söndag 13 april 2014

Silversmide dag 2

Vi sandpapprade i en evighet och sedan skulle
allt i citronsyra badet upprepade gånger
Idag var andra dagen på helgkursen i silversmide och hela gänget blev klar med sina smycken. Jag och Ronija hann båda klart med våra ringer och få inspiration till diverse andra smycken, så till den grad att vi redan bestämt oss för att gå en fortsättningskurs i höst. Jag vill göra ett maffigt armband och syrran har liknande ideer.

min fina ring
Tror vi kommer få ha en verkstad/syhörna/målaratelje/fotostudio i ett stort uthus när vi flyttar till hus. Finns så oerhört mycket man kan göra både av nya material och sådant som är återvunnet. Hoppas att man på sikt ska kunna ha eget och jobba med olika uppdrag på deltid.
min och syrrans ring
Tror inte någon kan ana hur mycket slipande och hur många moment det är innan man sitter med det slutliga smycket. Inte underligt att handgjorda smycken kostar cash för det är en massa arbete och tålamod och stundtals även blodvite. Som idag då jag råkade slipa bort en del av tummen...ingen stor del för all del, men blodvite uppstod och min högertumme är lite känslig idag.
är galet nöjd med min ring som blänker som attan efter
allt putsande och trumlande
Hur som, är galet nöjd med min ring och det är kul att känna sig lite mer hemma idag bland verktygen och teknikerna. Sakta men säkert lär man sig, men oj vad mycket arbete det ligger bakom de som är professionella, jisses. Men silver är ett kul material att jobba med och man kan både mjuka upp och härda det i olika former vilket erbjuder en massa möjligheter! Ronija var minst lika nöjd och det var kul att göra något tillsammans, bara hon och jag!

2 kommentarer: