tisdag 5 april 2011

Hatar SJ, djupt och innerligt


Ok, jag hatar SJ, innerligt trots att det inte är snöstorm. Det började redan i morse när jag kom till stationen vid halv sex och skulle lösa ut mina biljetter ur de fina biljettautomaterna som står så vackert uppställda inne på centralstationen.

Då kundtjänst inte öppnar förren kl sex och tåget skulle gå ett par minuter över sex så förväntar man sig så klart att alla söta små förbannade automater ska fungera. Ja, jag vet att jag är omodern som inte tog mobilbiljett, tro mig kommer göra det framöver för vad möter mig och mina medpassagerare.


Jo, de förbannade automaterna är ur funktion står det med röd text, japp allihopa inne på centralen. Nu utbryter totalt kaos då alla passagerare som liksom jag är så förbannat omoderna svär och drar runt som yra höns för att till slut hitta en automat i en annan del av huset som fungerar och jag får ut mina biljetter 3 min innan tåget skulle gå. Jag var lika glad som resten av världen då...


Kom iallafall iväg till Växjö och sedan började helvetet om när jag skulle åka hem med SJ. Kommer i tid till tåget som är försenat utan anledning. Det kommer bara upp nya tider och jag börjar inse att det var idiotiskt av mig att ta det tidiga tåget och inbilla mig att jag skulle komma hem i tid. Efter ett antal nya tider visar det sig att det är signalfel mellan Emmaboda och Kalmar, ja men självklart.

Jag menar kan tåget någonsin gå i tid? Öh nä, för antingen är det regn, löv, snö, is, blåst, mer löv, vår, spårfel, signalfel, flyttade broar, andra tåg, nedfallna träd eller bara försvunna tåg i all enkelhet som gör att tåget inte kommer i tid. Ja, vi har även väntat på en försvunnen lokförare, försenad serveringspersonal samt ett tåg som valde att stanna...Jag tror att jag har åkt den här sträckan och kommit i tid tre gånger av alla gånger jag åkt. Det är fan under all kritik vilket jag påpekat i dessa kundenkäter som personalen delar ut. Hade jag haft bil hade jag kört, alla gånger.

I kväll kom jag hem 82 min senare än planerat, tack så mycket SJ. Jag var astrött och bebis sov när jag kom hem. Så ja, jag hatar SJ, djupt och innerligt. SJ och Västtrafik för Alingsåspendeln är lika kass den, ständiga förseningar och inställda tåg. Vart tar alla försvunna tåg vägen egentligen? Personalen, passagerarna, var är de???

1 kommentar:

  1. Såå bra skrivet! Fast här i Stockholm hatar vi SL också ;)

    SvaraRadera