fredag 12 oktober 2012

Fredag, en rätt bra dag

Visserligen började dagen dåligt efter en natt där Widar och kissekatterna skulle gå upp fem i tre, halv fyra, kvart i fem och klockan sex. Vet inte hur många gånger jag upplyst barnet och gossekatterna att det är natten och då sover man.

Kvart i åtta väckte Matte oss och då hade jag dessutom lyckats smeta in örngottet och mitt ansikte med blod, näsblod visade det sig. Så sablans äckligt. Men som tur är har vi tvättmaskin, ett oerhört smart drag av min sambo att slänga ut badkaret och sätta in dusch och tvättmaskin innan Widar föddes. Har räddat oss många gånger.

Iallafall väl uppe så gick morgonen som på räls. Widar var på bra humör, vi såg barnprogram, fixade frukost och klädsel utan psykbryt och han tom plockade fram sina ytterkläder. Allt tom vantar togs på utan hysteriska anfall och vi traskade iväg till dagis i en frostig göteborgsmorgon.

Widars fötter var busiga så det blev en hel del spring och hoppsteg till dagis och när vi kom dit hade vi den bästa lämningen ever. Jag fick en stor kram och sedan pekade han på utebyggklossarna som pedagogen hämtade och tillsammans med en annan liten kille sprang de bort till bygghörnan i sandlådan. Pedagogen bar dit klossarna, sa varsegod och bygg och Widar bara tjoade. Han har liksom ett lyckotjut när han blir jätteglad och det var med det som jag gick hem och bara log. Att kunna lämna honom och se honom studsa av glädje är så skönt jämfört med eländet som var i våras.

Det var en helt onormal och väldigt go morgon. Ingen tvåårstrots, bara en kille som sa ja när jag frågade om han var glad idag och så en massa bus. Jag orkade dessutom gå en morgonrunda efter lämningen, riktigt bra det med! Sen tog energin och orken slut, men det var bra så länge det varade. Är inte kry heller och måendet far hit och dit.

Resten av dagen har varit lugn. Widar och Matte var och badade efter dagis och Widar berättade oerhört stolt att han simmat! (med armpuffar) Skönt att han inte är vattenrädd som jag, där har verkligen aquabarnkurserna varit bra. Han är verkligen inte vattenrädd! Kvällen har varit lugn också även om läggningarna tar tid. Nu ska vi kolla lite film och jag ska försöka fixa kroppen med strepsil och alvedon! Hur som, en rätt bra dag efter en ångestpackad vecka! Dessutom fick en av mina vänner en liten flicka i kväll, grattis till nr 5, J!
sötmonstret!

1 kommentar: