söndag 29 mars 2015

Lite firande på Säröhus

I lördags var det dags för lite spa och fira Matte inför 40 årsdagen som infaller på måndag. Efter en del meck så hade vi fixat så att en av Widars favoriter, moster Ronija skulle vara barnvakt medan vi spenderade ett dygn på Säröhus! Ronija kom ner till oss i fredags kväll och Widar var eld och lågor. Den ivern satt i så han hade knappt tid att säga hejdå till oss när vi åkte igår eftermiddag. Han hade redan bestämt vad han och Ronija skulle göra, vad de skulle äta, vilken lördagsfilm de skulle se och vad för lördagsgodis de skulle äta.
Widar bygger hus till nemofiskarna, många byggideer har han allt =)
Han hade verkligen sett fram emot att få ha Ronija för sig själv och vi kände oss lugna med att om något skulle skita sig så var vi ju inte mer än dryga halvtimmen bort. Vi såg fram emot ledigheten lika mycket som Widar så det var verkligen en win-win situation! Med allt packat och diverse tips till Ronija så kramade vi liten som egentligen inte hade tid och åkte mot Särö. Väl i Särö kom Matte på att han glömt badkläder och att dra på spa utan badkläder är ju rätt värdelöst...så vad gjorde vi? Jo, körde hem igen och hämtade badgrejorna så vad som egentligen tar en halvtimme tog ytterligare en timme...tur att vi inte var längre bort alltså!
någon, läs matte, springer in efter badkläder
Men sedan kom vi iallafall fram till Säröhus och även om det var alldeles för grått väder så är det fint där ute. Alldles vid vattnet och jag älskar hur det luktar hav. Havet lugnar ner en.
utsikt från entren
Vi fick mysigaste lilla rummet på takvåningen med eget bubbelbad, terass och allt! Klart mer tur med rumsvalet denna gången än sist och som överraskning till Matte hade jag bokat in lite VIP-pning på rummet, praliner, frukt och bubbel som vi hann njuta av i lugn och ro innan vi satsade på spa:andet!
älskar bubbel och jordgubbar

så lätt några glas bubbel slinker ner =)
Det är en alldeles speciell känsla att ta lite barnledigt och verkligen få unna sig lite vuxentid och avslappning! Det blir inte så ofta när litens barnvakter bor en rätt lång bit ifrån oss så då är det extra mycket värt och det funkar dessutom mycket bättre nu när vi vet att han klarar sig fint med sina barnvakter. Kommer ihåg hur det var första gången vi lämnade honom och man bara ville ringa hem och kolla att allt var ok, igår ringde vi ett god natt samtal och då hade han så mycket på gång med Ronija att han bara hann säga lite vad de gjort på dagen och godnatt =)
bad, värme och lite vin, inte illa en lördag =)
Efter bubbel och mys blev det mer bubbel fast då i spadelen på Säröhus. Gillar verkligen deras jordgubbsskrubb så den blev det mycket av. Vi spa:ade, badade, drack diverse godsaker, hänge i utepoolen som är som en snäcka och nog hade behövt lite uppfräschning, badade kurbad och slappade. Slappade ännu mer, pratade om framtid och minnen och bara var tillsammans. Så skönt. Man blir helt mosig i huvudet och skrynklig i skinnet, men mest avslappnad i kroppen och efter fredagens dressyrträning som gett mig träningsvärk i magmusklerna och korsryggen var 37 gradigt poolvatten underbart!
slappar och konstaterar att japp, pedikyr och manikyr behövs =)

ser ut som om man spillt rödvin i kurbadet, men så är det icke,
ett helande kurbad som gjorde kroppen och huden
alldeles mjuk
Efter några timmar i spadelen började det närma sig fördrink i baren och middag så då fick vi fixa till oss lite och fina, om än suddiga =), tog vi hissen ner från takvåningen till baren! Svårt att tro att vi är på våra förtionde år eller hur?!
vi =)
Som fördrink bjöds det på champagne vilket inte skadade. =)

=)
Hann ta det lugnt en stund innan vi gick in till middagen, trerätters med vin, vita dukar och fancy porslin. Men mest en fin, blivande 40-åring som jag är så glad över finns i mitt och Widars liv!
Fina Mattias!
I dämpad belysning från de enorma kristallkronorna och tända ljus fick vi vår tre rätters middag som började med rökta musslor, hua...Men jag åt hela två stycken, sedan fick Matte resten. Bröt mot alla dryckeskoder och drack rött Masivin till och vinet var godare än musslorna! Var skönt att kunna prata om allt, äta i lugn och ro och titta ut över havet som syntes genom de stora fönstrena samtidigt som vinden och regnet börjat tillta.
scary musslor
Middagen fortsatte med en underbar kalvfile och avslutades med en vit chokladpannacotta med basilikamarinerad ananas. Den basilikamarinerade ananasen var en mysko upplevelse, både lite god och konstig samtidigt, men funkade på nåt vis ändå med pannacottan!
galet god kalvfile!

och en annorlunda efterrätt
Efter middagen var vi sjukt mätta och hur smälter man maten bäst? Jo, man struntar i de gamla reglerna om att inte bada förren en timme efter maten och drar ner på kvällsspa! Mer bad, mer dryck och hänga i utepoolen med sitt varma vatten. Att hänga därute och vara i varmt vatten medan vårvindarna blåser halv storm och regnet yr är helt underbart!
damernas omklädningsrum, tjusigt värre!
Även inne är det ju fint när belysningen är dämpad, det är barnfritt och inte så många andra som badar samtidigt. Vi kom inte upp ur badet förren efter elva på kvällen och då var vi skrynkliga och mjuka =)
innepoolen på kvällen, matte syns i mörkret
Att sedan ta hissen upp till takvåningen och ha det mysigt medan det blåser så det knakar i väggarna är inte illa. Att kunna få sova utan att behöva bli väckt är också väldigt skönt och att veta att man har en skön mysmorgon och långfrukost framför sig skadar inte heller. Somnade nån gång efter halv två och slöade järnet i morse! Kändes ännu viktigare med tanke på att man förlorat en timme på grund av sommartiden.
början på långfrukosten
Blev en lång frukost med en massa gott, det är verkligen lyxigt att kunna sitta ner och äta en massa godsaker, läsa tidiningen och sedan kunna gå upp på rummet och slappa innan man checkar ut. Vädret var halvdant så någon rask morgonpromenad skippade vi och slöade i stället. Var ett fint dygn och en bra början på Mattes 40 årsfirande! Imorgon fyller han år och presenten han får innebär att firandet inte är över än och det är roligt! Inte en aning har han om vad det är heller och jag och Widar är väldigt nöjda med vår ide! Kan för övrigt rekommendera Säröhus, vi har varit där tidigare och det är schysst, man får hyggligt mycket för pengarna och det har en mysig charm och god frukost! Om nån tycker att bilderna är lite halvdana så beror det på att det är mobilbilder och iphonekameran är inte den bästa här i världen. Gillar min iphone, men Mattes samsung tar betydligt bättre bilder....

Om Widar haft kul i helgen? Japp, han var väldigt nöjd och hade nog helst sett att Ronija stannat kvar hos oss! Fina älskade ungen hade gjort teckningar till oss och haft en massa bus för sig och vill redan ha en helg till med Ronija!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar