söndag 4 mars 2012

Fredagens misslyckade spa och kräkande barn, en förälders lott?

I fredags skulle jag haft en go spadag och lunchmys med fina J. Började dagen med att lämna en liten Widar som vaknade och var busig och pigg. Det glada humöret övergick dock i förtvivlat gallskrik när vi kom in på förskolan. Trots att en av pedagogerna kom och försökte distrahera honom och vi visade lite kul saker inne på förskolan så var han helt förtvivlad när jag gick. Var med en klump i magen som jag gick ut i vårsolen och tog vagnen till Haga.

Strosade runt lite i vårsolen innan jag mötte upp J på Hagabadet för en slapp förmiddag och go lunch. Vi har inte setts på ett tag så det var så kul att bara få snacka lite. Hon är som så många andra i år gravid och hon såg så fin ut. Blir alltid lika förundrade över att det faktiskt kan finnas ett barn inne i en annan människa och en del av mig skulle vilja uppleva det igen. Uppleva det mer medvetet och glatt. Men en annan del av mig får en jätteklump av ångest för att ge sig in i allt det igen.

Hagabadet
Vi drog igång badandet och mysandet och skulle precis gå upp för lite inpackningar och bastu då jag ser att Matte ringer och att förskolan ringt.

Hoppas såklart på att Matte ska ringa och säga att han kan hämta så vi kan strosa på stan på eftermiddagen, men icke. Matte ringer för att säga att Widar kräks på förskolan, att han är i Halmstad och jag måste hämta Widar.

Så det var bara att skippa inpackningar, bastu, bad, lunch och mys med J för att snabbt som attan byta om och nästan bryta ihop över att Widar var dålig och nu får vi en helg i kräkandets tecken. Det var inte så fredagen som vi bokat sen länge skulle se ut.

Men åkte och hämtade en ledsen Widar som satt uppkrupen i en av pedagogernas knä och dessutom hade lyckats lura till sig hennes iphone. De hade kollat på youtube mm och Widar hade självklart låst upp hennes mobil och lyckats fota och kolla på bamse mm. Han var väldigt stolt när han visade hennes telefon för mig. Men visst var han sjuk, han brukar ju rusa till ytterdörren annars, nu fick jag bära honom och han fick åka vagn hem. Strålande nyheter var att det går magsjuka för fullt på förskolan och flera barn var hemma...suck.

Gick hem och fick i Widar lite blåbärsdryck och varvade det med vatten, kräka, tvätt, baby einstein, läsa bok osv till Matte kom hem och tog över. Världens mest misslyckade spadag och ja, vi är sjuka igen, vilken glädje...

För övrigt är Hagabadet ett schysst ställe även om det var väldigt mycket folk där i fredags.

1 kommentar:

  1. Hej Bea!

    Hastig kräksjuka mitt i en sedan länge efterlängtad spaupplevelse är verkligen inget som man önskar någon! Vi på Hagabadet vill självklart att du och din vän J ska få en ny chans till en härlig spadag. Vi bjuder dig på två st Spaentréer (värde 399 kr/st), som gäller för en heldag på Hagabadet med fri tillgång till pooler, relaxavdelning, gym och gruppträningspass. Lån av badrock, handduk och tofflor ingår också.

    Kontakta mig via vår växel 031-600 600 så ser jag till att du får dem.

    Varma badhälsningar från Anita, Marknadskoordinator på Hagabadet.

    SvaraRadera