lördag 9 februari 2013

Vattkoppor...

Vattoppor har tydligen gjort sitt intåg i våra liv och med en mindre bra tajming. Idag skulle vi nämligen åkt till Hjo och min systersons kalas. Men vi är hemma med en liten som sedan igår fått en massa prickar som på sina ställen är vätskefyllda så ja, kalaset var bara att avboka.

I går hade Widar en prick i ansiktet och vi undrade liksom var det var. I morse hade han prickar på magen, i knävecket, flera i ansiktet mm och ja i flera ser man att de håller på att vätska sig. Kliar en del så liten kliar som attan. 

Ser helt klart skillnad mot förra gången när vi trodde han hade vattkoppor, men det bara var något virus i huden. Den här gången är prickarna identiska med de på vårdguiden osv. Ja så nu blir det en VAB vecka som antagligen kommer driva oss till vansinne. Liten får myror i brallan och klättrar på väggarna. Blir lek i lekparken och på gården efter hur mycket han orkar. Men det är så trist, vi kan ju inte gå hem och leka hos nån, de flesta har små bebisar och är inte alls intresserad av vattkoppsparty osv...

Just nu snickrar han och kliar om vartannat. Bara sedan i morse har vi upptäckt ett gäng prickar till. Hoppas innerligt att han inte ska få som kompisens ena barn förra året, hon fick vattkoppor överallt, i rumpan, vid ögonen, munnen och mängder. Ändå var hon liten och då ska de ju klara sig lindrigare, men inte den lilla tjejen inte. Nåja, blir till att leka, snickra, sy och se barnprogram i helgen. Inte riktigt som planerat kan man säga. Men det är ju bra att de får skiten när de är små iallafall. Finns en massa länkar om vattkoppor, här är två om ni har funderingar:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar