tisdag 1 juli 2014

Grillfest på förskolan

Förra veckan var det grillfest på förskolan och det tajmade sig fint med sol och värme. Widar hade laddat järnet och tjatat om att vi måste komma på grillfest i flera veckor. Såklart gick vi dit, även om jag inte är förtjust i happenings där det ska mysas med andra föräldrar och barn ska kommenteras i olika varianter. Men för Widars skull, han var så pepp så kom vi dit.
vi gick den svåra tipspromenaden

tillsammans med Vincent

och Widar

barnen hade hängt upp massor av ballonger
Det blev en skitsvår tipspromenad som Widar tack och lov kunde alla frågorna på och en utslagsfråga där vi var näst närmast. Som tur vann alla barnen varsin vattenflaska från Göteborgs stad så det blev inga tårar. Istället blev det sångstund där jag äntligen fick lära mig hela dinosauriesången, fiskedamm med popcorn, grillad korv, målarstund och kramar. Är helt otroligt att Widar och hans kompisar blivit så stora nu! Det är så mycket de kan själva nu och det märks väldigt tydligt när de visar oss runt på dagis och berättar hur allt fungerar. Så stora fast de är små!
på gården finns en massa smultron

utslagsfrågan var att gissa hur många kastanjer som
låg i burken, den var 156 st och vi gissade på 120...
vi kom tvåa inte illa!

vi målade fjärilar

Widar och fjärilen

fullt ös i rutschkanan

Widar och Matte spelar järnet

Widar försöker blåsa bort röken som
självklart kom där vi satt

Widar och Carl

Som tur var nådde åskan och regnet inte fram

Widars absoluta favoritkaka, Ballerina

Amaro och Siri grillar mashmallows

jag och liten
Trots all oro när Widar skulle börja förskolan och den hemska första terminen då han var sjuk minst en gång i veckan och skrek som en galning när jag lämnade honom så är vår förskola ett riktigt bra ställe där Widar numera trivs och har det riktigt bra! Han har gått från att skrikit som en galning vid lämningarna till att vara ute i naturen och upptäcka småkryp, lära sig räkna och utvecklas till en väldigt stor och duktig kille. Är så himla bra och idag så ångrar jag verkligen inte att han går på förskola.
förberedelser inför dinosauriesången som jag nu kan!!
Han har växt så himla mycket och de försöker verkligen stimulera barnen att våga, upptäcka och utvecklas mer och mer. Samtidigt är det helt ok att få vara liten, få bryt och bara vila och ha en dålig dag. Blir imponerad av hur dessa vuxna verkligen gör allt de kan för att barnen ska ha det så bra och spännande som möjligt! Det trots många barn, vikarier och andra begränsningar. Det är så mycket värt och det har jag sagt till dem och det gör gott att se att vi tillsammans gör Widars dagar så bra som möjligt! Bästa betyget är när Widar visar vad han gjort under dagen och säger att vi måste gå dit imorgon igen så han ska hinna bygga klart! Så om ni vill ha tips på en bra förskola i Göteborg, maila så får ni namn och adress!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar