fredag 2 november 2012

Dop i Badelunda kyrka eller hur en tvååring freakar ur och vägrar vistas i kyrkan

Widar och Matte gör sig i ordning. Widar hade kostymen som
 hans farbror Henka låtit sy upp
 Förra lördagen var det dop för Widars kusin Isolde. En söt och väldigt cool liten tjej. Dopet hölls i Badelunda kyrka i Västerås och det var en strålande höstdag. Widars humör var däremot inte det bästa, men när alla var fixade kom vi allafall iväg till kyrkan.
Ingången till Badelunda kyrka, utanför ser man familjen som stod i
 centrum den här dagen

Fin gammal kyrka

 Väl där hälsade vi på alla och hittade våra platser. Widar blev inte glad när Matte försvann med Isolde, föräldrarna och den andre faddern och jag och Widar skulle sätta oss. Inte ens att han fick sitta hos farfar hjälpte. Dopet började och när första psalmen började spelas (tryggare kan ingen vara) så freakade Widar ur.
Dopfunten

ett av de få kort på Widar i kyrkan innan han freakade ur
 och vägrade vistas i kyrkan
 Han började skrika UUUTTTT, ut och inget, varken mobil eller farfar kunde lugna honom så till tonerna av tryggare kan ingen vara än guds lilla barnaskara klampade jag ur kyrkan med en skrikande tvååringen på armen. Dagen till ära hade jag dessutom klackar på dojjorna så ja, det hördes. Sedan försökte jag få Widar med in i kyrkan igen, ville ju fota allt, men det var stört omöjligt. Så fort vi skulle gå in över tröskeln började han skrika ut, ut ut så resten av dopet var vi på kyrkogården.
Syssling Aramis

Äldsta sysslingen Leonora
 Var någon som tog lite kort i kyrkan så några bilder blev det. Kändes rätt trist men vad ska man göra? Han är inte döpt och han kände väl sig inte särskilt trygg bland Guds barnaskara eller nåt. Isolde tog det coolt iallafall!
Isolde med sina föräldrar och faddrar


Isolde hade mycket att kolla på
 Efter dopet blev det fika och presentöppning och en massa fotograferande. Alla ska ju få sina bilder och alla ville kolla och klappa på Isolde som hanterade det hur bra som helst. Widars humör var fortsatt halvdant så det blev inte så mycket bus.
bästa kakan


sysslingkram

många fina presenter packades upp

fina familjen

Aramis var helnöjd under bordet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar