lördag 30 november 2013

Spadygn på Säröhus

bild från säröhus
 Nu är vi färdigpackade och syrran har tagit över ansvaret för liten! Vi ska till Säröhus för ett dygn med spa, god mat och sömn! Vila! Ute är det kyligt, men vackert så det kommer bli toppen! Länge sedan jag och Matte hade lite egentid så det här är verkligen efterlängtat! Hoppas ni får det gott i helgen! Om ni blir nyfikna så hittar ni Säröhus hemsida här!

fredag 29 november 2013

Liseberg i julskrud, blev en bildbomb

 Liseberg har ju öppnat upp sin julmarknad och sista kvällen som Åsa och hennes familj var här så gick vi in en sväng. Är ju himla fint samtidigt som det är lite galet när man tänker på hur mycket el som förbrukas bara till alla de lampor som lyser medan jul på Liseberg är igång. Vi hade trots det en väldigt mysig och busig kväll med många skratt. Nästa gång kanske det faller lite riktig snö också!
 Vi bor ca 1 km från Liseberg och lamporna visar vägen när vi går dit i kvällsmörkret.
Liseberg, södra entren

Uppsalafamiljen

Sagoslottet och framför det finns en medeltida marknad

Kungen propsade på att jag skulle
vara med på bilden och ja, jag är påpälsad
 
Som vanligt var Nordens ark på plats med diverse svenska husdjur och
Widar skulle såklart kolla in hönorna och tuppen

att få alla att stå ordentligt och
kolla in i kameran samtidigt e typ omöjligt

Vedkasarna brann så man kunde värma sig

renarna fanns på plats nära tomtehuset

fint

som tur är fanns det skyltar som
 visade vart tomteverkstan fanns

fullt med snö 
 
Inne i tomteverkstan pratade vi om julklappsönskningar

Widar önskade sig stora verktyg, en kissekatt, målarfärg,
lera, geishachoklad, brädor, spik och en stor bärgningsbil

sen la vi önskelistan i tomtens önskemaskin då kön till tomten
var så lång att vi bestämde oss för att hälsa på tomten en annan kväll

Åsa med en stor kopp Valrhonachoklad och grädde, sånt
smakar mums en kall kväll på liseberg
 '
Julkrubban

Hamnkvarteret med sin fina belysning

fint

försök till famiiljejulkort, gick sådär
barnen hade myror i brallan

fint

så mkt lampor, ska ta med stativet nån kväll och fota

ingången till barnens kaninland

Widar älskar kaffekopparna, jag blir åksjuk av att titta på...Som tur
är gillar Matte kaffekopparna och Wilma och Tomas var lika glada

Jag och Åsa hälsade på nordpolskaninen Julius
 medan de andra snurrade runt i kaffekopparna

klart vi måste åka farfarsbilarna, Widar kör järnet

Åsa och Wilma gasade på efter mig och Widar

Här fanns det en massa gott

en av julmarknadens små bodar

på väg hem

stannade vi och spelade, Matte vann inget,
men Tomas tog en stjärnvinst, sån schysst avslutning

friday och knasiga värden

Äntligen fredag efter en lång vecka med en massa ups and downs. Nu blir det iallafall helg och ikväll kommer ena syrran! Hon ska ta hand om Widar mellan lördag och söndag medan jag och Matte har ett lugnt dygn på Särö spa. Dagen har gått rätt fort så här långt. Medan Matte lämnade liten var jag på fredagsmöte med AF mfl och sedan blev det en sväng till Sahlgrenska där mitt tryck gått upp igen och det blev tillägg i medicinlistan och jag fick lite åthutning om att VILA, inte stressa....

Troligtvis så är ju mitt mående en faktor till att trycket ballar ur också. Ska dessutom gå igenom ett ultraljud till och sen får vi se. Balanserar hela tiden på gränsen till inläggning så det var skönt att få gå därifrån. Vet liksom inte vad jag ska göra för att få ordning på det. 

Har vissa avvikelser på värden i kroppen, men inget jättefarligt, men ändå så går varken puls eller tryck ner ordentligt ens när jag sover och de värden jag har nu har jag ju trots mediciner sedan augusti. Sålunda borde kroppen bättrat sig, men det är segt. Inte blir det bättre av att jag har yrsel, huvudvärk, andfåddhet och en trötthet som är enorm. Det är dessutom svårt att utröna exakt vad som är mediciner, biverkningar och sjukdomssymtom...

Men nu blir det iallafall helgmys med familjen och syrran, sen spa och vila och nästa vecka har jag en inbokad jobbintervju. Så spännande! Är oerhört trött på AF tjafset, ska skriva något om det senare om jag orkar. Ni anar inte hur galet det ser ut i de verksamheter som jag är i. Snacka om förvaring och att snygga till statistiken...Men jag söker intressanta behandlingsjobb och hoppas på tur! Trots att det är slutet av budgetåret så kommer det ut lite spännande tjänster även om de mest spännande ofta ligger i Stockholm...*muttrar*

Ska strax hämta liten, älskade lillungen! När man har fokus på honom kan man skuffa undan mycket av kaoset i huvudet och det är bra! Fredag är bra även om det är tokgrått ute. Ha det fint där ute gott folk!

Glasögonprov

 På sistone har Matte klagat över att det inte är tillräckligt ljus i vardagsrummet på kvällen och att han inte verkar se lika bra på nära håll och huvudvärk, så tidigare i veckan var han hos optikern. Tydligen har hans syn försämrats (läs åldrats) så mycket att han behövde nya glasögon trots att han bara haft de senaste i 1½ år. För att bli av med huvudvärken, ryckningarna i ögat och kunna läsa på vanligt avstånd har han nu fått punga ut med ett antal tusenlappar för glasögon med progressiva glas. Ett solklart ålderstecken eller hur? ;)
widar som helst inte vill bli fotad
provar solglasögon
 Så häromkvällen var vi med Matte som smakråd, inte helt lätt med en treåring som vill testa allt och en sambo (moi) som tycker att glasögon i stort sett ser likadana ut och lika fula.
De här ville Widar ha med sig till Thailand

Jag och Widar fick Matte att prova de här,
galet fula och jag och Widar skrattade högt

Men helst ville Widar att Matte skulle köpa ett par blå
glasögon, jisses...Matte var inte road...
far och son
Till slut hittade Matte iallafall ett par snygga från Replay, de han har på sig på bilden av honom och Widar och efter ha beställt bågar och glas fick han pröjsa ett antal tusen och vi kunde gå hem. Jag och Widar är klart nöjda över att vi inte behöver glasögon. Dessutom är glasögon svindyrt!

Förresten, folk säger att Widar liknar mig, något jag har svårt att se och kolla på bilden ovan, han är ju toklik barnafadern. Dessutom är han nästan en kopia av hur Matte såg ut som liten, tossigt hur tydligt det kan synas, med eller utan glasögon.

Söndag i solsken

Söndagen kom med solsken och kylig luft, en total kontrast mot lördagens gråa och råa väder. Allt blir lite lättare när solen skiner över götet. Så för att ta vara på ljuset som man sällan får den här tiden på året så klädde vi på småttingarna och oss själv. Jag klädde mig lite extra eftersom jag frös som jag vet inte vad under lördagen.
Widars nya pose när han väntar på spårvagnen är att ligga
utslagen på bänken...vet inte var han fått det i från

de hade släppt på lite vatten
vid Drottningtorget
Vi tog vagnen ner till Trädgårdsföreningen och strosade runt. Ploppade sten i vattnet, gungade och letade älvor på den nya lekplatsen. Den nya lekplatsen i Trädgårdsföreningen är så mycket bättre än den gamla och jag gillar att den är byggd så att barnen kan upptäcka saker förutom att leka med vanliga lekparksprylar. Kommer bli toppen till sommaren! Nu var det dessutom lite kyligt ute så det var ingen större konkurrens om gungor mm vilket passar bra då småttingarna saknar tålamod att vänta för det mesta.
Vi gick in i Trädgårdsföreningen och bara njöt av solen
och lugnet

3 i rad kom simmande
 
och jag blev jagad av litens tennisracket....

fint inne på trädgårdsföreningen

det vridna klätterträdet

frosten låg fortfarande kvar trots att det var mitt på dan

Widar testar gungorna på nya lekparken

man ser hela sin familj i kulorna som är
uppsatta i lekparken

fina Wilmabus

naturen tar ut sin frostiga rätt

kallt

om man kollar riktigt noga i lekparken
 hittar man älvor bland bladen

finns så mycket glädje i barn, i nuet
Här är det Wilma som skickar glädjebubblor