måndag 26 januari 2015

Tillfällig vinterdag i götet

Gårdagens snöiga eftermiddag spenderade vi vid Delsjön som är ett toppen område året om. Kändes som om vi skulle passa på även om jag var trött efter ridningen och Matte och Widar nyss kommit hem efter skridskoåkningen. Det var tur med tanke på hur vädret blev sedan. Delsjön är vi vid året om och det enda dåliga är väl att om det blåser ute kan man ge sig attan på att det blåser vid Delsjön.

Man tycker man borde få lä med tanke på den stora backen och skogen, men icke. Men igår var det lugnt. Solen höll på att krypa ner bakom träden och över sjön låg en tunn is. Det var fullt med barn och vuxna som åkte pulka, men man fick se upp och bromsa i tid eftersom backen löper ända ner till sjön.

Widar älskar att åka pulka och fort ska det gå och han släpade själv upp pulkan för backen som är lång flera gånger innan vi grillade korv och sedan släpade han upp den flera gånger igen. Om vi tycker att det är jobbigt med att gå i backen med vinterkängor, kläder osv, hur jobbigt är det då inte för hans små ben? Så ja, han gillar det verkligen som gör om det så många gånger innan han blev för trött.

Då hade han och Matte dessutom varit och åkt skridskor på heden hela förmiddagen medan jag var i stallet. Är riktigt kul att han verkligen gillar sånt här för precis som jag så älskar han ju även att ha slödagar hemma! Sedan är det skönt att kunna göra sånt här utan att det gnälls och är tandagnisslan utan att han har lika kul som vi. Är ju inte ofta vi har så pass med snö i götet att vi kan ha kul i en pulkabacke! Perfekt att vara två vuxna dessutom och åka varannan gång och varannan gång fixa med grillen eller fota. Fick en massa fina foton under eftermiddagen.

Är tossigt vad fort det går att åka pulka, även om vi åker två i den och att det är så kul. Förutom den här vändan då vi glömde oss så har Widar så klart hjälm på sig. Har betydligt bättre kort på kameran än de här mobilbilderna, men orkar inte föra över bilderna just nu. Annars var det ju magiskt vackert igår med sol och snö! Synd bara att det började regna och nu är det regn och slask/isrester kvar och nu varnar de för att det ska frysa på. Känns ju måttligt bra...

Igår hade jag på mig min kaninmössa från Köpenhamn för första gången i år, den kommer fram när det är kallt och vi ska vara ute länge. Har ju nästan aldrig mössa, avskyr det, men ibland får man offra sig och då blir det min kaninmössa med matchande vantar. Dock verkar andra ha svårt att förstå hur fin den är och Widar var måttligt impad tills vi kom fram till att kaninöronen fladdrar när man åker fort med pulkan =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar