söndag 16 november 2014

Ett dygn i bilder

Det senaste dygnet har varit intensivt för liten och nu sover han gott inne på sitt rum. Fredagen började med lite tidig hemgång från dagis och en ivrig väntan på att bästa vännen Odin skulle komma. De blev lite sena, men när de väl kom blev liten helt till sig av glädje och sedan var killarna igång och lekte!
galet glad liten
Själv drog jag till stallet och red på drop in lektionen som heter Gubb och tant på fredagar och som man kan anmäla sig till från vecka till vecka. Fick Lyrik, eller ja hade ju önskat honom och sedan vidtog ett seriöst markarbetets pass. Vår ridlärare är milt sagt driven och inte blev det bättre av att jag fick kramp i vänsterbenet. Inte läge att hoppa av när hon ryter i att vi ska ta bommarna i galopp på båge igen...Jisses, men vi lär oss, men det är skakiga ben och svettiga hästar. Men hon är förjäkla duktig på att lära oss och förbättra oss.
trött och svettig lyrik
Åkte hem efteråt och slappade i soffan med Jennie och Matte medan ungarna sov. Tänkte att man borde sova gott efter jobb och ridning, men nattsömnen var rätt värdelös. Sedan var ju småttingarna väldigt på i morse och redan kvart över sju undrade Widar om klockan var tio så de kunde få snickra. Sa bestämt ifrån att det var flera timmar kvar och att det inte fick spikas ännu. Men leka och greja kunde de göra ändå och det sas inte ett ord om morgontv eller barnkanalen. De hade liksom fullt upp =)
morgonbus
Strax innan tio kom vi iväg till Universeum, peppade som 17 på att få kolla in mammutar och annat bus.

istiden
Vi har ju årskort så det är ganska smidigt att gå in, få sina biljetter och sedan hålla igång. Finns ju mycket att göra, undersöka, se, leka och upptäcka på Universeum. Det är onekligen lätt att slå ihjäl mycket tid där.
som vanligt hälsade Widar på
entreroboten
Jag hann bara vara med en timme, men hann se den nya istidsutställningen med mammutar och andra istidsdjur där dinosaurierna annars är. Den var lite kul, men lite liten. Lite läskigt var det med ljuden och allt tyckte Widar. Sedan fortsatte vi med att kolla på vattnets väg, västkusten och hajarna inna jag lämnade resten. Hade ju en hoppträning att ta itu med.
vi kollade in håriga 3 m mammutar som rörde sig
Älskar verkligen att komma till stallet. Trots diset, duggregnet, leran och kyliga vindarna så är det bara välmående att svänga in på stallbacken. Hoppa ur bilen, ta sina ridgrejer, gå in i stallet, hejja på folk och hästar. Kolla hästlistan och fixa i ordning sin häst. Lukten, tuggandet av hö, stallkatten Tassel som stryker sig nära, läderdoften och en varm hästmule. Känna pirret inför dagens lektion och känna hur allt annat tjafs för en stund ger vika. Allt fokus ligger på hästen och ridningen, inget annat finns och det är så vansinnigt skönt. Jag mår bra i stallet helt enkelt! Synd bara att min hud inte är lika lycklig, har kliat mig hela dagen idag ända sedan jag ryktade Lyrik.
fixade i ordning Lyrik till dagens hoppträning
Hade en intensiv hoppträning med hoppning på serpentinbågar med tio meters volt mellan hindren, allt i galopp och helt i balans och i form. Kan ju säga att jag och Lyrik har mycket kvar att jobba med, men attan vad det gått framåt. Hade aldrig fixat detta för ett halvår sedan. Ser verkligen fram emot nästa helg då det är hopplektion på fredag, dressyr på lördagen och pay&jump dvs träningshopptävling på söndagen. Passar på att ta en ridhelg medan Matte och Widar är i Sala. Gör det för att det är kul, men också för att jag inte ska sitta ensam hela helgen med min ångest och sån skit. Så mycket bättre att då vara i stallet och må bra en stund. Eller åtminstone inte må akut dåligt. Att må bra är nog att överdriva lite.
legokaos
Efter hoppträningen åkte jag hem och duschade och en stund senare kom alla hem från Universeum. Blev en del lek, snack och legobygge innan det var dags för Jennie, Max och Odin att åka hem till sig. De var här en kortis på en 24 tim biljett. Vi hade gärna haft dem här hela helgen, men ibland går inte alla kalendrar att synka. Men snart åker vi till dem på en långhelg och det blir bra! Nu vart det dock många stora krokodiltårar då Widar saknade Odin så fort de gått ut genom dörren. Blev alldeles för kort.
underbara busungar
När de kommit iväg tog vi en sväng till Babyproffsen för att ta någon form av seriöst foto. De tar inga kort på förskolan och det är ett par år sedan vi tog något lite mer studioaktigt så Widar höll god min ett par minuter och så fick vi några bilder. Det var snabbt överstökat och vi kunde åka vidare till Biltema och Panduro. Widar kollade in några tomtar på Biltema, men konstaterade att han inte var imponerad. Snarare var tomtarna fula och han ville absolut inte ha någon egen. Kan nog faktiskt bara hålla med.
tomtar och widar var måttligt impad

tjocktomte
Desto roligare och mer intressant var det att kolla på de olika verktygen som finns på Biltema. Betydligt roligare än att gå med mamma på hästhörnan, han suckade som värsta tonåringen när jag envisades. Men det var liksom dealen, en sväng på hästhörnan och en på verktygshörnan medan Matte handlade det han behövde. Widar vill ju ha en egen fogsvans, riktig sådan och han studerade noga de olika sågarna i verktygshörnan. Det gäller att den är fin, känns rätt, har bra sågtänder osv och det är inte lätt att vara fyra år och välja en såg som man vill ha när det finns en himla massa sågar. Blev inget köp idag, men vi förevigade den rätta sågen på bild så vi vet vad vi ska visa tomten när det är dags att lämna in önskelistan till tomten i tomteverkstan på Liseberg.
att välja såg är inte så lätt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar