fredag 22 februari 2013

Ute på andra sidan

Vi är ute på andra sidan. Widars vattkoppsskorpor håller på att ramla av och han är tillbaka på dagis till alla inblandades glädje.

Trodde ett tag att Widar skulle få spader och vi med. Det funkar ju liksom inte att gå till olika ställen och kompisar och leka när man har en massa vattkoppor varav ett antal i ansiktet under ögat så man ser helt uppsvullen ut. Ej heller funkar det att ha hem kompisar när dessa, ja allihopa har nyfödda småsyskon som inte vill ha vattkoppor. Annars tror jag nog att vi kunde haft vattkoppsparty på gården för de flesta av våra vänners ungar och Widars lekkompisar har inte haft kopporna än.

Men istället har vi lekt, pysslat, målat, bakat, snickrat, kollat på disneys barnkanal så till den grad att jag har fått dessa asjobbiga musiksnuttar på hjärnan och vi alla behöver en seriös tecknad film-detox. Dessutom tycks dessa barnkanaler bara ha 8-10 avsnitt av varje serie som de kör om och om igen....

Nu är vi tillbaka till vardag med dagis, jobb, jobbletande, utelek, kompislek, tv-mys en stund på kvällen och inte en massa kliande. Stackars Widar har kliat sig högt och lågt och värst har det varit på natten då han vaknat hur mycket som helst, febrig, klig och så ledsen. På dagarna har han varit både trött, pigg och rastlös och  efter några dagar oerhört uttråkad precis som vi.

Egentligen kom han nog hyggligt lindrigt undan och trots en del frenetiskt kliande tycks han inte få några ärr och han slapp att de varade sig osv. Skönt att det ändå är gjort nu! Men det är inte lätt när liten som älskar att snickra inte ens vill spika i de nya träbitarna som Matte tagit hem utan med svag röst säger "idar måste vila" och kryper upp i soffan och ligger nära en. Så det är skönt att det är över nu och han är lika busig som vanligt, bygger katthus och snackar hål i öronen på en. I morse gick han upp halv sex och snackade oavbrutet om allt och inget till gick till dagis.

Nu hoppas vi bara på en trevlig helg med barnmässa och syfestival. Japp, ska gå på både, och ja, ja, ni läste rätt. Ska även gå på syfestivalen, kolla på tyg och smycken. De har en hel del utställare för smyckestillverkning! Får se vad jag kommer hem med. Kanske en supernål som kan betvinga det lilla symaskins hel-tet som står i köket....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar