söndag 29 december 2013

Eftermiddag i Köping

I går eftermiddag, efter Örebrobesöket fortsatte vi på motorvägen och landade i Köping på släktmiddag hos Mattes moster. Nästan alla var där och det blev ett rejält gäng med vuxna i olika generationer och fyra barn som var kusiner och sysslingar.
Vid barnbordet var alla hungriga på maten som bjöds
utom Widar, kött och potatis är ingen hit för liten
Man kan lugnt säga att ljudnivån har ökat på de här släktmiddagarna de sista åren och man sitter mer och mer på golvet. I år fanns det dessutom ett barn och föräldrabord och ett vuxenbord något Widar tyckte var märkligt. Särskilt som farmor och Lasse inledningsvis satt vid vuxenbordet vilket inte riktigt ingick i Widars plan. Han ville ju sitta bredvid farmor.
Isolde hade hittat bästa bondgården som
gav mig barndomsminnen

Sen blev det lergrejs för sysslingarna Aramis,
Leonora och lilla Isolde
Men det gick bra även om Widar dissade middagen och endast åt lite makaroner och sedan glassefterrätt. Han var istället väldigt upptagen av hammarspelet och att köra Blixten McQueenbilen över golfstället....
Medan Widar kraschade Blixten i golfstället
ivrigt påhejad av Lasse
Vi hann även med att lirka barnen till att sitta framför granen, men det kommer i ett eget inlägg för det var ett totalt kaos. Det blev mycket snack och mycket mat vilket var trevligt. Godast var glassen och kladdkakan med hallon och blåbär! Jag kände dock mest av förkylningen, åksjuketabletten och en smärre medicinmiss på morgonen. Hade glömt blodtrycksmedicinen i röran och hade yrsel av och till vilket inte var en trevlig upplevelse.
Kusinerna avhandlade årets händelser

Så påkommen hon ser ut, lilla Isolde, jag råkade säga ajaj
när hon tog i grankulan
Men det är kul att se alla barnen, de växer och utvecklas och det går fortare än man kan tro. Sedan märks det ju särskilt som man inte ses så ofta, barnen växer både på längden och utvecklingsmässigt och nu är de dessutom i den åldern när de säger och berättar alla möjliga konstiga, roliga och självklara saker!
Det spelades fotomemory, något jag helt klart ska komma
ihåg och använda som presenttips

Fina Isolde med sina vackra ögon

Älskar adventsljusstakar!
En av eftermiddagens roligaste bus var Aramis lek med en spiral, minns ej vad sådana saker heter men man lekte ju med dem i trappor när man var liten. Aramis däremot valde att dra ut den och sedan ladda järnet och springa ihop den! Snacka om lekglädje hos en 3½ åring efter diverse efterrättsintag!
Aramis! Svårt att inte le eller hur?!
Ren glädje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar