tisdag 22 januari 2013

Att sy, kanske inte det mest lugnande man kan syssla med...

Mönsterritning
 Ja så i helgen och under gårdagen har jag och symaskinen från hell gått i närkamp med varandra. Precis som alla andra förbenade maskiner (läs kopieringsmaskiner, datorer, multimediacenter mm) så är denna maskin inget neutrum utan snarare en han. En han som har som livsuppgift att jä**as med mig i form av att tugga tyget, slita av tråden, vägra sy vackert med tvillingnålen, osv osv.

tillklippning
 Har testat både att klappa fint, hota den och svära högt. Skulle vara ytterst befriande att slänga ut den genom fönstret, men då blir det antagligen förskräckligt kallt här inne och det är jobbigt om någon som går förbi på trottoaren skulle få den i huvudet...(troligen skulle ju någon oskyldig människa få den i skallen med tanke på min otur och sedan skulle jag väl få en del bekymmer...).
tröjan klar, dock med för stor halsringning,
blev till att sprätta och göra om
  Men nu är det iallafall klart och efter felläst mönster, upp och nervänt resultat, sprättning, mer svordomar, trötta och spända axlar är ett set klart i girafftyg. Provade det på Widar och han var inte road, men det är han aldrig när man tvingar honom prova något.
mössan ihopsydd

syr ihop toppen på mössan utan att ha koll....
 Visst ser symaskinen fin och snäll ut? Föga anar ni vilken motsträvig trög best Singer promise är...Hua! Men jaja, vi lär få stå ut med varandra ett tag till, har några meter tyg kvar. Som tur är det köpt på rea för 29.95 så det är ok att få bryt på att det inte blir toppen. Ser ju på olika bloggar hur snyggt folk får till det, men verkar som de flesta syr med overlockmaskiner istället för en aggressiv singer.
följden blir att giraffpuckona hamnar upp och ner alternativt
 att sömmarna hamnar utåt...bara att sprätta igen....
 Mössorna var trots allt rätt lätta att sy och fina så jag tror jag ska sy några till kompisar som nyligen fått små töser! Gillade verkligen mönstret!
sprättad och omsydd så blev den fin

så fin att liten kunde prova den!

Liten i sin nya tröja och mössa. Liten ställer upp på kort om han får visa sin  borrmaskin också!

färdigt set! Lite nöjd ändå =) Men vilsamt är det inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar