lördag 8 februari 2014

En barnledig eftermiddag och kväll i Khao Lak

Khao Lak, genomfartsvägen
 En klar fördel med att åka flera familjer tillsammans är att man kan dela upp sig i olika konstellationer och göra olika aktiviteter samtidigt som några ansvarar för barnen och ser till att allt funkar. Tex kan man åka in några stycken och shoppa, käka middag eller dra iväg på en egen utflykt. Det gjorde vi lite då och då och även om det är kul att vara mycket tillsammans så är det schysst att kunna dra iväg på lite barnledig tid.
coolaste katten

så här tossig blir man av märkliga nötter
Tex som när jag, Anna och Petra tog en shoppingsväng in till Khao Lak. Att gå runt och pruta på saker ett par timmar är liksom ingen barnaktivitet, snarare hade barnen fått totalbryt vilket lätt renderar i kinkiga föräldrar. Men nu hade vi en schysst eftermiddag och kväll med diverse fynd, god mat och väldigt konstiga drinkar...
en av alla affärer med samma utbud,
allt möjligt till ett special price only for you

coola masker

scary orm
Vi kollade på en himla massa saker, men efter ett tag så ser man att alla affärer innehåller ungefär samma grejer och på det hela så fanns det inte så mycket att handla. Blev stundtals sugen på en seriös shoppingrunda i Bangkok, men det stor inte med på vår resplan. Men det blev lite badkläder, tunikor och jag fick köpt ett fotoalbum och tre ramar för nästan ingenting.
shoppingtjejer

fint elefanthuvud, men lite för otympligt att släpa med hem

sedan vi var här sist 2009 så har det kommit Mcdonalds,
känns ju lite tossigt, inte det man vill äta ju

på flera ställen satt dessa målare som kopierar kända målningar eller
målar eget material och överlag är de ju grymt duktiga
Fanns många fina tavlor, men de är ju ofta lite otympliga att släpa hem. Fascineras av hur de kan kopiera diverse stora verk, även om man har en förebild att måla av så är det förbenat svårt. Märks inte minst nu när jag gått på akrylmålning och vi ska måla stileben osv. Det är svårt som attan.
en annorlunda Mona Lisa

i en butik var hela den vänstra väggen en Hello kittyväg...
jag är inte ett kitty fan

fina Petra och Anna, båda med förmågan att bli så där fint bruna
som jag vill bli, men aldrig lyckas med
För att fira lite så tog vi drinkar innan maten och vi fick in drinkar som inte liknade sina original det minsta. Men trevligt hade vi och vi slapp överlag myggbett. Men vi råkade ut för världens skyfall som började och slutade lika plötsligt medan vi var inne i en butik.
det här är våra konstiga drinkar, den kemikalierosa är en
strawberry daquari och den bruna är en cosmopolitan...
inte särskilt lika sina orginal....

Chicken satey serverad på ett annorlunda sätt

BusAnna
Efter shopping och mat och drinkar drog vi till en supermarket och handlade lite vatten, snacks och godis. Helt galna matkorgar vi gick ut med, godis, kakor, chips och vatten... helt galet, men det var sånt som gick åt mellan maten. Sedan tog vi en tuk tuk hem i det totala mörkret som uppstår i Thailand på kvällen.
Vi

åt en god tom khai gai

en glad tuk tuk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar