Till 8-10 pers, (vi halverade receptet, men skriver det i sin helhet)
1½ kg bog, ytterlår el högrev i 4x4 cm stora bitar
3 msk smör
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar
½ dl vatten
1 kvist färsk timjan
1 lagerblad
2 krossade vitlöksklyftor
3 msk vetemjöl
75 cl kraftigt rödvin
2 dl köttbuljong av tärning
1 msk tomatpure
200 g rimmat fläsk i grova strimlor
25 smålökar
200 g färska champinjoner
1 msk smör
bladpersilja
Bryn köttet väl i smöret i en stekpanna. Salta och peppra.
Flyta över köttet i en gryta, vispa ur stekpannan med vatten och sila ner skyn i grytan.
Tillsätt kryddor och vitlök, pudra över vetemjölet och rör om. Häll på rödvin och buljong så att det knappt täcker köttet. Vispa i tomatpure.
Låt grytan koka sakta på svag värme under lock tills köttet är mört, det tar ca 1½ tim.
Stek fläsket knaprigt och stek hela skalade lökar och små champinjoner i smör. Lägg fläsk, lök och svamp i grytan och koka ytterligare 20 min. Smaka ev av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med kokt pressad potatis och ev bröd.
Låt väl smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar