fredag 31 maj 2013

lördag 25 maj 2013

Lördag och Alfons


Idag har vi vaknat upp till en solig lördag i Göteborg och Widar är efter en skrikig inledning urpigg och glad. Varför?

Jo, för att vi för två dagar sedan bestämde att vi skulle gå på bio och se Bus-Alfons och äta godis. Widar har snackat om det i två dagar nu så alla han träffar vet detta, tex hela dagis, kassörskan på Ica, folk på spårvagnen mfl.

bild från sf bio
Sen blir det nog utelek och en del pyssel. Måste göra lite presentfix för nästa helg är det kalas för Odin och helgen efter fyller Widarbus tre år! Helst hade jag nog sovit hela helgen, är så oerhört trött, men det funkar inte. Särskilt inte när man har en busig liten kille som ylar vakna tidigt på morgonen...
Hoppas ni får en schysst lördag!

torsdag 23 maj 2013

Are you sleeping?

^_^
....:) Kommer bli mitt nya svar framöver

Buzzat duplo lego!

Har buzzat om duplolegot som jag fått prova från Buzzador. Blev en fika med delar av gamla föräldragruppen som nu är inne på barn nr 2. Detta innebär att de har barn i Widars ålder som också gillar duplo så info och rabattkupong var uppskattat! Om du är nyfiken på att bli en buzzador kan du kolla nedan!
Som buzzador blir du erbjuden att gratis testa olika produkter som du anmält dig intresserad av, det kan vara barnrelaterade produkter, hudvård, mat m.m.
Du behöver inte ha en blogg för att bli Buzzador utan du kan "buzza" dina produkter med dina vänner, på facebook, på förskolan, på jobbet - överallt :-)
Använd länken nedan så kommer ni till Buzzadors sida och kan registrera er. Det är gratis och man väljer själv vilka kampanjer man vill delta i .
BLI MEDLEM HÄR!

Stolt snickare

Liten älskar att snickra och att visa upp sina grejer och det har han fått många chanser till på sistone då vi haft besök varje helg de sista veckorna. Det ska sågas, spikas och byggas och han gillar sina saker, men det bästa är när han får använda riktiga verktyg tillsammans med pappa!
hamrar

kramar en av sina älskade hammare

sågen Max är en stor favorit

bästa borrmaskinen =)

onsdag 22 maj 2013

Lisebergsrosor

Rosor på Liseberg

Nysytt till en cool tjej

Sydde upp mössa, kjol och klänning till finaste Livia när hon var här och hälsade på. Lillan är inne i en rosa period så det rosa cupcaketyget från Tygaffären i Olskroken blev perfekt. Har inte mycket rosa hemma annars, men detta var inköpt med tanke på rosa fluffet!

 Lillan blev så förtjust att hon hade klänningen och kjolen på sig samtidigt och toppade med sin rosa mössa. Mönstret jag sydde efter var Onions, ett rätt enkelt mönster och när jag och symaskinen är överens blir det bra. När vi är ovänner så blir jag galen och symaskinshelvetet roar sig glatt med att tugga trikåtyg eller nåt annat idiotiskt.

Funkade fint i rutschkanan inne på Universeum! Är ju rätt ovan och osäker på huruvida saker jag syr ska passa. Många mönster tycks ha extra mycket vidd i plaggen, så mycket tycks bli för stort, men den här gången funkade det fint.

Onsdag

Världens gråaste onsdag idag. Regnet hängde i marknivå och ljuset lyckades aldrig nå igenom molnen. Märkligt hur genomgrå en majdag kan bli. Kanske passande när humöret var ungefär lika genomgrått.
finaste liten

 Som tur var så var liten gladare och busigare och när han och Matte dragit till dagis tog jag en fika med en go vän!
fina Princella, en cool tjeja
Hann sniffa lite bebis och förvånades på nytt över att barn nummer två tycks vara så mycket lugnare än barn nummer ett. Beror väl säkert på att föräldrarna är mer erfarna, men ändå. Två dagar i rad har jag nu träffat två tvåor och kunnat fika och ta det lugnt, den fanns liksom inte när deras första barn och Widar var små.
Är så skönt med en del människor, man kan vara precis som man är och när man sedan skiljs åt så kan man känna sig lite lättare. Det är fint! Var en bra stund innan jag harvade runt i mitt eget liv hos psykologen. Genomgrå var dagen så jag och Widar hade mest en mys och busdag. Vi var lite för trötta att göra något mer spännande än så.

tisdag 21 maj 2013

Stilstudie

 Att testa nya smaker när man är så kräsen som liten innebär ofta ett bestämt neeeeeej. Men ibland går det och då är det under stor skepsis och ett vilt grimaserande....Man skulle kunna tro att han smakade en citron, men det var bara ett kex...som han i slutändan gillade...



fredag 17 maj 2013

Buzzador för Duplo

 I mitten av maj kom jag med som buzzador för Legos duplokampanj. Vi fick hem ett paket med ett litet startpaket av duplo som Widar och kompisarna ska få testa. Widar som verkligen gillar duplo var först väldigt glad över paketet som vi hämtade på Icas postutlämning. Sen blev han förtjust blev han när han rivit upp paketet och börjat testa det. Slutade med att hela vår gamla duplolåda också fick vara med i leken.
Innehållet i lådan bestod av lite duplo, infobroschyr
och rabattkuponger till de som man buzzat till
  Inte så ofta jag anmäler mig till kampanjer, men det är kul då och då när det dyker upp nåt som man är nyfiken eller intresserad av. Inga krav på att man ska tycka si eller så, har både gillat och ogillat produkter så här långt. Mer info om Buzzador hittar du längst ner i inlägget.

förtjust liten!

lådan kan man ju ha som hatt =)

koncentrerat byggande
Som buzzador blir du erbjuden att gratis testa olika produkter som du anmält dig intresserad av, det kan vara barnrelaterade produkter, hudvård, mat m.m.
Du behöver inte ha en blogg för att bli Buzzador utan du kan "buzza" dina produkter med dina vänner, på facebook, på förskolan, på jobbet - överallt :-)
Använd länken nedan så kommer ni till Buzzadors sida och kan registrera er. Det är gratis och man väljer själv vilka kampanjer man vill delta i .
Mer info hittar du här!

torsdag 16 maj 2013

sommar

Idag är det sommar! tjohoo! Klockan är halv tio och det är tjugo grader ute. Skulle röjja lite hemma idag, men vem kan vara inne i det här vädret liksom?! Den ludna maskrosen fotade jag häromdagen innan Widar stoppade in halva i munnen i ett försök att blåsa iväg fröna!

onsdag 15 maj 2013

live a little

live a little.
=)

Svart bakgrund, typ

 Har testat att fota så att bakgrunden blir helt eller nästan helt svart. Gick rätt bra =) En pingstlilja i köket fick ställa upp. Bakgrunden är vanliga köksväggen, sen är det ljus från fönstret och rätt vinkel.

Vägen till förskolan via maskrosberget

   I går var första dan på över en vecka som Widar var på förskolan efter allt sjukdomstjafs. Han har fortfarande snuva och hosta, men det verkar som om vi får vänta till sommarledigheten innan allt läker ut.

Dock verkar han vara i någon fas nu för han vill inte klä på sig, inte gå in till förskolan, lämningarna har varit hemska och sedan fortsätter det med att han inte ska det och inte ska det bland annat inte gå och lägga sig, absolut inte sova i sin säng och gärna matvägra osv.

Inte lätt att vara en liten kille och inte lätt att vara förälder... I ena stunden är han världens underbaraste unge, två sekunder senare freakar han ut eller blir tvärsur. Oftast hinner man inte ens fatta varför....Men vi hade det busigt på vägen hem idag, soligt, varmt och så underbart grönskande och blommande idag!
 
bortglömda rutschkanan i glömda parken

blommar överallt

Backen till förskolan är fylld med maskrosor,
ett maskrosberg ylade Widar lyckligt och plockade ett helt gäng
 
lukta på den sa jag och så här tolkade Widar det
 
när vinden tog i och Widar sprang insåg jag att Matte väl har rätt, Widar behöver en klippning igen. Men tror ni Widar vill det? Nope, han vill ha kvar sitt hår deklarerade han vid matbordet...

Widar var inte nöjd över att den ena maskrosen gick av....