torsdag 26 december 2013

Kalle Anka, en tradition i försvinnande?

Så gick julaftonen sakta framåt medan regnet vräkte ner ute. Det närmade sig Kalle Ankas jul och man kan ju lugnt säga att Widar var den som var minst intresserad av detta påhitt. Medan vi satt och lyssnade på Petra Meade så undrade han "varför pratar hon så länge?", "ska det inte börja snart?", "varför tar det så lång tid?"...
Medan Kalle ballade ur skrattade Widar dock, men om det var åt tv:n eller att Hoppe kollade på Kalle är oklart.
Han hämtade i allafall Stora kisse så han och Hoppe skulle kunna kolla på julprogrammen tillsammans, lite gulligt eller hur?!
När det blev dags för Askungen så hade Widar börjat tjata om spel, sina barnprogram och ylat "jag har trååååkigt".....

Ni ser ju själva hur galet uttråkad han ser ut! Han förstod inte alls tjusningen med att kolla på Kalles Jul, vänta på mat och julklappar. Han gick inte på snacket att det var tradition, kultur och mys utan satsade på att börja leka medan jag, Matte och Ronija kollade klart på julprogrammen. Bara att inse att dagens barn lever i ett annat samhälle. När jag var liten var ju en timmes tecknad disneyfilm stort, det fanns ju liksom inte på tv:n i vanliga fall. Det fanns inget Händy Manny,Musses klubbhus, Rorri osv. Anar att Kalles Jul som tradition kommer försvinna i takt med att vi äldre dör eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar