färdig sylt och saft |
Under fredagskvällen kokade vi eller rättare sagt Matte sylt av de jordgubbar som inte redan blivit saft, uppätna eller infrysta. Jag var helt slut, är så oerhört trött just nu. Gott blev det iallafall och receptet är inte så klurigt. Recptet kommer från ica.se och det blir ungefär en liter sylt.
Ingredienser
- 2 l bär t ex hallon, blåbär eller jordgubbar
- 6 dl strösocker
- 1 krm natriumbensoat
- Rensa och skölj eventuellt bären.
- Varva bär och socker i en kastrull.
- Koka upp på svag värme och koka ca 15 min. Skaka kastrullen då och då.
- Ta kastrullen från värmen och skumma sylten.
- Rör ut konserveringsmedlet med lite av den heta sylten och tillsätt det i resten av sylten.
- Häll upp sylten i varma burkar. Sätt på locket när sylten har svalnat.
varvar bär och socker koka upp |
skumma, blanda i ev konserveringsmedel Häll upp, klart! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar