lördag 1 februari 2014

Mera Ko kho khao

Ni kan ju tänka er att ungarna tyckte det var märkligt att åka på flaken på taxibilarna. Inga säkerhetsbälten, inga bilbarnstolar, inga hela väggar osv. Widar gjorde stora ögon och undrade om man verkligen fick åka så här och jag fick förklara att det var annorlunda i Thailand och att man inte fick göra så hemma. Genast undrade ju liten varför då och så fortsatte förklarandet....
Felix, Matte och Tilde och Linneas pappa Mattias

Felix och Linnea kände varandra sedan tidigare då båda familjerna umgås flitigt
och Felix och Linnea hade en massa eget bus för sig!
 
Att kolla på film och serier var populärt efter en hel dag med sol och bad
Så det var mycket förklarande under ledigheten, varför pratar de thai, varför hade vi utedusch, varför låg smöret i små förpackningar vid frukosten, varför var bananerna så små, varför finns det ingen snö i Thailand, varför funkade internet så dåligt, varför fanns inte barnkanalen på tv:n, varför låter cikadorna så högt....ja ni anar, allt och inget måste konstant förklaras och då har jag inte ens dragit förklaringen om varför vissa toaletter är ett hål i marken...
På väg ner till strandpromenaden och solnedgången
 
Widar och 2014 i sanden
 Det blev väldigt mycket bus och lek på kvällarna så klart. Vi var sex vuxna och fem barn och när det dessutom ofta blev sent med maten och långa kvällar så blev barnen lite övertrötta och spacade och de hade dessutom en massa mer energi än vad deras trötta föräldrar hade. Men det var verkligen perfekt att kunna sitta ute och låta barnen leka på stranden och när det mörknade så hade de ficklampor och pannlampor så vi kunde ha koll på dem hela tiden.
mycket spring i benen hade småtjejerna

ungefär halva gänget
Det enda jobbiga på kvällarna var alla myggor och den första veckan blev vi verkligen myggbitna och kroppen reagerade med att svullna upp och klia som 17 trots myggspiraler och diverse olika myggmedel.
Widar och Livia
 
familjen eklund

mitt favvokäk chicken satey

vi på ett kort där vi ser hyggligt normala ut ;)
 
Matte och busungen
 
älskade bus
Gillade verkligen ljuset när solen började gå ner! Blev en himla massa foton om och om igen även om det inte var lätt att få Widar att inte freaka ur när jag ville fota honom. Barn är inte det lättaste att fota, de far runt som jag vet inte vad och hittar på en massa skumma miner så många kort som jag rensat bort var egentligen lika tokiga som skämtbilder! En del sparar man just för att de blev så tokiga, kommer nog ett inlägg med tokbilder lite längre fram.
Widar har lidit av kraftig verktygsabstinens så det har ritats
och byggts verktyg av alla de slag

ni ser verktygen va?
 
rosa himmel och hav
Den första veckan var verkligen en slö vecka. Vi solade, badade, strosade på stranden, lekte, åt god mat och bara skakade av oss vinterkylan och lät oss fyllas av värme, sol och en lättare feeling. Tror i allafall att det var så det kändes för de flesta, för egen del knatade jag runt och försökte driva bort allt förbannat depressionsmörker som solens värme inte kunde driva ut.
finaste Anna

finaste lilla Livan
 
Petra med sina döttrar
Under första veckan hade vi bara en regnskur även om det av och till kändes som vi hade behövt ett rejält åskväder. En del av mig hoppades på det för det hade kunnat bli magnifika bilder, men det enda vi såg var lite blixtar över fastlandet.
ett av våra favvoställen på ön
 
hela gänget utom Matte som står bakom kameran

sötisarna Felix och Linnea
 
Widar checkar ljuset
 
Papporna med sina minstingar
 När vi väl hade ätit klart och lekt klart på kvällarna så fick papporna oftast ha småttingarna på axlarna, annars hade det tagit evigheter att komma hem på grund av gnäll, små steg och allt annat som var mer spännande att titta på än att gå hem och sova. Men jag måste säga att ungarna var bra uthålliga för ibland tog det evigheter att få in maten, vilket var lugnt för oss vuxna, men småttingarna klarade av den väntan också utan att få totala bryt.
The Kib resort nattetid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar