lördag 9 april 2011

Städar, deppar ,så trött och undrar över om det är någon ide med allt alls?

Bara en liten uppdatering, orkar inte mer än så. Gårdagen gick, så otroligt ledsam, finner inte orden just nu. Döden är inte en vänlig själ precis och sorgen gör oss illa. Att sitta i kyrkan och lägga en människa i Guds händer när man inte tror är också märkligt. Men det blev en stillsam stund i kyrkan och en fin minnesstund. Men så mycket sorg. Önskar att jag hade en tro ibland. Det måste underlätta.

Idag har vi stannat i Örebro och försökt röjja i lägenheten. När en människa bott på samma ställe större delen av sitt liv så blir det otroligt mycket saker och papper så efter flera timmars jobb ringde vi runt och fick tag i ett företag som köper upp dödsbon och städar ur efter att man tagit undan det som man vill ha kvar. Känns som enda lösningen, det är otroligt mycket småsaker osv.

Känns fullständigt galet att plocka och slänga en annan människas personliga saker. Samtidigt så är det så tomt och nästan futtigt, är detta allt som är kvar efter en människa? Papper, böcker, kläder, foton, porslin, hygienartiklar, tv, telefon, skivor, dator...Känns som om man undrar varför vi köper saker som bara är saker...kan inte riktigt förklara. Det är saker som har betytt något för honom, men för oss som är kvar är det få saker som har en innebörd.

Man undrar vad som är meningen med allt om man ändå bara ska dö och lämna alla omkring en? Är inte allt bara meningslöst då?

I allafall vi har rensat i mängder och vi röjjer lite till imorgon och sedan åker vi hem. Längtar hem. Hem till vardagen, orkar inte ta så mycket mer nu. Men det är en hel del innan allt är klart. Mer papper till bouppteckningen, urnsättning, gravsten, hämta saker vi inte får med oss samt ha koll på att de röjjer lägenheten på rätt sätt och sedan är det slutbesiktning mm.

Till råga på allt är Widar sjuk, igen. Han började kräkas igår innan begravningen, efter att vi åkt från våra vänner i Västerås. Tredje gången vi varit där och Widar blir magsjuk, börjar misstänka ett samband...

Nä, blir inte mer än så här idag. Måste försöka bota migränkänningen med sömn och Imigran. Är helt slut psykiskt. Ta hand om er därute och tack alla som hört av sig med fina ord. Ni betyder massor!
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar