lördag 31 augusti 2013

Att hänga på östra sjukhuset dag ut och dag in

Ja, är nog bäst med ett lugnande blogginlägg. 
Är hemma några timmar på dagpermis från Östra sjukhuset och har tillgång till en normal internetuppkoppling. Kan börja med att konstatera att jag inte håller på att dö, inte det minsta. Är snarare väldigt frisk förutom det fullständigt vansinniga blodtryck som jag troligen gått runt med ett tag. Sökte för en annan grej i onsdags, en lång historia, men iallafall så gjordes en rutinundersökning och då var mitt blodtryck 208/157 . 

Jag var inte särskilt berörd av det, har ju alltid ont i skallen mer eller mindre och de senaste månaderna har jag haft konstant huvudvärk, men är liksom van vid det. Några som inte var lugna var personalen som upprört mumlade omkring mig, undrade hur jag mådde, tog blodtrycket igen, bytte manschett, tog fram en elektrisk mätare , lät mig vila 40 min och gjorde om hela prociduren medan de gång på gång undrade hur jag mådde, hade jag känslobortfall, yrsel mm. Då började jag bli orolig också, men mådde ju som vanligt. 

Östra sjukhuset, väldigt grått...
Personalen ringde medicinjouren och jag fick åka rullstol dit för nya undersökningar, väntan, prover, stroketest mm. Hela tiden mådde jag som vanligt och fattade inte riktigt hysterin. Men när trycket inte gick ner blev det inläggning på en av medicinavdelningarna och där är jag kvar. Bor i sal tio i säng två och kallas därför säng 10:2, rätt märkligt. Vad dricker säng 10:2, vad väger säng 10:2 osv. I allafall här inne har jag sjukt tråkigt. Är ordinerad vila och olika blodtryckssänkande mediciner medan de febrilt letar vad som är fel. Har mest huvudvärk som attan och mina armar och fingrar är sönderstuckna efter allt blod som de tappat mig på.
i huset bakom helikoptern ligger jag,
på femte våningen med utsikt över helikopterplattan
De kör värsta screeningen och tycks bli mer och mer frustrerade över att de inte hittar vad som är fel. De upptäckte blödningar i mina ögon, pulsen är för hög och blodtrycket går inte ner tillräckligt trots mediciner. Jag har fått ta massor av blodprover, urinprover, hjärnröntgen, ultraljud, hormonprover, ögontester, sköldkörtelprov, trycktester mm. Allt verkar vara ok el ligga inom rimliga nivåer. 

Likförbenat får de inte ordning på trycket utan mumlar oroligt om risker med för högt blodtryck, att man kan få en tia (liten hjärnblödning tror jag) och hur extremt ovanligt att någon så ung (ja de kallar mig ung) har så högt blodtryck. På måndag blir det mer prover och veckan innehåller fler undersökningar och allt jag vill är att komma hem. 

Jag hatar sjukhus. Tycker det luktar död och sjukdom i korridorerna och det är märkligt att så fort jag åker till akuten i nåt ärende blir jag inlagd. Sålunda åker jag ytterst sällan till akuten såvida det inte gäller Widar. Personalen är bra, men attan vad de har att göra och det är många patienter som är gamla och förvirrade. Jag skulle inte orka ett sånt jobb, så det är grymt att det finns människor som gör det! Sen avskyr jag sjukhusmat, köttfärsgrytan och currygrytan smakar ju det samma och denna eviga råkostskål...suck. 
mina finingar!

Så idag när jag är på permis lagar Matte en hel del gott!!! Trist nog måste jag åka tillbaka ikväll för blodtryckskoll och mediciner, men det e ju bara för att få ordning på allt. Så nu vet ni det, ingen fara med moi, verkar vara friskare än de flesta tack och lov. Ja såvida de inte hittar nåt i de sista proverna... Hur som är det otroligt skönt att få vara hemma en stund, vara med Matte och Widar!

tisdag 27 augusti 2013

Dag 2 på Singö

Kom av mig med bloggandet, men nu är jag igång igen. Har en del sommarbilder kvar och det är lite härligt att kunna titta på bilderna och inse att det faktiskt är sommar ute fortfarande. 

Har varit 25 grader varmt i götet idag och jag och Widar har varit ute hela eftermiddagen efter dagis. Lek, jumping nails, glass och annat i en stad som tack och lov håller på att tömmas på turister. Kollar på bilderna och har nästan glömt hur långt lillkillens hår var. 

Bilderna i inlägget är många och flera kretsar kring dagens begivenhet, fiske. Även jag som avskyr att fiska fick närkontakt och en ny fiskehistoria. Den gamla är rätt vidrig och mina polare är rätt trötta på den...;)
finaste liten

Widar testade fyrhjuling för första gången i sitt liv

han jobbade hårt med att flytta sanden

småttingarna
som jag skrivit innan så är Singö
en väldigt lugn och vacker plats


Matte å Widar på G

ja ni ser ju minen...
allt jag bad om var att båda skulle le mot kameran, gick så där ;)

finaste

alla fiskar
fina Livia med en fisk som många av oss hade närkontakt med, arma firre.
 Widar kastade tillbaka den i vattnet i slutet av kvällen =)

kvällsfiska

att få alla att kolla in i kameran var så klart omöjligt....


apropå sömn....

Seems fitting at the moment:)
Hittade den här bilden när jag googlade på småbarnsföräldrar och sömnbrist...

jisses kunde lika gärna varit en bild på Widar. Visserligen sov han sin fjärde hela natt härom natten (japp 4 hela nätter dvs från 20.00-05.00 sedan han föddes för 3 år sen), men nu är det som vanligt. Han vaknar mellan 3-10 ggr per natt och ibland blir jag så förbenat trött på det.

Lägg därtill att han har perioder av nattskräck då jag anar att ingen i vår trappuppgång får sova eftersom han skriker och ylar helt skräckslagen och försöker man lugna honom och hålla om honom så slåss han för sitt liv för att sedan plötsligt somna igen...

Men den här bilden fick mig ändå att le mitt i tröttheten, antar att det var de här instruktionerna Widar läste istället för de om bebisar som sover i timtal och hela nätter....

tisdag 13 augusti 2013

unseen

Beautiful
:)

Första dagen på Singö

Efter några dagar i Sala så åkte vi till goa vänner ute på Singö som ligger strax utanför Grisslehamn. En alldeles underbar plats och våra vänner och deras barn är där ute större delen av somrarna. Snacka om fina barndomssomrar de skapar tillsammans. Det är en plats så full av solsken, lugn, hav, vind,bad, smultron, go mat och goa vänner så det är sjukt uppskattat att åka dit. Hade nog glömt det då vi inte varit där sedan innan Widar föddes. Tiden går så fort. Blev många foton kan ni tro och kvällar med vin, mat, kortspel och inga myggor, fattar ni?!
lite rökt fisk till lunch

bryggan

den lilla och alldeles egna sandstranden

fiskmåsar

vackert

busungen

väntar

så här blänger man när man inte får som man vill

Vi åt ute på altanen så gott som varje gång,
fatta att vakna på morgonen och äta frukost med havet framför sig!

ljus

busiga Anna & Andreas

mm kläderna fick hjälp av handdukar för att jag
 inte orkade hämta en filt sent på kvällen

Kvällning

Dags att gå och sova i sjöboden vid midnatt

Våga börja rida igen =)

Har gjort något spännande och galet. Har anmält mig till provridning på Storås ridklubb...Jisses jag som inte ridit lektion eller seriöst på mååånga år. Jag började rida som treåring och red jämt upp till jag blir dunderallergisk efter ha haft en halvkroppsförlamning och massa mediciner. Lång historia som ledde till att jag fick hoppa av hästskolan och inte kunde vara med hästar eller djur på ett år. Har som tur är inte utvecklat astma och idag har jag koll på mediciner och diverse sätt att hålla det i schack. 

Storås Ridklubb banner
Jag har de sista tio åren bara ridit sporadiskt och en del av mig har nog känt att jag kommer göra bort mig fullständigt. Känns svårt att börja från början när jag tidigare tränat dressyr på medelsvår nivå och hoppning på LA nivå. Lägg dessutom till att jag mest sysslat med unghästar och "problemhästar" (läs problem pga människor i de flesta fall), tränat terrängridning, kört travhästar och ridit galopp och man kan tycka att jag borde väl kunna det här med hästar och ridning. 

Men om sanningen ska fram så kan jag inte sitta ner i sadeln ordentligt under en 60 minuters dressyrlektion idag, skumpar och kommer i otakt något som gör mig sjukt frustrerad. Men jag saknar ridningen och hästarna och är det någonstans som jag kan släppa bekymmer, depressioner, problem och annat så är det när jag sniffar häst ;)

 Ska försöka göra saker som är bra för mig så trots att jag kommer rida som en kratta och trots att det är dyrt, (det är det verkligen) så ska jag testa. Att det blev Storås beror på att jag hört gott om dem och spårvagnen går direkt från oss och till hållplatsen vid ridskolan. Nu hoppas jag bara att det blir en bra upplevelse. Börjar nästa tisdag...jisses. Har förstått att den gamla traditionen med att bjuda på tårta om man ramlar av lever kvar...kan bli mycket tårta i höst *s* Blir till att rota fram mina gamla ridstövlar och hjälm...

måndag 12 augusti 2013

förkyld

förkyld och eländig idag. Känns som om
bacillerna attackerar bihålor, näsa, huvud och hals suck...

söndag 11 augusti 2013

Pojken och havet

Pojken och havet, en stunds stillhet

Virka en kanin =)

På nätet kan man hitta en massa kul grejer och den här råkade jag snubbla över när jag klickade mig fram mellan olika bloggar. En tjej som har virkat en ursöt kanin och dessutom varit schysst att lägga upp ett mönster med tydliga anvisningar. Får bli veckans projekt tror jag! Här hittar ni bloggen och mönstret! Verkar inte alltför svårt =)

När dimman rullar in, eller är det älvornas dans?

 Efter en varm och fuktig dag kan dimman rulla in under skymningen. När jag var liten sa vi alltid att det var älvorna som kom fram för att dansa över ängarna. Visst kan man tro att de dansar när det rör sig över gräset?!



Blomster (mer eller mindre)

Äpplen på gång
Har blivit lite blomster och trädfoton under ledigheten. Vi har ju mest varit på landet eller vid havet och skippat stadshetsen så då kan man fota en del annat än vad jag brukar. Är inne på att gå en fotokurs under hösten, lära mig mer om foto och sedan även bildredigering. Sedan vill jag lära mig ljussättning och gestaltande foto =) Finns så mycket!
ros 

rödklöver

tistelblomma

rallarros

minns ej vad den heter

rödklöver efter regnskur

blåklocka

skogsblommor

ros

rosknopp

minns ej vad den heter, nån ringblomma?

kastanjer