lördag 1 februari 2014

Resa till Khao Lak

Väntan på Bangkoks flygplats
ca halv sex på morgonen lokal tid
 På nyårsafton lämnade vi Sverige för några veckor i Thailand. Det var en grymt lång resa som började med bil från Sala till Arlanda, sedan flyg Arlanda-Bangkok, en stunds väntan mitt i natten och därefter inrikes flyg Bangkok-Phuket Airport. Därefter 2 timmars minibussfärd till Ko Kho Khao Island och The Kib resort. En väldigt jobbig minibussfärd där jag måddde pyton och Widar kräktes. Han som aldrig brukar bli åksjuk kräktes och vi lärde oss att ge honom åksjuketablett precis som de andra barnen fått.
vi flög med thaiair hela resan vilket var helt ok
 Själva flygresan var jobbig, men barnen klarade det jättebra och sov en del av resan. Eller sov och sov, Widar sov två timmar på det långa flyget, men han spelade spel, ritade, tittade på film och klarade av resan jättebra! Jag sov inte heller, men hann avverka 3 filmer och lite serier. Gillar att alla säten har en aktivitetsskärm som funkar för både vuxna och barn för det är så gruvligt tråkigt att flyga. Matte den lyllosen kunde ju sova lite.
framme på resorten, varmt, soligt och beställning av lunch 
Väl framme vid hotellet fick vi vänta på våra rum och det var rätt jobbigt, trötta och varma som vi var. Vi fick vårt rum sist, men när det visade sig att vi blev uppgraderade pga väntan så var det helt ok. Vi fick en strandnära villa och det kändes hur bra som helst.
hotellets spaavdelning

sen eftermiddag på väg ner mot stranden
 Men det är verkligen en chock att åka från kalla Sverige till ett 30 gradigt varmt Thailand och om man dessutom äter mediciner som har som biverkan att man svettas så är det lite jobbigt i början...Men Widar som jag var orolig för skulle få det jobbigt, hade inte alls några problem med det. Känns rätt overkligt att åka ett antal timmar och byta vardag helt.
widarbus

solnedgång vid The Kibs strand

älskade unge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar