tisdag 30 december 2014

lite uppdatering

Svårt att orka blogga alls när dagarna rullar på och borde vara bra för de är bra, bara måendet som är alldeles trasigt inuti. Hade behövt mina sömntabletter big time, men det är vad det är. Har haft hoppträning på Storås idag och igår och idag gick det mesta åt helvete så istället för att vara lite glad och energisk vällde ångesten och negativiteten över mig. Den tar varje chans att vräka sig över mig så fort jag gör fel och ikväll lyckades jag rida som en kratta och det känns förjävligt. Sällan jag åker från stallet och mår piss, det är liksom min frizone från helvetesmåendet som inte blir mindre av att vi står inför årsskifte...Men ibland blir det bara fel och så blev detikväll och jag antar att man väl bara ska släppa det. Men min hjärna roar sig gärna med att upprepa skit och sedan älta det till jag drunknar i det. Inte så kul.

För egentligen är ju saker och ting bra. Jag är ledig en vecka till,precis som Matte, vi har haft fina dagar på Gotland med syrran och hennes familj samt min andra syrra. Widar deklarerade när vi åkte hem att det var världens bästa jul och anledningen till det var att han fick allt han önskat sig, älskade unge. Älskad unge som ibland får mig att tappa tålamodet och då ältar hjärnan det också. Jag har hunnit med en del ridning och bland annat vunnit julklappshoppningen på Storås vilket också var kul.

Men måendet är skit, sömnen likaså och det dröjer innan jag får träffa läkaren igen, slutet på januari och vid telefonkonsultationen innan jul så vart det inte mycket vettigt. Sen ska kroppen sköta sig och processer påbörjas efter årsskiftet och jag blir trött bara jag tänker på det. Mitt i allt så säger psykologen att jag ska lyssna på vad jag känner och vad jag vill samtidigt som måendet bara viftar med sina egna lösningar. Självklart ska man vara glad och förväntansfull inför ett nytt år, lite jobbigt bara när det kan kännas oöverstigligt att gå upp en dag till. Men nyår blir det och nyår firar vi med fina vänner vid havet vilket blir schysst. Ska bara bli av med huvudvärken och lite ångest först...typ.

Har fotat mycket i december i allafall så det kommer väl lite bilder. Hade en magisk soluppgång på gotland och på julafton så kom snön samtidigt som tomten kom. Lite magiskt var det ju!

Jaja, ett inlägg så ni vet att jag är kvar här och det lär komma mer inlägg. Bara så less just nu och tvivlar på att nån orkar läsa skiten. Hur som, ni får ha ett gott nytt år var ni än är och ta hand om varandra!

måndag 15 december 2014

The Pogues Featuring Kirsty MacColl - Fairytale Of New York (Official V...


I vårt hem rullar ingen julmusik än, det räcker gott med det som spelas i varenda affär och annat offentligt utrymme just nu. Står mig redan upp i halsen.

Men det finns en fin jullåt, en enda och det är den här, Fairytale of new york med the Pouges och Kirsty MacColl. Det ska inte vara några andra som sjunger den och den ska spelas på hög volym, helst medan det singlar vitt ner från himmelen, då kan tom jag känna lite julfeeling!

Särskilt om jag kan gå ut och få snöflingor i håret, mössor undanbedes och jag kan räcka ut tungan och smaka på snöflingorna som jag gjorde när jag var liten. Inte tänka på alla förbannade föroreningar utan i nån sekund bara snurra runt i snöfallet. verkar dock inte bli så i götet i år där regnet faller som aldrig förr suck...För ett par dagar skulle jag kunna överväga någon liten ort i norra Sverige...

svärta och förkylning

So please leave me alone! Life with Fibromyalgia/ Chronic Illness

Accompanjerar mitt taskiga mående med feber, halsont och sprängvärk i höger öra. På vårdcentralen där jag är listad var akuttiderna slut och drop in mottagningen borttagen. Anar att det var ett tag sedan jag behövde gå akut till vårdcentralen. Knaprar alvedon, strepsils och annat förkylningsvänligt och önskar att jag hade lite annat att ta till när ångesten rullar över mig. Inte blir det bättre av att känna jag-borde.jobba-ångest ovanpå vilken-kass-människa-och-mamma-och-sambo-ångest.

Mina tankar är inte vackra nu för tiden och svartast är de så klart gentemot mig själv. Fint eller hur, nu i juletider när julglädjen ska spridas till varje själ...Givetvis lyser solen också vilket bara gör allt ännu svartare. Har en hel del jobb så måste krya på mig snarast samt läkartider, samtalstider och sån skit innan alla går på sina underbara julledigheter där de slipper lyssna på folk som undertecknad som tycks ha fastnat i svärtan fastän man har allt att vara tacksam över. Inte mycket alvedon hjälper mot, men jag får väl ta två för att få ner febern i allafall. Kanske blir man lite happy av att få sova, går ju inte så bra när man är sjuk. Låter inte alls bitter....får nog le lite åt skiten ändå

fredag 12 december 2014

sötaste iphone caset

absolut sötaste finaste iphone caset kommer från Moschino
Men dyrt, 665 kr här och slut överallt annanstans...
hade gärna velat ha!

tisdag 9 december 2014

inget kul

Har hunnit med att vabba, gå på bio, käka middag, rida, ha goa vänner på helgbesök, jaga läkare för recept, träffa puckopsykläkaren, gå på lisebergs julmarknad igen, mysa med fler vänner medan helgregnet vräkte ner och vara mer eller mindre dygnet runt vaken. Sov inte alls i natt och jobbar ändå vilket psykologen tyckte var galet, men vad ska jag göra? Kan inte sjukskriva mig när jag inte är sjuk, tids nog blir man sjuk och jag har redan varit borta från jobbet pga av vab. Orkar inte uppdatera allt på bloggen, mår för pissigt för det så därför blir det bara en liten blänkare. Är för trött, för less, för meningslös och orkeslös så bilder och annat får bli nån annan dag när livet inte gör lika ont och kroppen och psyket gör det som det borde.
feels like this

onsdag 3 december 2014

Mitt i vabben ser jag fram emot bio och middag

bild från SF
Vabbar idag igen och litenhar fortfarande feber och nu alltmer hosta som vanligt. Men han är förvånansvärt pigg ändå, stundtals även alvedonöverpigg. Vi har både trevligt och asjobbigt, men det är ändå ok. Vad som inte är lika kul är ju min råångest som bara växt sedan igår och som gör allt till en pärs. Klart att det påverkas av tröttheten och de senaste nästterna brist på sömn då Widar vaknat av febern och förkylningen. 

Ser fram emot ikväll, blir middag på Vapiano med Linda och så ska vi se Roy Anderssons film "En duva satt på en gren och funderade på tillvaron" som antingen lär vara bra eller skitdålig. Tvivlar på att det skulle vara en mitt emellan film liksom. Så det blir kul! Fokus på det när man bara vill lipa av allt dumt. Har kollat igenom menyn på Vapiano och attans vad mycket gott de har!
kommer bli svårt att välja

tisdag 2 december 2014

VAB och julfix

söt sjukling
Feber och förkylning härjar i litens kropp och idag behövde Matte fixa en del på jobbet så jag fick VAB:a.

Något som stundtals är mysigt, andra stunder pain in the ass och över alltihopa ligger en oro över vad man borde fixat på jobbet samt att jag väl hade behövt häva ur mig lite hos psykologen. Men med tanke på att jag tycker att hon är rätt bombad så kanske det inte gett nåt ändå. Fast ibland gör det ju det även om de sista gångerna kännts helt hopplösa.

Jag och Widar har iallafall haft en dag full med snuva och feber som varvats med en alvedonpigg liten. Vi har kollat alldeles för mycket på tv, läst böcker, plockat i ordning i litens rum, gjort julkort och hängt upp julgardiner.

Däremellan har vi båda legat utslagna i soffan, Widar pga av febern och jag på grund av trötthet då liten var vaken en massa i natt. Hoppas innerligt att vi ska kurera oss till vännerna kommer på torsdag! Blir fullt hus i helgen vilket blir mysigt. Goa vänner från Västerås som vi träffar alldeles för sällan. Kommer bli en del skratt, mycket snack, go mat, liseberg och universeum, kortspel och annat bus. Hoppas att jag inte ska vara alltför trött och ur gängorna bara.

liten fixar julkort till bästisen Gustav
Widarkraken längtar till förskolan och bästa vännen Gustav, så pass mycket att han gjorde ett julkort med hjärtan och godjulmärken till Gustav, i eftermiddags. Han förstår inte riktigt varför han måste vara hemma bara för att han är sjuk.

Men det förstår jag, hade han gått till föris idag hade de skickat hem honom så snart febern rusade iväg igen och det gör den som bara den så snart alvedonet går ur kroppen på honom. Han får tvärhög feber när han blir sjuk, så har det varit sedan han var bebis, men tydligen är det ett tecken på att immunförsvaret jobbar som attan och det ska visst vara bra. Det är skönt iallafall att han är så stor nu att han förstår att han måste dricka ordentligt, det var ju inte det lättaste när han var liten.

I morgon blir han hemma igen och jag med, sedan får Matte ta tors och fre om det behövs då jag har en massa viktiga möten och grejer på jobbet. Längtar till helgen, vännerna och ridlektionen! Bokade inte in mig på fredagens gubb och tant eftersom vi har besök, men det drar verkligen i ridsuget, har ju ridit både på fre och lör det sista och skulle rida ännu mer om jag hade råd. Så nästa fre bokar jag in mig och så får det nog bli terminen ut. Bara tre veckor kvar på terminen, men har ju hoppkursen 29-30 dec och den kommer bli sjukt kul! Sedan börjar ju vårterminen 3 jan! Våren kommer ju bli spännande med (förhoppningsvis) tävlingsdebut utanför vår egen klubb!

Monty Python The Holy Grail - The killer bunny


Om man är deppig och tar hand om en sjuk liten kan man behöva muntra upp sig och vad är bättre än killer bunny?!

måndag 1 december 2014

inte så bra

Ingen bra dag alls idag. Minimalt med sömn, sen upp till jobbet som bara kändes genomtungt idag. På förmiddagen ringde Matte och sa att Widar hade feber och att han var hemma med honom nu och så var det bara att planera för VAB imorgon. Ingick inte alls i veckoplaneringen, har asmycket den här veckan och vi är kort om folk, men eftersom Matte var hemma med honom idag och måste på ett jobb imorgon fick jag rumstera om. Det jobbigaste var väl egentligen att behöva boka av psykologtiden, hade behövt den eller nåt.

Har äntligen fått en läkartid på fredag, tyvärr innebär det en massa ombokningar av möten på jobbet, måste ta läkartiden när jag äntligen fått en. Har ju tagit en halv evighet och sedan får man en tid som man ska inställa sig till på bara några dagar. Älskar verkligen framförhållningen på det här förbannade stället. Ska dessutom träffa den där konstiga kvinnliga läkaren som jag träffade sist...känns sådär minst sagt. Men jag antar att det är ett plus att få träffa samma läkare två gånger inom psykiatrin...har inte hänt förut kan jag säga. Man får väl vara glad att man får en tid antar jag, så får man se vad det hjälper.

Känns rent ut sagt bara genomsvart och astungt. Humöret far åt alla håll och kanter, orken är minimal och kraften går till att hålla ihop sig och ta sig igenom dagen. Det är som att gå på gungfly och varje steg håller man på att trampa igenom och drunkna i skiten. Det är så förbannat svårt att orka och jag orkar inte så mycket mer. När jobb och annat krockar så finns det liksom inga marginaler. Orkar ju knappt ta mig upp på morgonen och känslan av ännu en meningslös ångestdag slår en rakt över bröstet och det gör ju knappast stegen lättare.

Antar att medicinerna jag stått på ändå gjort skillnad, men de är ju inget alternativ just nu. Inom en snar framtid är det dags att kolla av saker och ting med läkare och annat inför kommande planering. Får se hur allt avlöper, vad som kan fungera eller inte fungera. Alla dessa beslut och val, tänk om saker bara kunde få ha sin gång av sig självt, men icke. Tiden får väl utvisa hur det blir med allt. Kommer verkligen behöva de kommande veckornas julledighet! Kryddad med jul hos syrran på gotland, nyår hos goa vänner, mys med Widar och Matte och två dagars hoppträning på Storås. Kanske tom lite sömn....eller inte.
typ så

monday again

typ så