tisdag 28 januari 2014

Hemma och vardag

khao lak
Efter en maratonresa hem från Thailand i förra veckan är vi hemma i Göteborg vilket både är skönt och jobbigt. Skönt att sova i sin egen säng, kunna dricka vattnet direkt ur kranen, slippa allt solkrämskladd och sand överallt.

Men det är seriöst alldeles förfärligt kallt här hemma och det känns evighetslångt kvar till våren. Man vill bara resa bort igen. Saknar enkelheten som finns på semester, när det svåraste problemet är att välja vad man ska äta och dricka, om man ska bada i poolen eller havet, inte behöva städa eller tvätta.

När man väl är hemma igen så dundrar verkligheten in igen. Leta jobb, laga mat, tvätta, få psykbryt tillsammans med liten när han varken vill ta på sig overallen eller borsta tänderna innan dagis, förfrysa trots kläder, läkarbesök, psykologsamtal, oro över anhöriga, gå på tråkiga arbetslöshetsaktiviteter, inse igen och igen hur lite man är människa i de här verksamheterna, sucka över ekonomin och börja lipa över att få nej på jobb man sökt och ville ha och försöka hålla ihop sig så man orkar leva lite till. Som tur är får man kramar både av sambon och liten och det är hjälper.
götet

Har fotat en massa och håller på att rensa och fixa lite med bilder vilket är kul. Vi ska få ordning på vår fotovägg i hallen och nu ska det upp lite resebilder där Widar är med. Tidigare har han tittat på våra resebilder i hallen och undrat var han är när det är bilder på mig och Matte.

Men jag har fotat några tusen bilder så det är ett digert jobb att rensa och välja! Men ni kommer få ta del av våra resebilder i lite inlägg framöver. Det har på det hela varit en bra resa och Widar har verkligen fått ha det gott och testat många nya olika saker. Modig som attan har han också varit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar