måndag 30 januari 2012

Savage chickens

jag gillar verkligen savage chickens

Sådan far, sådan son

Muntrar upp mig lite med en bild som både jag och Widar skrattar åt i soffan. Visst är lillen sin far upp i dagen?

skitmåndag

Vi gillar inte måndagar jag och Widar, inget nytt i det... Dagens måndag sammanfattas med feber, kinkighet, huvudvärk, vägra äta, ångest, måsten, panik, vägra sova, hata hata, och en önskan om något annat, någon annanstans.


Vems som är vad av ovanstående, ja det kan man ju fundera på. Tror dock att både jag och Widar passar in på det mesta idag. Just nu kan vi inte ens tracka Matte, han är ute med jobbet så jag och Widar kommer tracka och gnälla varandra till sömns. Kul va?!

Mini Rodinis snygga vårnyheter

Häromdagen lanserade oiidesign första hälften av Mini Rodinis kollektion på nätet. Genast dök deras plagg upp på olika bloggar och jag som sedan tidigare gillar deras lilla ini devil dräkt mm kollade så klart in deras kläder även om det är lite dyrt. Hade Widar varit tjej hade han självklart fått klänningen med världskartan på!  Här är några av mina favoriter!
Tee Rib Map 249 kr
Ursnygga vårbrallor! Jeans 499 kr
Coolaste krokodiltröjan, skulle passa perfekt på lillkillen!
399 kr
Finaste bodyn till småttingar, Seahorse 259 kr
New york narrow vintage stone wash jeans,
ursnygga sommarjeans 499 kr

Wing dress map, 329 kr

söndag 29 januari 2012

Engelsk konfekt eller helt underbara partyskor!

så fina ju
Helt underbara eller hur? Som engelsk konfekt, fast det e ju inte så gott, men skorna är ju underbara.
Från Topshop, finns både i affären och på webben, www.topshop.com. 65 pund.

Hoppa i sängen, kan man det?

Två busar, Widar och Nike



klart man kan rita med bananer

Nike lär Widar att hoppa i sängen

Vilket Widar blev helförtjust i
Häromdagen hade Widar tjejbesök! Nike som är stora tjejen och går på förskola kom förbi med sin mamma och bus utbröt. Widars behållning var onekligen att Nike lärde honom att hoppa i sängen, jisses vad kul båda ungarna hade där! Vi vuxna hann dessutom med lite snack och fika, inte fel en rörig torsdagseftermiddag!!

Helgbus

I helgen har Widars farfar varit här och busat och gissa om lillkillen har legt! Farfar har fått bygga, bära, krypa, mata, busa hur mycket som helst och det har varit utflykter och besök på Sjöfartsmuseumet mm.
Buskillen mötte farfar
med Mumin och gose
kudden

Kram och pusskalas med
farfar

övergick snart i kuddkrig

och en stolt killle som fick
låna farfars klocka

lördagsbus

kasta ägg med farfar

vilopaus

så man orkar bygga stooort
tooorn 

buskille

farfarslek på Sjöfartsmuseumet

Widar styrde den stora
båten

och kollade in fiskarna

Widar framför finaste skutan!
Har varit en bra bushelg för lillkillen! Inte utan att det blev tomt nu när farfar åkte hem igen. Widar går runt och kollar efter honom, var samma sak när Ronija åkte hem förra helgen. Ibland känns det verkligen trist att han har så långt till sina goa släktingar!

torsdag 26 januari 2012

Finaste killen!

Visst e han en sötis?
Är rätt nöjd med bilden =)

Nattens dikt, En strimma hav


En strimma hav av Edith Södergran

Det är en strimma hav, som glimmar grå
vid himlens rand,
den har en mörkblå vägg,
som liknar land,
det är där min längtan vilar
innan den flyger hem.


Edith Södergran är en favorit sedan jag var fjortis, återkommer alltid till henne.

onsdag 25 januari 2012

Förskoleplats, nu börjar allvaret

Jisses, nu är det allvar. I fredags fick vi besked om att Widar har fått förskoleplats och ska börja förskolan 1 februari. Idag kom information om att verksamheten, uppstarten, möten och introduktion och det är både läskigt och roligt.

liten tossevosse
Eftersom verksamheten är nystartad och har blivit uppskjuten i flera månader så var jag inställd på att jag och Widar skulle vara kvar på Spira ett tag till.

Men swisch så kom beskedet så nu har vi meddelat Spira att vi ska sluta och jag försöker landa i tanken att lämna min lilla tossungen till skolans värld nästa vecka.

Är olustigt att inte veta hur personalen och allting är och funkar. Är livrädd för att Widar inte ska trivas och att de stora barngrupperna ska innebära problem, blir inte bättre av måndagens artikel i GP läs här . Fanns även artiklar om barn som blir tysta och deppiga av stora förskolegrupper och här kommer det vara upp till 22 barn i varje grupp, inget ovanligt i stan tyvärr.

stor tossevosse
Hoppas bara på positiv, trygg och vettig personal, borde väl vara så eftersom de sökt sig till den här verksamheten.


Förskolan ligger i allafall nära och jag och Matte ska hjälpas åt med inskolningen. Tänker att Widar är van vid Spira, andra barn osv så det borde gå ok.

Men jag är löjligt orolig över att han ska klara sig själv, utan mig. Tänk om han inte trivs? Tänk om någon är elak mot honom? Tänk om...osv.

Samtidigt så tror jag ju att det kan bli bra för honom, han älskar att busa och leka och han kan ju inte hänga med mig hela tiden. Men shit alltså, kommer bli jobbigt, fånigt men sant.Vet inte när min lilla tossevosse blev så här stor?!

Topshop klänningar

Är lite sugen på lite nya klänningar och de här från Topshop är ju jättefina! Är dock mest sugen på att ta en weekend i London med syrran och shoppa där. Är ursvårt att köpa klänningar online, man vet aldrig hur de sitter.
Så fin! Polka dot Belted dress by Wal
från Topshop.com 32 pund


Carey Dress by Annie Green från
Topshop.com 60 pund


Playdate på Plikta

baka sockerkaka

sandbus, widar, nike
och johanna
 Strax innan snön var vi på¨Plikta och busade med Nike, en kompis till Widar. Nike har börjat dagis och hunnit bli stora tjejen och det blev en hel del bus med ungarna medan jag och Johanna hann med lite snack. Widar saknade vattenhjulet som var avstäängt. Istället blev det en massa sandlek och en ny upptäckt, sparkcykeln! Widar är helfascinerad av cyklar och att ni få pröva själv var ju en solklar hit!
Nike på ridtur

Åka bil är kul

busungar


Jump it

nu drar jag

sandfisk

wow, hittade en
sparkcykel

flytta på dig Nike!

gungbus

tjohoo på gungbrädan

snurra snurra

kolla bollen

ta den!

Min boll! Nä, min boll