onsdag 19 september 2012

Chokladkaka!



Det här receptet har jag norpat av Mattes kusin Towe som la upp receptet på bloggen för ett tag sedan. Är ni nyfikna på hennes blogg hittar ni den här! Kakan är en chokladdröm!

Kladdig chokladkaka med digestivebotten 
Botten 
12 digestivekex 
100g mörk choklad 70% 
Smula sönder kexen i ganska stora bitar, smält chokladen över vattenbad och blanda ihop dessa två. Smöra en form med löstagbar kant och tryck ned kex/cholkadblandningen i botten. 

Kakan
4 ägg 
150g smör 
2 dl farinsocker 
2 dl mjöl 
1 kr salt 
2 tsk vaniljsocker 
2 msk kakao 
Använd elvisp och mixa rumsvarmt smör med farinsocker. Ha sedan i äggen och vispa till en jämn smet. Blanda mjöl, salt, kakao i en bunke och ha sedan i äggsmeten. Vispa tills det blir slätt och ha i smeten i formen. 
Grädda kakan på 200 grader i ca 20-30 minuter (kakan ska inte vara rinnig men lite kladdig). Låt den sedan svalna och sedan in i kylen ett par timmar. 

Glasyr 
100g mörk choklad 70% 
50g smör 
Smält chokladen över vattenbad och rör sedan ned rumsvarmt smör. Bred glasyren jämnt över kakan och toppa med strössel/chokladkulor/vit choklad/eller vad du nu gillar och sen i kylen tills det är dags att servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar