fredag 22 april 2011

Krig med John Blund

Visst ser han snäll och
go ut? Men gör han sitt
jobb? Öh nej...
Jag tror Widar ligger i krig med John Blund. För en vecka sedan var det vapenvila, kanske tom fred, men nu är det fullt krig igen och det driver omgivningen till vansinne. Vi försöker förhandla på alla möjliga sätt, medla mellan de två, men vi kan väl säga att så länge eld upphör ej sker kan vi som föräldrar, medlare inget göra.

Låt mig förklara. Widar läggs som vanligt vid åtta, ja den här tiden kan variera med humör, men vi försöker ha en rutin med nedvarvning, mys, välling, tandborstning, gos och sedan sängen, nattsång och godnatt samt lite buffning. Ibland börjar kriget redan här, men oftast funkar läggning. Liten sover sedan hyggligt till strax efter midnatt.

Vid det laget har Widar kommit fram till att nu kan John Blunds sömnsand eller vad han nu använder dra dit pepparn växer. Konflikten eskalerar till fullt krig där alla vapen är tillåtna. Skrik, viftningar, sparkningar, resa sig upp, försöka krypa igenom spjälsängen, att bli arg och blänga argt på föräldrarna under sparkningar till att se ut som en sårad fågelunge som undrar hur vi kan tvinga honom att sova och ge sig inför John Blund. Eller den, jo men jag kör in huvudet i sänggaveln och oj vad ont det gör, nu kan jag skrika tjugo minuter till...Utöver det så vill man leka, krypa, klättra, kolla på lampan mm allt under skrik och gnäll.

Föräldrarna (vi) försöker lugna, vyssja, ev mata-inte så ofta längre, han har slutat äta på natten, säga godnatt, buffa, locka på John Blund, gå och bära osv.

Men John Blund och Widar är ungefär lika envisa och eländiga så det här fortgår1-2 tim innan båda sidor ger upp och det blir någon form av orolig drömsömn. För drömmer gör lillkillen och det är klart att vi fattar att det händer en massa i skallen på honom. Han är ju på väg in i sista utvecklingsfasen för första året. Men seriöst, vi är aströtta och huvudvärken är grym. Och Widar undrar ni, ja han är tokpigg och gnällig om vartannat. Just nu håller han på att hjälpa Matte slå in paket till farmor!

2 kommentarer:

  1. Usch, jättejobbigt! Jag hoppas att det vänder snart och att ni kan stå ut tills dess...

    SvaraRadera
  2. Roligt och mycket beskrivnade men shit vad jobbigt det måste vara. Jag önskar jag hade något mirakeltips som kan hjälpa, men tyvärr... Hoppas bara det blir bättre efter sista utvecklingssprånget!

    SvaraRadera