Det var supergott och perfekt sommarmat och nu när jag kom hem letade jag upp det direkt på Icas hemsida. Testa om ni gillar kyckling och rätter som dessutom kan tillagas i förväg!
Ingredienser
- 8 kycklingfiléer
- 2 msk smör eller margarin
- 2 tsk salt
- 2 krm mellanmalen svartpeppar
- Marinad
- 1 dl olivolja
- 1 dl balsamvinäger
- 4 msk flytande honung
- 1 tsk gourmetsalt
- 1 krm mellanmalen svartpeppar
- 2 vitlöksklyftor pressade
- 1 kruka färska örtkryddor timjan eller oregano
- Grön örtyoghurtsås
- 1 dl hårt packad basilikablad
- 1 dl hårt packad blad av bladpersilja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 2 1/2 krm salt
- 2 krm mellanmalen peppar
- 4 dl matyoghurt
- Kycklingen: Stek kycklingfiléerna i matfettet i omgångar 8-10 min på varje sida eller tills de är genomstekta. Krydda med salt och peppar.
- Blanda alla ingredienserna till marinaden.
- Lägg de nystekta kycklingarna i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och låt de marinera någon timme. Vänd plastpåsen några gånger så att marinaden fördelas jämt över kycklingfiléerna. Lägg dem i kylskåp när de svalnat.
- Grön örtyoughurtsås: Lägg basilika, persilja och skalade vitlöksklyftor i en matberedare. Tillsätt olja, salt och peppar. Mixa till en grön sås.
- Blanda det mesta av örtoljan med yoghurt. Lägg upp i en skål.
- Skär upp i tunna skivor och lägg upp på ett serveringsfat. Skeda marinaden över köttet och ringla resten av örtyoughurtsåsen över.
- Servera med sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar