tisdag 24 december 2013

Jul i vårt hus, hm lägenhet

Litens glädje över sista luckan i adventskalendern
Så blev det jul hemma hos oss också. Efter en natt där liten skrikit och sett saxar och tejp i taket medan febern rusade över 40 graders strecket och falska krupphostan och medföljande gråt var ett faktum och därmed utebliven nattsömn likaså så kunde vi ändå gå upp till en julaftonsmorgon. En julaftonsmorgon i ösregn och blåst med påsar under ögonen stora som kråkbon.

Widar och jag bakade iallafall saffransscones och så dukade vi upp lite julfrukost tillsammans med Matte och Ronija. Efter det blev det julgodistillverkning, lite klädombyte, Widar ville vara julgran igen och Matte behövde komplettera lite julklappar. Widar fick öppna sista luckan i sin adventskalender och glädjen var stor när en duploracerbil kom fram. En där man kunde skruva på och av däcken!.Med den hann han leka med en massa under dagen innan det blev Kalle på tv, ett program han var måttligt intresserad av.

Sen följde julmat som liten dissade förutom köttbullar och prinskorvar. Jag var ungefär lika illa, men Matte fick hjälp av Ronija att mumsa julmat. Sen var det dags att öppna julklappar och även om vi inte köpt så mycket klappar i och med resan som väntar så blev det en hög till liten. Dessutom fanns det klappar från släktingar och vänner och det värmer! Han öppnade allt under glada rop och var efteråt helt lyrisk och mumlade som ett mantra, oj vad många julklappar jag fick...Lilla tossen! Härligt när alla klappar möts av glädje och tack!

Men oj vad trött han är och sliten av sin dunderförkylning. Han somnade snabbt ikväll efter att ha försäkrat sig om att Ronija skulle vara kvar imorgon också. För tillfället både mat och vällingvägrar han så humöret blir ju inte det bästa, inte heller orken. Hoppas verkligen att vi snart blir friska för det här är asdrygt.
Lite pyntat och fixat inför julhelgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar