söndag 2 februari 2014

Utflykt till en semesterby

Felix, Linnea och Widar
En av dagarna på ön hyrde vi tuk tuks eller som Linnea kallade dem, lufttaxi och for iväg på lite egna äventyr. Vi fick in alla tre familjerna i två tuk tuks, en med Musse Pigg målning och en blå med en delfin. Det var inte helt okomplicerat, det gällde att placera sig rätt i moppetaxin för om alla tunga satt längst bak så lättade moppen i fram eller så påverkades svängarna osv. Det var ett äventyr både för oss vuxna och för barnen och det kan rekommenderas. Bara att komma bort från allt hotelltjafs var skönt och sedan är det kul att se sig omkring.
det går undan

Widar och Linnea

Det var ett äventyr både för oss vuxna och för barnen och det kan rekommenderas. Bara att komma bort från allt hotelltjafs var skönt och sedan är det kul att se sig omkring. Men man behöver inte åka långt för att se att det finns något helt annat än hotell och turister, det är oerhört dubbelt att vara i Thailand. Vi åkte förbi många små hus, hyddor eller halvtrasiga ruckel där barn och vuxna bodde och kontrasten blir enorm mot hotell och semesterbyar.
Livia

Linnea och Mattias kör järnet
 Det var ändå lite intressant att se hur semesterbyarna ser ut eftersom vi ett tag funderade på att hyra ett hus och bo där alla tre familjerna under en vecka eller så. Jag var dock inte så pigg på det då jag tycker att en av de skönaste sakerna med att vara på semester är att slippa städa, diska, plocka undan osv och sånt behöver man ju göra om man bor i hus. I-landsproblem javisst, men det känns som om man betalar så mycket som en semester kostar då vill jag slippa vardagssysslor.
Vi var ett gäng i Musse tuk tuken
 
vi gjorde ett stop vid en helt tom strand

Där delfintuk tuken fastnade i sanden och vi fick knuffa loss den

hus i semesterbyn
Sedan visade det sig när vi gick runt i semsterbyn så ligger det ju massor av hus med massor av människor på ett relativt litet utrymme och det fanns bara en restaurang och sedan måste du hyra moppe el liknande för att kunna ta dig bort ifrån byn. Vid hotellet finns det flera restauranger utmed stranden och det är lätt att ta sig iväg med någon av taxibilarna. Så jag är nöjd med att vi valde hotell.
Vi gick mellan husen ner till stranden
och det var galet varmt mellan husväggarna

nere vid stranden fanns gungor, solstolar mm
Widar älskade gungorna

Livia älskade hängmattan
 
stranden var jättefin
 
Livia gav mamma Anna lite fart

Det fanns flera pooler, bla den här fina

Tilde och Mattias vid en av poolerna mellan semsterhusen

full fart till nästa ställe,
visst är frisyren underbar på både Widar och Livia?!

Vi åkte igenom all möjlig natur

och det varnades för diverse djur, tex kor
Efter att vi ätit glass och kollat igenom vad som fanns vid semesterbyn åkte vi vidare för lite bad och lunch vid en strand vid öns ena ände.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar