger vilket han var oerhört nöjd med. Lilla tossen!

Kräftskivedukat!
Idag var det dessutom Sverigetema så vi har haft kräftskiva med alla tillbehör och dansat gammeldans och annat tok. Widar skrattade högt när vi dansade shottis, det skumpade och snurrade ju en hel del.

Kräftskivan gick vilt till med mammor och barn, en tallrik gick i tusen bitar, det åts, dracks, sjöngs snappsvisor, (bara flädersaft i nubbeglasen). Widar försökte konstant sno nubbeglasen, han gillade flädersaften.

Vi är en rätt ny grupp och blandad och det är inte utan att jag saknar några av de gamla även om det verkar vara många goa människor i gruppen. Känns väl extra jobbigt när jag själv är i en svacka.

Widar ogillade kräfthattarna och gallskrek först, sedan ville han inte äta räckor och kräftor utan bara rostat bröd och efter allt kaos och bus så slocknade han när vi gick från Spira och kräftskivan. Han sov utan ett ljud i en och en halv timme, helt otroligt. Tror vi får ha kräftskiva lite oftare om det innebär en utslagen sovande Widar!

Jag hann vandra runt ute i den fina soliga septemberdagen och dessutom sitta ner en stund. Sedan blev det en vända på apoteket och hämta ut de nya medicinerna och jag hittade  HM klänningen från gårdagens inlägg. Den var jättefin på också så det blev ett köp!

Väl hemma blev det mellis och bus och ikväll kom Widars farfar och busade runt med Widar. Kommer bli en schysst helg som avslutas med konsert på söndag! Nu ska jag bara må lite bra också.
Alla hade tokiga hattar

kräftskivedukning, med sånger
och allt

Widar går upp och åker
själv i rutschkanan nu

Widar gillade inte kräftorna, ser ju
rätt otäcka ut


Widar provar en hatt

jag likaså


så här tyckte Widar om sin hatt,
han ville inte alls ha den

Även om alla andra inkl fröknarna hade
hatt

Men i slutet av tillställningen, efter
ett antal nubbar med flädersaft
så gick det bra

han kunde tom ha princesshatten

Efteråt så slocknande han

och jag gick runt i solskenet och
mådde sådär. Funderade på hur många
av de jag mötte som egentligen var
lyckliga i sina liv?
Var en ok fredag även om jag var sjuk trött och höll på att få bryt av att inte få vara i badrummet i fred. Widar står antingen utanför dörren och gallskriker, eller går med in och ska riva upp blöjhinken eller nåt annat...Vilket är värst liksom?