| steg ett, kolla att man har alla ingredienser |
| steg två; rör ut saffran i mjölken och låt koka upp |
| mät sedan upp alla torra ingredienser och blanda dem i en stor skål |
| mät upp smör och nyp samman det med de torra ingredienserna Widar fick jobba hårt. han går all in när det gäller sånt här |
| när smöret och saffranet svalnat blanda i ett ägg |
| rör ner vätskan i bunken med de torra ingredienserna och smöret, blanda väl |
| när allt blivit en deg häll ut den på bakplåtspapper, dela i två delar och platta ut dem till scones |
| widar körde hammar-metoden |
| funkade fint |
| sen skär man ett kort i bröden och naggar dem väl. Det här med att nagga tyckte Widar var märkligt... Därefter skjuts in i ugnen 10 min på 250 grader |
| sen är det bara att lägga fram dem, rykande färska invirade i en fin handduk |
| Avnjuts med smör, ost och en kopp grönt te |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar