fredag 24 februari 2012

Sjuka, igen och vattenkopporna degraderades till virus

Egentligen är det inget nytt, vi är ju alltid sjuka och för er som undrar vad som hände med vattenkopporna så degraderades de till virus i huden. Japp, virus i huden...man kan tydligen ha virus överallt, kanske självklart vad vet jag.


Efter en natt där Widar hostat lungorna ur kroppen, nästan iallafall och ingen fått sova skippiade vi förskolan och gick till vårdcentralens drop in.

Han är listad på Kungshöjd i och med att BVC också ligger där och jag måste säga att det är faktiskt skitbra. Mellan 9-15 på vardagar kan man gå dit på drop in, träffa en sköterska och få tid till läkaren. Trots en del patienter så är det lugnt där och man är klar på en timme eller två och blir dessutom bra bemött varje gång. Inget köande i flera timmar eller annat tjafs och dessutom försöker de vara mysiga mot barnen. Widar skriker ju så fort läkare och annan vårdpersonal ska greja med honom efter operationsjoxet i somras, men de försöker verkligen bemöta honom på ett lugnt och tryggt sätt.
vatten och mumin är det som gäller

Vi hängde i allafall där och Widar försökte riva lekdelen genom att slänga allt han såg samt försöka öppna dörren ut och dra. Däremellan andades han tungt , hostade och tittade på mig med febriga ögon. Han har ju varit sjuk i över en vecka men först sista dygnet har hostan blivit anskrämlig vilket både sköterskan och läkaren tyckte så det blev koll, blodprov och mediciner innan vi kunde dra hem och leka med duplo.

Så bad och andra planer blev lagda på is och för tillfället sover liten, en hostig alvedonsömn. Blir lugnt för liten ikväll. Jag bara undrar när sjukdomarna ska ta slut?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar