lördag 2 maj 2015

Lyrik och gårdagens ridning

Ska snart åka till stallet för lördagens hoppträning på Lyrik. Älskade hästkraken som var måttligt road när jag igår provade ut täcke och nya lädergrimman. Täcket är i minsta laget över bogen, men ska spänna ut det så blir dte fint. Nya lädergrimman satt jättefint och jag tycker hela han blev fin. Han däremot var ju måttligt road. Han hatar när man ska spänna täcket i bogen, lika mycket som han hatar när man spänner sadelgjorden även om det bara är ett hål och man ser hur det glipar mellan gjord och mage....Dessutom är den kära hästkraken nästan omöjlig att fota i stallet, han bara surar och ruskar på sig, tokhäst. Har fixat transportskydd också så nu kommer han kunna åka fint i transporten när det är tävling nästa söndag!
Lyrik
Vi hade i allafall en riktigt bra lektion för Carine igår, attan vad hon var på oss när det gällde sits och form. Jobbade mycket med samling och galopparbete och vid ett tillfälle i galoppen orkade jag inte hålla ihop honom och släppte ut tyglarna för mycket och vad händer? Jo, Carine som måste ha ögon i nacken ylar Beeeea vad gör du, du har ju släppt tyglarna och ja, hon ylar så det hörs över hela manegen och det är bara att samla ihop sig och skärpa sig! Jag vet banne mig inte hur hon gör för igår på gubb&tantlektionen så var vi tio pers, men hon har skruvat upp nivån och kraven på den lektionen också. Det är en drop in lektion så även om det ofta är ungefär samma personer som rider så är det lite olika nivåer och oftast några nya, men Carine fixar verkligen att hålla efter oss allihopa och i slutet av lektionen går överlag både hästar och ryttare i bra form.
Lyrik måttligt road

fina killen
Det är skitkul, men jag har träningsvärk för det var mycket magmusklejobb efter att hon varit på oss ordentligt om sits och hjälper. Men det är kul att se att det går framåt och att kunna kliva av efter ridningen och inte vara död fast man slitit innebär ju att både styrka och kondition går framåt. För ett år sedan hade jag dött efter en lektion som igår. Att sedan skritta ut på slingan medan våren känns och vitsipporna blommar är en skön bonus! Det bästa att idag hopptränar vi och imorgon är det dressyrprogramsträning. Nu har ju jag och Lyrik mil kvar till ett schysst ridet dressyrprogram, men vi måste ju börja någonstans och det börjar med träning!

skrittrundan efter lektionen

Som vanligt höll Lyrik på att käka upp mig i boxen och hötte med bakbenen, men vi hade också stunder av kliande och kelmys. Att bara kela med honom en stund är så skönt, värsta lindringen av all oro och ångest som studsar inom mig. Är och balanserar på gränsen hela tiden och står knappt ut med människor överhuvudtaget. Går illa ihop med att jobba med människor, vara sambo och mamma och då är det skönt att bara stå en stund med en häst som bara är varm och lugn och ha fokus på en enda sak en stund. Känner mig så oerhört splittrad och trött, men en del av det försvinner för en stund i stallet och det är lite magiskt. Jag älskar liten och Matte, men måendet gör det svårt att orka med mig själv och då även att orka med någon/några andra människor även om man vill. Men att vara i stallet och sedan vara med fina familjen är ett bra upplägg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar