måndag 23 juni 2014

Bärby självplock

på väg till det lilla ståndet
där man väger in sina byttor
Förra helgen kollade vi upp om Bärby öppnat sin självplock och yes det hade de! Blev en sväng dit på förmiddagen för att plocka en massa solvarma jordgubbar! Få saker smakar så mycket sommar för mig som att äta solmogna jordgubbar direkt från plantan.

Widar kollar ut över jordgubbslandet
som var enormt i hans ögon
När vi var små plockade vi jordgubbar de flesta somrarna och cyklade hem med dem. Väl hemma blev det jordgubbstårta (den enda tårta jag verkligen gillar), jordgubbssaft och några år även jordgubbssylt. För vår del hamnade den här omgången gubbar i frysen, men vi ska ut igen och plocka och då blir det saft och sylt! Det är sommar det!
början av plockningen

slutet av plockningen och en liten kille som inte ville bli fotad...
Vi plockade nio kilo och det gick rätt snabbt. Fanns mycket fina stora röda solvarma och söta jordgubbar, en bra början på sommaren! Dessutom slapp Widar råka ut för det han gjorde sist vi var här; då regnade det som 17 och han ramlade i ett nässelstånd...Han nällade sig trots att han hade regnkläder på sig och det är något han fortfarande kommer ihåg och ofta har pratat om.
9 kilo plockade vi mums

stolt plockare

många stora goa gubbar denna sommar

målmedvetna

mina älskade killar stolta som attan
Bärby är helt klart värda ett besök om ni har tid över i sommar. De har både bär och grönsaker som man kan plocka och en fin gårdsbutik. Vi kommer dra dit igen, dels för mer gubbar innan de tar slut, men också för att plocka lite grönsaker plus att jag funderar på att gå en gjuta-i-betong-kurs där!
liten ville avsluta allt med att hoppa i lerpölarna, tog en stund
att övertyga honom att skippa det idag....

2 kommentarer:

  1. Åh, det där vore nåt för oss! Synd att vi inte har bil...

    SvaraRadera
  2. Ser härligt ut, älskar jordgubbar. :)

    SvaraRadera