måndag 20 december 2010

Sömnlös i myndigheternas värld

Sömnlös ha, någon som är förvånad? Orkar inte ens bli upprörd på att inget får mig att sova ordentligt och tro mig jag har försökt och fått hjälp med det mesta.

Tog mig igenom dagen och vi avslutade kvällen med att skriva alla julkort så go vänner, det kommer julkort. De blir antagligen sena i snökaoset med tanke på att vår stackars brevbärare inte tar sig uppför backen med sin postmoppe i halkan...Ser rätt absurt ut särskilt som man i nästa kvarter ser en stackars brevbärare mecka med sin postmoppe som tydligen valt att dö i snön under tyngden av alla brev och julkort...

20  december nu och var fan är julstämningen? Den är som bortblåst trots all snö och alla minusgrader. Har inte fixat en julklapp ännu, det är illa, jag som gillar att mysa med att slå in klappar dagarna innan jul. Just nu förstår jag inte hur jag ens ska åstadkomma några julklappar och vad som egentligen är meningen eftersom julen lär spenderas med tårar på ett sjukhus på 8 våningen där man inte ser ett förbannat enda juleljus. Widars första jul, hm blir inte som jag tänkt.

Mår inte så himla bra just nu, trött, ledsen och utan lust för något. Orkar inte tjafsa med försäkringskassan som idag skickade sitt fina lilla papper där det står att min arbetsförmåga inte bedöms vara nedsatt med minst en fjärdedel varför sjukpenning ej kommer betalas ut för perioden. Gick till psykologen som tyckte jag mådde så kasst att jag borde vara heltidssjukskriven. Suckade och upplyste henne om att man kan inte må bra och vara heltidssjukskriven om man inte får pengar. Jaja nu skulle hon ringa läkaren och fk även om jag tvivlar på att det hjälper.

Ibland vill man bara försvinna, få lite lugn och ro. Men så som Widar skrikit idag är det inte mycket lugn och ro. Förvånade mig själv med att svamla ihop en massa ord på lite papper och maila in dem till kursen jag läst, men knappt varit engagerad i under hösten. Det lär bli den svamligaste tenta som någon läst med tanke på att jag inte klarar av att tänka just nu. Jag får inte ihop det, varken när jag läser eller skriver. Det är märkligt. Men jag ser bilder av R på sjukhuset, hör Widar skrika även när han sover och är så orolig i kroppen att jag omöjligt kommer till ro.

Widar provade havrevälling idag och gissa vem som åt upp allt i flaskan? Jisses, havrevälling var tydligen gott! Nu hoppas vi han sover för det har varit en galen övertrött liten bebis som dominerat måndagen.

2 kommentarer:

  1. Det gör ont att stå sidan om utan att kunna göra något för dig. Men jag finns här..

    SvaraRadera
  2. ja och det värmer, är så glad att du var här några dagar och gav mig annat att tänka på, så himla värdefullt!

    SvaraRadera