torsdag 12 december 2013

Finaste julgranen ever

I eftermiddags var vi på lussefika på Widars förskola. Widar var klart road av att han först skulle gå till förskolan som vanligt, bli hämtad vid två, gå hem några timmar och sedan gå på lussefest när det var mörkt. I flera dagar har han pratat om det och då barnen fick vara utklädda så har även lusseklädsel varit på tapeten. Jag tycker att vi är öppna för det mesta  och var således inställd på att Widar kunde vara tomte, lucia eller inte utklädd alls. Han är inte killen som brukar gilla att klä ut sig.
Men ack så fel jag hade. Liten upptäckte förra helgen julgranshatten i vår jullåda, jag köpte den till julklappsspelet förra året och Matte vann den då. Nu har liten förälskat sig i denna glittriga tingeltangel julgransmössa och han hade kommit på den självklara lusseklädsel. Han skulle ju vara en julgran med en julgransmössa med stjärna på toppen. Helt självklart liksom...! De sista dagarna har han busat runt i hatten och planerat att vara julgran med grön tröja och gröna byxor.
Så i eftermiddags sydde jag på glitter, kottar och julgranshjärtan, vågade inte sätta dit kulor ifall han skulle ramla med dem och de kulor vi har är av glas. Det var en väldigt glad och granig kille som gick tillbaka till förskolan laddad med lussekatter och hembakade peppisar.
 Blev en hel del glada miner när Widar knatade in med sin julgranshatt, han var den enda som var grönare än grön och han var helt klart nöjd! Tycker att det är häftigt att han hade en helt egen ide trots att det varit snack om tomtar och lussefolk och under dagen var ju barnen utklädda till tomtar, pepparkakor osv och ända var han självklar i att han skulle vara julgran!
Många av barnen var framme och kände på hatten och det Widar visade upp den samtidigt som han visade runt oss på förskolan.
 Det blev sångstund innan fikan och kaoset var rätt totalt. Många barn i åldern 1-4 år och föräldrar skulle samsas i ett litet varmt rum och det sjöngs och stojades. Bland annat ser ni ett dinosauriemonster i tomtedress på fotot ovan.

 Tycker den här bilden gestaltar kaoset rätt bra, lucior, tomtar, stjärngossar och föräldrar huller om buller
Widar 
 Widar var inte så sångintresseras, han ville mest få hugga in på pepparkakorna. Han är seriöst pepparkakstokig i år! Förra året åt han mest deg, i år mumsar han peppisar hellre än lussekatter. Passar i och för sig väldans bra då jag hellre äter lussekatter än peppisar.
självklart skulle det byggas lite innan vi kunde gå hem

mina fina killar

finaste julgranen ever
 Matte hann hem från jobbet i Halmstad och väntade på mig och Widar på förskolan när vi kom vilket gjorde Widar lite extra glad. Jag gillade det också eftersom jag tycker att det är lite jobbigt att gå själv på sådana här föräldraaktiviteter. Samtidigt kan man ju inte skipa det eftersom Widar pratar om det och vill gå och oftast blir det ju trevligt ändå. Sedan är det alltid kul att få se hans kompisar och låta honom visa vad de gör på förskolan. Han spenderar ju 25 tim i veckan där och det händer en massa spännande saker där.
under den senaste veckan har de hållit på med lera och
Widar har pratat om en lergubbsdrake, idag fick vi
träffa den och ni ser väl draken?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar