lördag 1 februari 2014

Fler dagar i Ko kho khao

Jakten på den finaste solnedgången fortgår alltjämt som ni ser. Oftast går solnedgången om intet då den dyker ner i moln istället för havet vilket är galet irriterande. Men fotandet fortgår.
På många restauranger får man välja vad man vill äta i en isdisk. Där väljer man på diverse fisk och skaldjur, kött och annat och det är vanligt med tigerräkor, barracuda, red snapper och annat som kommit in med fiskarna på morgonen.
 Sedan får man välja hur man vill ha maten tillagad och ofta blir det grillat vilket är väldigt gott. Dock fick jag världens sämsta grillade kyckling vid ett tillfälle, den var typ oätlig och då blir man lite less faktiskt. Men det är sånt som händer. Mest åt jag phad thai och chicken satey, mina favoriträtter! Men mycket av thaimaten är god och dessutom billigare än amerikansk och europeisk mat.

 På många ställen växer alla möjliga blommor och växter som vi har som krukväxter mer eller mindre vilt vilket är lite häftigt. Sedan odlar de enorma mängder orkidéer och vid vårt första hotell hade de en egen odling då de använde orkideeblommorna till olika utsmyckningar. Jag tycker orkidéer är galet vackra, men när jag har dem hemma så dör de alltid förr eller senare, sorgligt nog ofta förr...
En eftermiddag i början av veckan åkte vi ned till hamnen och strosade runt och åt middag. Fiskebåtar och longtailbåtar som fungerade som båttaxi låg överallt och det fanns även en rostig bilfärja som körde en över till fastlandet för några hundra bath.
Widar tyckte det var kul att kolla in alla olika saker även om han helst ville snickra när han såg att de höll på att svetsa på bilfärjan.
 Killarna inhandlade lite chang för att svalka sig i värmen och ja, det var varmt ska ni veta!
Widar hittade något som smällde klart högre än öl och annat jox, nämligen en gb bägare med chokladglass. Det kom att bli hans favoritglass under hela resan och jag tror han var seriöst chokladglassberoende när vi kom hem till Sverige för aldrig i hela sitt 3½åriga liv har han ätit så mycket chokladglass!
paus

lite byggnader i hamnen

givetvis ville alla de andra barnen också ha glass

en tuk tuk i fullt ös

kolla hur fint hunden sitter

Livia och Tilde kände varandra sedan tidigare och var hur tajta som helst

Det var lågvatten som ni ser, enorma nivåskillnader på låg och högvatten

promenad i hamnen

restaurang och lågvatten

Livia testar solglassögon

Matte och Widar
 
Anna med sina barn Felix och Livia och så Matte utan Widar

Fåglarna var inte särskilt skygga

Andreas, Livia och Felix pappa och brevid några vanliga syner;
en tuk tuk och en vildhund
 
Livia testar väldigt små och söta bananer

Bananshopping
 
Att beställa middag är inte helt lätt när det mesta står på
thai...här är Petra med sina döttrar Tilde och Linnea
 
Tilde och Linnea. Linnea var den enda av oss som verkligen gillade
kokosnötter, kokosmjölken och kokosshaken
Det är väldigt kul att återupptäcka saker tillsammans med barnen, att låta dem testa smaker och olika saker! Det varierar ju hur modig man är, men ibland blir man verkligen förvånad av vad barnen gillar och inte gillar.
Väntan på mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar