tisdag 13 augusti 2013

Våga börja rida igen =)

Har gjort något spännande och galet. Har anmält mig till provridning på Storås ridklubb...Jisses jag som inte ridit lektion eller seriöst på mååånga år. Jag började rida som treåring och red jämt upp till jag blir dunderallergisk efter ha haft en halvkroppsförlamning och massa mediciner. Lång historia som ledde till att jag fick hoppa av hästskolan och inte kunde vara med hästar eller djur på ett år. Har som tur är inte utvecklat astma och idag har jag koll på mediciner och diverse sätt att hålla det i schack. 

Storås Ridklubb banner
Jag har de sista tio åren bara ridit sporadiskt och en del av mig har nog känt att jag kommer göra bort mig fullständigt. Känns svårt att börja från början när jag tidigare tränat dressyr på medelsvår nivå och hoppning på LA nivå. Lägg dessutom till att jag mest sysslat med unghästar och "problemhästar" (läs problem pga människor i de flesta fall), tränat terrängridning, kört travhästar och ridit galopp och man kan tycka att jag borde väl kunna det här med hästar och ridning. 

Men om sanningen ska fram så kan jag inte sitta ner i sadeln ordentligt under en 60 minuters dressyrlektion idag, skumpar och kommer i otakt något som gör mig sjukt frustrerad. Men jag saknar ridningen och hästarna och är det någonstans som jag kan släppa bekymmer, depressioner, problem och annat så är det när jag sniffar häst ;)

 Ska försöka göra saker som är bra för mig så trots att jag kommer rida som en kratta och trots att det är dyrt, (det är det verkligen) så ska jag testa. Att det blev Storås beror på att jag hört gott om dem och spårvagnen går direkt från oss och till hållplatsen vid ridskolan. Nu hoppas jag bara att det blir en bra upplevelse. Börjar nästa tisdag...jisses. Har förstått att den gamla traditionen med att bjuda på tårta om man ramlar av lever kvar...kan bli mycket tårta i höst *s* Blir till att rota fram mina gamla ridstövlar och hjälm...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar