torsdag 16 december 2010

morgonfunderingar

Vi gjorde morgon för ett par timmar sedan...inte många timmars sömn precis. Ovädret har inte kommit ännu, jag hoppas det inte blir alltför illa.

Idag ska vi en sväng till Haga tillsammans med Caroline, sedan blir det Lisebergs julmarknad, drinkar på Heaven 23 och middag. Mest av allt snack och tysthet med en go vän som fattar läget. Man orkar inte riktigt prata heller hela tiden. Har bara en klump inom mig som gnager och värker. Jag undrar hur den ser ut egentligen? Hur kan det bli så av känslor, en klump, ett tryck, ett ont?

En vän undrade hur det var att må så här, vad är liksom skillnaden mot att bara vara deppig och jag är ju igång en massa. Det är så svårt att förklara, så svårt att sätta ord på för allt låter så fånigt, klent som att det borde räcka med att man rycker upp sig liksom. Jag kan inte förklara det.

Men jag vet att om vi inte gjorde saker, bokade in saker så skulle jag bli liggande och tappa det jag har. Det är så mycket mer än att bara vara deppig, det är som en stor mörk våt filt som lägger sig över allt som är du och du försöker förtvivlat få bort den och bli som vanligt, bli glad, pigg och orka känna, orka vara. Det är meningslöshet, ledsenhet, mörker, ångest, olust, som om någon hela tiden påminner dig om hur kass och meningslös du är, ja orden kan göras många, men det blir bara hemskt. Ingenting du gillar är kul längre, det finns ingen lust, ork eller vilja. Tankarna bara maler och det är inga roliga tankar och du vill bara ha en off knapp.

Men så försöker jag ta mig samman, vara go med Widar och ta vara på mitt liv med de mina och orka en dag till och tänka på att försöka se det som är bra och på  att de som vet lovar att jag kommer må bra igen, att Widar inte blir förstörd av mitt mående och att vi tack och lov har en go sambo och pappa i Matte och goa vänner och anhöriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar