tisdag 24 december 2013

Sjöhistoriska med småttingar

På lördagen vräkte regnet ner i götet, vilket det mer eller mindre gjort i mer än en vecka, vi har lidit kraftig brist på sol och ljus i den här delen av stan och det är så oerhört tröttande. Så i lördags drog örebrofamiljen, Widar och Matte till Sjöhistoriska medan jag var och red i storås. Efter lektionen så mötte jag upp dem på sjöhistooriska och kollade in alla fiskar. Är spännande att kolla på olika saker tillsammans med småbarn, de ser allt ur ett annat perspektiv. Det jag tycker är spännande kan vara helt ointressant för liten och ibland så ser man saker man inte tänkt på för att liten ser det!
Finns många fina akvarier, sen finns lekhörna, man kan köra stenabåten i en simulator, du kan köra en fiskebåt och göra en massa kul saker samt ta del av Göteborgs sjöhistoria vilket är intressant om man ger sig tid.
Ulf, Elsa och Matte kollar in

Matte och Widar

en galet ful fisk som jag glömt namnet på

Widar gillade touchskärmarna som man kunde röra vid
och lära sig vad fiskarna hette

cool drakfisk
Sjöhistoriska är en helt ok plats och aktivitet att slå ihjäl tid på medan vädret är läskigt ute. Ofta hittar man något som man inte riktigt kollade in sist och entrén är 40 kr och då får man ett årskort som dessutom gäller på Naturhistoriska, Stadsmuseet och Rhörska museet! På Stadsmuseet finns även Barnens museum så man får ju lite valuta för de 40 kr.
syreladdning

Elsa kollar in största hummern i hummergrottan

skumma plattfiskar

Widar kollar in ovanifrån

galet ful fisk

I entrén så ser man en stor kopia av det fina träskeppet Göteborgh som både förr och i nutid seglat över de sju haven
så här grått var det ute

och det både blåste och duggade när vi väntade
på spårvagnen hem

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar