måndag 30 juni 2014

brist på livslust och lite dopklänningssömnad

Det bottnar i livslust eller din brist på livslust sa psykologen i morse. Ord som hänger kvar. Orkar inte dra hela sammanhanget och när man ser meningen tagen ur sitt sammanhang så kan man så klart tolka den hur som helst. Men ni behöver inte ringa psyk och skicka ut några vita rockar efter mig, jag är här på lika obestämd tid som alla andra, typ.

Jag har lite svårt bara att finna lust i livet, att livet i sig är värt att leva för egen del, inte bara existera för andra och för ansvar för andra. Vi pratade om det och helgens kommande släktträff i samband med systersonens dop. Att möta vissa i familjen och släkten ger knappast något välmående, särskilt som jag brottas med minnen och flashbacks som jag försöker jobba undan i terapin. Men jag vill vara där för mina syskon och syskonbarn som jag älskar och jag ska ju vara gudmor till finaste lilla E.

rundsyr oket
Det är hans dopklänning som jag brottats med ikväll. Tog mig äntligen i kragen och började sy i eftermiddags och är väl halvfärdig, ungefär. Har bara sytt fel vid ett tillfälle och det får väl ändå sägas vara bra då jag aldrig sytt något sånt här och ej heller i dessa tyger.

I mönstret som jag följer ingår inte foder så det har jag fått lägga till själv och fixa med, men det känns bra. Blir alldeles lent på insidan av klänningen vilket behövdes då yttertyget är broderat med hål osv. Så egentligen har jag inte behövt brottas så mycket ännu, bara jobba väldigt noga och försiktigt. Svor förvisso högt, (inte bra med en fyraåring i närheten med stooora öron), när jag råkade dra av rynktrådarna innan jag rynkat färdigt ena bakstycket...

Ska rynka ärmarna, sy dit dem och sy ihop hela klänningen. I nederkant blir det antingen en rynkad bit eller en annan ide som jag funderar på, vi får se. Sedan ska det ev på lite fina band och annat.Sedan får vi se om den kommer till användning på lördag! Ska försöka jobba och sova ordentligt under veckan så orken och humöret är så bra som möjligt!

Idag har jag inte lust med någonting och jag har två veckor kvar innan jag har semester så det behövs en humörhöjare och inga nätter med mardrömmar from hell tack. John Blund litar jag inte ett jota på så det får bli nåt att sova på. Ser verkligen fram emot höstens sömnutredning! Var ett års väntetid, men det är det värt om de kan hjälpa mig att styra upp sömnen. Ska bli intressant att se hur mitt sömnmönster ser ut rent kliniskt!

sytt ihop oket med framstycket och de bakre oken
med sina stycken, nu anar man klänningen

söndag 29 juni 2014

söndag

Inte mycket som gått min väg idag. Efter att jag gick av fältpasset vid ett i natt så var jag så uppvarvad att jag inte kunde somna. Trots nattmedicin så gick det bara inte så nu har jag inte sovit på två nätter vilket är fett jobbigt. Följaktligen mår jag inget vidare.

Hade tänkt åka till Gräfsnäs och fota riddarspelen idag, men Matte har tagit med den vettiga kameran till Sala där han och Widar är och jag kan inte hitta batteriladdaren till den gamla kameran och om jag inte kan fota har jag ingen lust att åka dit. Både kyligt och mulet ute så det är ingen höjdardag hur som.

Har städat, varit en sväng på stan och tvättat, allt för att inte stanna upp och tänka för mycket för idag är tankarna så svarta att det gör ont bara att andas. Huvudet värker och inte ens dubbla treo hjälper och jag fattar väl att det är sömn som behövs. Ska bli skönt att Matte och Widar kommer hem ikväll, behöver lite kramar! Behöver sätta mig och sy klart dopklänningen inför systersonens dop nästa lördag, men har verkligen ingen lust att sy överhuvudtaget. Ibland går det liksom inte.

Vill typ inte göra något alls så nu har jag parkerat i soffan med en stor portion oro och mörker i huvudet och magen. Ska surfa in något som kan pigga upp lite hoppas jag. Längtar redan till 3 aug då ridningen börjar igen!

måndag 23 juni 2014

Rosor

Köpte lite rosor härom dagen, bara för att jag kände för det liksom. Något man gör alldeles för sällan. Hade man råd så skulle jag nog köpa nya blommor varje vecka, men det blir lite dyrt. Vi håller fortfarande på att bygga upp bufferten nu när vi äntligen har två löner igen. Är ju fyra år sedan sist. Men hur som, det är något vackert och fint i nya fräscha rosor och andra snittblommor. Absoluta favoriterna är vita liljor och stora blodröda rosor som doftar underbart! Blev en del foton också på rosorna, nästa gång blir det lite experiment med vattendroppar och rosor!

Bärby självplock

på väg till det lilla ståndet
där man väger in sina byttor
Förra helgen kollade vi upp om Bärby öppnat sin självplock och yes det hade de! Blev en sväng dit på förmiddagen för att plocka en massa solvarma jordgubbar! Få saker smakar så mycket sommar för mig som att äta solmogna jordgubbar direkt från plantan.

Widar kollar ut över jordgubbslandet
som var enormt i hans ögon
När vi var små plockade vi jordgubbar de flesta somrarna och cyklade hem med dem. Väl hemma blev det jordgubbstårta (den enda tårta jag verkligen gillar), jordgubbssaft och några år även jordgubbssylt. För vår del hamnade den här omgången gubbar i frysen, men vi ska ut igen och plocka och då blir det saft och sylt! Det är sommar det!
början av plockningen

slutet av plockningen och en liten kille som inte ville bli fotad...
Vi plockade nio kilo och det gick rätt snabbt. Fanns mycket fina stora röda solvarma och söta jordgubbar, en bra början på sommaren! Dessutom slapp Widar råka ut för det han gjorde sist vi var här; då regnade det som 17 och han ramlade i ett nässelstånd...Han nällade sig trots att han hade regnkläder på sig och det är något han fortfarande kommer ihåg och ofta har pratat om.
9 kilo plockade vi mums

stolt plockare

många stora goa gubbar denna sommar

målmedvetna

mina älskade killar stolta som attan
Bärby är helt klart värda ett besök om ni har tid över i sommar. De har både bär och grönsaker som man kan plocka och en fin gårdsbutik. Vi kommer dra dit igen, dels för mer gubbar innan de tar slut, men också för att plocka lite grönsaker plus att jag funderar på att gå en gjuta-i-betong-kurs där!
liten ville avsluta allt med att hoppa i lerpölarna, tog en stund
att övertyga honom att skippa det idag....

PMS och dess konsekvenser

yupp
onekligen sant...

fredag 20 juni 2014

Trevlig Midsommar

Trevlig Midsommar på er och glöm inte att ta hand om varandra i midsommarnatten!

onsdag 18 juni 2014

tungt

Blir inte mycket bloggande för tillfället. Livet och dagarna rullar på, men jag är i en svacka som känns evighetstung. Tar mig knappt upp och iväg till jobbet och så fort jag jobbat klart så går luften ur och jag sjunker ner i mörkret där den strålande junisolen inte når.

Kommer hem och är med Widar, somnar i soffan när Matte kommit hem och sedan kan jag inte sova på natten utan att få mardrömmar och flashbacks av gammal skit. Inte blev det bättre av att psykologen ställde in när jag gått och funderat på saker. Är galet trött, men försöker ändå ha fokus på sånt som behöver göras. Orka lite till.

Hamnade i ett gammalt ögonblick, flashback så kraftigt att jag såg allt som en film och jag var där igen. Men det hjälper att krama liten eller Matte. Men det är tungt just nu och då blir det stiltje här. Orkar liksom inte och skulle jag skriva så blev det en svart sörja. Det hamnar i mina egna dokument istället. Det är visst viktigt att sätta ord på saker och ting, att möta dem och lägga dem till handlingarna. Kan säga att strålande sol värmer föga när det inre är ett mörkt kaos.
mörker och ljus

söndag 15 juni 2014

nu får john blund sparken...och att sy en dopklänning

Blir knasig på att inte få sova ordentligt och i natt var det helt värdelöst. Sovit en och halv timme och är således trött gäsp...Widar är däremot inte alls trött...Matte, den rackarn, kan sova så han sover lugnt vidare denna söndagsmorgon. Blir fett sur på John Blund för den knasbollen verkar ju ha snöat in på sin spruta med sömnmjölk och sina paraplyer (wiki/John Blund). Antar att han far runt och leker sömnväsen och behåller allt sömnmedel för sig själv. Du får sparken Johan Blund mupp, snacka om bristande arbetsförmåga....han har fått många chanser ska ni veta! Inte heller verkar han kunna använda sig av sömnsand heller så nä, nu klarar jag mig utan...!

Ska snart ringa och se om vi kan åka till Bjärby och plocka jordgubbar. Det beror på hur de har det med jordgubbar just idag. Säsongen drog i gång i början på veckan så det torde finnas en hel del fina solmogna jordgubbar kvar! Sedan i eftermiddag åker vi till Kungsbacka och har en eftermiddag med vänner, barn, lek och grillning i junisolen. Lär vara vad jag orkar.

Skulle dock hemskt gärna vilja klippa ut delarna till systersonens dopklänning. Var iväg till Stoff och stil igår och köpte mönster, ett par meter fint tyg och lika mycket foder, band och knappar. Hivade in allt tyg i tvättmaskinen och medan jag jobbade hängde Matte upp det på tork. Idag har det hunnit torka och jag inser tyvärr att jag måste stryka det innan jag kan klippa. Vi snackar 6 meter tyg som ska strykas och jag hatar att stryka. Funderar på att muta Matte till det ;)

Har aldrig sytt en dopklänning så det är spännande att se om jag kan få till det! Ska vara fadder till min senaste systerson tillsammans med min ena syster i juli så jag har inte så mycket tid på mig. Är väldigt pepp på det, men antar att jag kommer hinna svära en hel del innan det är klart...
ungefär så här ska den bli,
men med fint hålmönster och spets

hemma efter ett jobbpass

Är äntligen hemma efter ett långt fältpass. Var lite tidig på jobbet och sedan jobbade vi för fullt i elva timmar och har hunnit med att göra bra saker, lösa problem, bli utskälld, fikat och samtalat, tröstat, lyssnat, stöttat, erbjudits giftermål och en massa andra händelser.

Det är så mycket som hinner ske medan vi jobbar, så många människor och händelser så när man kommer hem är man både astrött och fullständigt uppvarvad. Går inte bara att borsta tänderna och sedan sova. Så det blir lite surf och nån gammal engelsk deckare på tv:n innan jag kan komma till ro. Man känner direkt skillnad på ens egen ork när man kommer hem och som i natt känner sig helt utpumpad.

Ändå har det inte varit någon extrem kväll och natt, men eftersom energin var rätt kass tidigare idag så känns det nu när man kommer hem. Medan man jobbar är man så fokuserad på jobbet och bemötandet av de vi träffar, men när man går av så pyser man ihop som en trasig ballong. Skumt hur det är liksom för jag gillar ju egentligen mina fältpass. Men just nu är orken och sömnen minimal och då känns det.

Så om en stund ska jag övertyga min uppvarvade hjärna om att John Blund kommer och sedan ska jag sova till Widar väcker mig vilket kan ske om 3-4 tim... Sedan börjar söndagen med självplock av jordgubbar såvida inte Bärby har stängt och på eftermiddagen drar vi till Kungsbacka för grillmys med vänner. Efter det blir det nog en tidig kväll innan midsommarveckan drar igång med fem arbetspass. Hörde dessutom att midsommar ska regna bort här på västkusten...kul, verkligen kul...NOT

Men nu är det snart dags för Johan blund, om han nu har för avsikt att sköta sitt jobb...vi får väl se....

lördag 14 juni 2014

Lördag



Lördagmorgon efter en urusel natt vad gäller sömnen, men det är så det varit hela veckan. Asjobbigt, särskilt som jag ska jobba på fält ikväll vilket innebär jobb till ett i natt, går på vid två. Har ingen lust alls och en galen ångestoro i kroppen som gör att det kryper i hela mig.

Har knappt orkat jobba i veckan även om det oftast känns ok när jag väl är där och fokuserar på något annat än mitt eget mående som varit skräp hela veckan. Igår var jag förbi Sahlgrenska och kollade blodtrycket vilket inte var det bästa, hade asont i huvudet igår och det hänger kvar idag. Blev uppmanad att vila och återbesök nästa vecka. Ställde in dagens ridlektion och försöker kurera huvudet innan eftermiddagens och kvällens jobb.
Vad man gör med ångesten vet jag bara inte, antar att man måste leva med den och försöka sova. Blir alltid sämre när jag inte sover och det där med dålig sömn kan vara det som också påverkar blodtrycket enl läkaren. Men vad gör man när huvudet rusar i 250 och vägrar sakta ner?

Hm, blev visst mest gnäll. Om en stund ska vi gå ut i solen med Widar som är på cykelhumör, han vet än så länge inget om ångest utan lever helt i nuet och blir glad av att få cykla eller snickra. Borde antagligen vara med som han!

Förutom jobb den här helgen blir det lekbus och grillning i Kungsbacka, sytid, solbus och kanske en sväng till havet i helgen! Ska försöka träna lite också i någon lugn form imorgon och fixa en bra träningslista på Spotify!

måndag 9 juni 2014

Grattis älskade Widar

För fyra år sedan blev vi föräldrar till Widar. För fyra år sedan låg jag i sängen på special BB med Widar bredvid mig och Matte alldeles intill. En timme senare krampade jag och svimmade av när jag skulle gå till badrummet och fick ligga med vak hela natten medan Matte tog hand om vår lilla kille som hade en rejäl släng av gulsot. Det var så mycket känslor och den stora känslan idag är en enorm kärlek till vår tossiga och älskade vildunge.

Jag minns knappt vad vi gjorde med vår tid innan han fanns hos oss och nu på sistone så har han växt så mycket, både i storlek och mentalt. Min lilla bebis vill inte längre bli kallad bebis utan en stor kille och han kan kramas på ett sätt som värmer in till själen. Han är det finaste jag och Matte har och jag är oerhört glad över att jag kan känna det för det har inte varit enkelt när vi brottats med kolik, förlossningsdepression och kaos. Men vi har fixat det och idag är kärleken till Widar det finaste vi har!


 Tack för att du kom till oss älskade unge! Vi kommer alltid finnas för dig för vi älskar dig galet mycket! Grattis på din dag, vår stora kille!!

söndag 8 juni 2014

Blogg 100

Idag är sista dagen på utmaningen Blogg 100 och jag har varit med hela vägen. Har under de här tre månaderna bara missat att blogga en dag och faktiskt kommit igång med bloggandet igen. Dessutom har jag hittat en massa nya bloggar som handlat om allt mellan himmel och jord. En del kommer jag fortsätta att följa då de väckt min nyfikenhet och mitt intresse.

Jag kommer fortsätta blogga nu när jag är igång igen.Hade tänkt lägga ner det innan, men nu är det lite kul igen! Bloggar mest för att skriva av mig och när jag mådde som sämst och minnet inte funkade alls så tjänade bloggen också som en minnesdagbok.

Idag mår jag bättre, även om det inte är helt bra, mitt minne funkar bättre och jag har nyligen börjat klara av att läsa igen. Att kunna läsa och läsa ut en bok igen utan att kämpa som en tok mening för mening känns riktigt bra! Det är fyra år sen sist och under den tiden har jag bara läst tre böcker och det har tagit tid. De sista två veckorna har jag läst ut två böcker medan jag åkt fram och tillbaka till jobbet. Inte illa =)

Kanske bidrar till att bloggandet också känns lite lättare. Funderar dock på att börja lägga en del inlägg med lösen för att kunna skriva av mig saker som jag jobbar med. Vi får se. Eller så får det vara egna dokument på min egna hårddisk. Hur som, kommer det fler bloggutmaningar så ska jag nog hänga på!

lördag 7 juni 2014

liten med syrener och lördagsmorgon

Tidigare i veckan plockade jag och Widar årets sista syrener och de var lika fina som alltid. Nu har de flesta trillat av sina syrenbuskar och den fina syrendoften är borta. Att försöka få Widar att stå stilla tillräckligt länge för att få ett vettigt kort var inte enkelt precis... Men fin är han i allafall min lilla kille!
Just nu, lagom till klockan är åtta så håller han på att snickra för fullt, dock får han inte spika förrän efter tio. Får vara någon måtta, men jag kan lugnt säga att det inte uppskattas av liten som suckar och klampar runt demonstrativt för att visa hur fel det är.

Ute lyser solen och om ett par timmar är jag i stallet och rider vilket blir bra även om jag är alldeles för trött nu. Sedan i eftermiddag ska jag träffa Linda och då ska vi på förfest inför Håkan Hellströms spelning på Ullevi! Så det kommer bli en bra lördag, även om jag mest vill lägga mig i sängen och sluta gå upp.  Ha det fint denna pingstafton!

fredag 6 juni 2014

nationaldag

Nationaldagstårta
Kom knappt upp ur sängen i morse, är så trött att jag inte klarnade till förrän jag kom till jobbet. Blev dock en märklig morgon då spårvagnarna gick som söndag och jag blev ståendes både vid Almedal och Korsvägen för att vänta på vagnen. Trots att det inte är så länge egentligen, 15 och 20 min så är det knasirriterande. Men kom till jobbet och hade en helt ok dag iallafall och hjärnan klarnade till allteftersom dagen gick.

På fredagsfikan fick vi Nationaldagstårta som var god förutom all grädde och marsipan, men det är ju jag och mina knasigheter. Alla andra slukade den och den var fin! Efter jobbet samtidigt som det började regna igen letade jag runt på stan efter lite presenter till Widar. Han får en stor present och några små och är väldigt pepp på att bli firad, men framför allt på att få fylla fyra. Han vill bli stor alldeles för fort lilla killen. Blir inget stort firande i helgen, men mys med tårta och presenter på söndag är spikat. Hans födelsedag är ju den nionde, på måndagen , men då jobbar vi så då blir det bara något litet på morgonen.

Hittade i allafall en del bra presenter, bla hans favoritböcker som vi lånar jämt på biblioteket. Åkte hem i regnet och han träffa Ronija innan hon åkte till sin kompis och jag somnade i soffan och sov två timmar. Så himla trött är jag. Är trött på ett sätt som liksom inte mildras av sömn, eller så är det att jag sover alldeles för lite. Är så trött i huvudet och kroppen att jag inte ens är sugen på ridningen imorgon, men det blir väl bra bara man kommer dit. Men hela veckan har känts oerhört tung på alla sätt...trist feeling liksom. Eftersom det regnat hela eftermiddagen så kollade vi inte in nåt nationaldagsfirande och det känns helt ok. Skönt bara att vara hemma med sin familj och chilla! Kanske sova resten av helgen? Hm, nä ska ju på Håkan Hellström på lördag och söndag firar vi liten!

torsdag 5 juni 2014

blev visst ett inlägg om liten och moodswings...

En torsdag som rullade på med jobb, väderutbrott och en fyraårings enorma moodswings. Min PMS står sig slätt mot de utbrott som kommer stup i kvarten på Widar nu. I morse bröt han ihop för att han inte når att dra upp rullgardinen själv och i eftermiddag har han fått bryt för allt och ingenting och emellanåt fattar vi verkligen inte vad som är fel.

Trodde liksom att det här var över, men nu verkar utbrotten vara tillbaka igen efter en lite lugnare period. Men vi blir ju helt slut och man hinner inte med i svängarna och pendeln som går mellan skratt och utbrott på 3 millisekunder. Dessutom vill han inte lägga sig alls längre och läggningarna är nästan uppe på en timme igen innan han somnar och det är skitjobbigt.

Han verkar inte ha så ont av det, men vi blir trötta. Men antingen är det något som inte är bra eller så är det nåt utvecklingssprång för det är bryt för allt och inget och hans mardrömmar och uppvaknanden under natten är tillbaka fullt ut.


Jag hoppas det lugnar sig snart för det här är inte kul för nån även om jag ibland måste hålla mig för skratt när han blänger så hårt han kan under lugg mot mig och väser neeej aldriiig i liiivet när jag sagt till honom något. Skulle man råka skratta så ylar han nej och brister i gråt så det är mycket nu att bekräfta honom, sätta ord på känslorna och försöka stå ut i stormen och sedan prata med honom och kramas, många kramar. Men snacka om tålamodsprövande!

Däremellan är han en helgo unge med humor och en massa färdigheter som kan få en att bli alldeles varm inuti och på måndag fyller han fyra år! För fyra år sedan knatade jag runt, höggravid med foglossning och påbörjad havandeskapsförgiftning som gjorde att jag bara låg på soffan och hade ont de sista två-tre dagarna.

Eftersom barnmorskan sagt att jag skulle få en blixtrande huvudvärk om det var havandeskapsförgiftning så fattade jag inte att jag var så dålig som jag var. Jag hade ju bara min vanliga huvudvärk och det var inte förrän jag var på MVC på mån innan han föddes som det upptäcktes och det blev inläggning på special-BB på Östra i Göteborg. Tänk fyra år sedan, känns helt obegripligt. Men trots den långa vägen både före och efter och trots alla bryt så är han det finaste vi har och snart ska vi fira honom!!

tisdag 3 juni 2014

...

restless soul syndrome...
Inte världens bästa dag. Alldeles för mycket vakentid, sedan stress och spårvagnskaos till jobbet. Väl på jobbet började dagen helt ok, på eftermiddagen blev väl saker lite jobbigare. Sedan hem och hämta liten som var alldeles för trött och vägrade äta och som framåt kvällen dessutom började kännas febrig. Får se hur det blir med jobb imorgon, är inte alls inställd på VAB så jag hoppas liten sover ut i natt och vaknar pigg och glad imorgon. Önskar att jag också gör det för idag har jag varit dödens trött och inte alls i form. Rastlös, orolig och tankar som går på repeat. Ältar meningar, ord och om jag kunde göra bättre, sagt det bättre, gammalt och nytt. Nä, får bli sängen så blir det en ny dag imorgon!

hundpromenad och en älskad Thiahund som lämnat oss

En av Widars absolut bästa saker att göra när vi hälsar på våra vänner i Undenäs är att få gå på hundpromenad med finaste Thiahund. En tax/drever som funnits hos familjen sedan innan deras äldsta son Max föddes. Vi har busat med henne sedan hon var liten valp och även om hon på intet sätt är min hund så är hon en av mina favorithundar.
väldigt glad och seriös kille på hundpromenad
Hon har varit en underbar och tokig hund som alltid hälsat oss med sina skall och våta pussar. Sist vi var uppe så var det en stolt Widar som fick gå på hundpromenad vilket han tog på djupaste allvar. De var tre killar i Widars ålder, Odin som är yngst hos familjen och så Rasmus som är son till gemensamma vänner. Med var Rasmus lillebror också, men han brydde sig inte om Thiahund. Föga anade vi då att det skulle bli den sista promenaden som vi fick gå med tioåriga Thia.
Vi knallade en mellanlång skogsrunda och killarna turades om att hålla i Thias koppel. En riktigt fin sommardag och vi tog svängen förbi kalvarna som blivit utsläppta på bete. Vet inte vem som stirrade ut vem mest, ungarna eller kalvarna? Att kolla in bondens stora traktor var också en höjdare!

Det är så himla fint, särskilt nu i början av sommaren att man lätt glömmer vilket elände det är att bo där vintertid. Bodde ett antal år i Tived som ligger i Tiveden ungefär tre mil norrut från Undenäs och fy 17 för det. Växtzon fyra och snö kvar i skogen fram till maj. Men nu, när det är många år sedan jag flyttade därifrån så kan jag se det fina i naturen igen.
Thia, Widar, Mattias och mamma Annelie

Det är något väldigt fint för ungar att växa upp i och jag hade gärna bott där om det legat max tre mil från Göteborg istället för dryga 20 mil. Men jag skulle vilja att Widar fick vara mer nära naturen, är själv uppväxt på landet med djur som en naturlig del av livet. När man bor i stan blir djur något exotiskt istället för naturligt och det känns lite knasigt.  
Minsta lillkillen som heter Mattias precis som Matte


Widar och Odin kollar in bondens traktor

Vi blev utstirrade

min favoritbild av Widar och Thia
Är så sorgligt att Thiahund fick resa till hundhimmeln ett par dagar efter att vi varit i Undenäs. Dan efter att vi åkt hem så var hon väldigt hängig och blev sedan snabbt sämre. Hon har dragits med en del andra åkommor, men vi trodde nog alla att hon skulle få finnas kvar hos familjen ett tag till, men istället fick hon följa med husse till sin favorit jaktplats i skogen och sedan somna in.

Hon är så saknad av alla, särskilt sin lillhusse som växt upp med henne. Så svårt att förlora sin kompis och sitt första husdjur, alla minns vi väl den sorg man kände första gången det hände?! Samtidigt kan man inte låta ett djur lida när man vet att de har åkommor som inte kan botas och att den tid man har är lånad. Men det är förbannat sorgligt när de lämnar oss, det blir så himla tomt! Så tack finaste Thiahund för allt ditt bus och all din glädje och hoppas du får de godaste köttben som hundhimmeln kan uppbringa!

inte god morgon

Ingen god morgon här inte. Widar började vakna kring midnatt och det fortsatte fram till hans sista mardröm som slutade med att vi gick upp halv fem i morse. Jag är astrött, men Widar är pigg. Helt galet! Han blir aldrig lika trött som vi andra.

Vi var alltså uppe före Matte skulle åka till Landvetter och ta flyget till Västerås. Både jag och Widar kommer vara galet trötta innan den här arbetsdagen är över. Snart ska vi gå iväg till dagis och jobbet och jag skulle helst lägga mig i sängen.

Nä, nu ska vi snart trava iväg, kommer bli långa timmar idag....Man kan lugnt säga att John Blund misskötta jobbet gravt i natt då både jag och Widar varit vakna större delen av natten...

måndag 2 juni 2014

måndagen som gick, utveckling och en john blund som borde få sparken

Måndagen gick. Mörkret inuti drevs inte bort trots solsken, psykologsamtal, lite fint kanintyg, en spontanträff med en go vän, jobb och en stor kram från en trött liten Widar. Inte mycket att göra åt. Försöker att hålla ihop livet så det inte rinner ifrån mig som sand mellan fingrarna.

Kom till jobbet och upptäckte att jag skulle jobba på lördag när jag ska på Håkan Hellströms spelning och höll på att få knas. Som tur är har jag toppenkollegor och efter en stund var det löst genom ett smidigt turbyte och så var lördagsunderhållningen säkrad. Visade sig också att jag missat ett jobbpass så nu har jag gått igenom mitt schema och skrivit in alla pass till jag slutar. Har som tur är en bra chef som hjälpte mig lösa mitt misstag!

Efter jobbet stressade jag som attan för att hinna till Widars dagis och självklart så blir det spårvagnsproblem. Som tur var hann Matte hämta och Widar kom hem som han skulle. Kvällen gick till tvätt och sånt och trots all kraft man lägger på att fokusera på sånt som ska göras så gnager ångesten. Mörkret hotar att sluka mig och man blir förbannat trött av att hålla det i schack.

Ändå tycks John Blund ha förbannat svårt att göra sitt jobb hos mig. Borde ju sova i dygn trött som jag är...Hade han varit anställd så hade han banne mig fått sparken för det här är inte ok. Han får dessutom draghjälp om kvällarna och lik förbannat så håller han sig borta. Men det kanske beror på att han inte finns på riktigt suck....

Widar sover i allafall och snart Matte också. Han ska flyga till Västerås tidigt imorgon och jobba så det blir både lämning och hämtning för min del imorgon vilket lär bli lite stressat. Men det får gå.

Vi har i allafall redan planerat vad vi ska laga till middag och vad vi ska mysa med, jag och Widar. Han hjälper till att laga middag och sedan myser vi med några barnprogram innan det är dags för god nattsaga. Just nu är det Halvans ABC som gäller och killen har redan koll på alfabetet. det hade inte jag i den åldern.

Varje dag är det nya ord som testas och saker som ska förklaras, han liksom bara suger i sig allt han får veta, vilar på det och sedan kommer det ut i hans egna version. Helt underbart ju och ibland är det klockrent och andra gånger helt tossigt så man får bita sig i läppen för att inte asgarva. Det märks verkligen hur han håller på att utveckla sitt språk och en massa andra färdigheter nu och det går fort. Får dock försöka låta bli att svära när jag är med liten för annars lär han få en förskräcklig vokabulär....

Lisebergspremiär

I fredags körde vi Lisebergspremiär. Strålande sol och femhundrasjuttioelva andra förbannade besökare som ockuperade hela Liseberg. Hade dessutom lite härlig ångest och då mår man ju mumma av att röra sig bland en massa andra människor som ska fram och än hit och än dit. Klart att man inte är ensam på Liseberg en fredagskväll när Timbaktu ska spela och det dessutom pågår en basketturnering i stan vilket märktes då det var många ungdomar i lagtröjor med förvirrade ledare överallt...
Matte var dock mest fascinerad av den nya Helix vars ställningar upptog en stor plats på Liseberg nu. Jag konstaterade snabbt att jag skulle lätt kräkas i två timmar efter två minuter i den. Blir galet åksjuk tyvärr. Men insåg att jag under sommaren kommer kunna få schyssta siluettbilder av den!

Scenen väntade på sin artist och jag var bra sugen på att stanna till dess, men det var för mycket folk vilket även Widar tyckte. Men han tinad upp när vi kollade in radiobilarna och han blev lovad tur med kaffekopparna och farfarsbilarna!

Men han var helt ointresserad av kaninernas disko och har mest avsky för kaninerna. Jag vill ju att han ska krama dem, men det är typ det värsta han kan tänka sig.

Men han älskar verkligen att åka kaffekopparna vilket syns här. Han skrattar så han kiknar och snurrar på ratten så de ska snurra mer och mer. Jag blir liksom åksjuk av att titta på och försöka fota, men det är inget som bekommer Matte eller Widar och tur är väl det!

Jag gillar kaninballongerna, men Widar är helt ointresserad. Inte är han särskilt intresserad av blommorna på Liseberg heller, men som vanligt är blommorna på Liseberg jättefina! Massor av dem, i olika färger och uppsättningar. Ska ta med kameran och fota en massa någon dag. Går in gratis med årskortet så då kan man ta en stund när man vill.

Sedan blev det en tur i farfarsbilarna och egentligen kan jag tycka att den banan borde vara mycket längre. Man köar aslänge för en biltur som är över väldigt fort och sedan är det dags att köa länge igen...och Widar kan åka farfarsbilar hur många gånger som helst, men stoppet kommer när vi inte orkar köa längre...tyvärr.

Vi kollade in i Spegelhuset och Widar fick sig ett gott skratt av alla konstiga former som vi fick...=)
När man går hem så går man alltid förbi slänggungan och jag skulle verkligen vilja flyga fram i den! Men det lilla fanstyget snurrar ju runt sin egen axel och är således extremt kräkframkallande så det är bara att glömma. Blev ingen tur i Flumeriden som är det enda jag åker, en kö på 25 min rimmade illa med en trött son, men nästa gång så. Tycker de borde bygga ut den så stockarna gick runt hela parken med en massa nedförsbackar. Det vore nåt det!! Jisses vad jag skulle åka! I övrigt så verkar Liseberg som vanligt. Matte ser fram emot att åka Helix och Widar ser fram emot att vara lång nog så han får åka mer kul grejer på barndelen. Tror det kommer bli många besök i år även om det är klent med bra artister.