torsdag 10 mars 2011

Frölundabadet-tummen ner

sunkigt smutsigt
omklädesrum

I går kväll var vi på Frölundabadet som ligger i Frölunda kulturhus. Detta för att Valhallabadets lilla barnbassäng var stängd och Widar skulle får bada loss med mig och farmor. Vi åkte spårvagn en halvtimme för att komma dit och tack och lov hade vädret blivit lite bättre. Innan vi åkte ringde jag för att kolla att bassängen var ledig och varm och allt skulle vara ok.

Vi kommer in och det finns ingenstans att ställa och låsa fast barnvagnen. Personalen är inte den mest serviceminded personal jag träffat precis och efter vi betalt fick vi röda konstiga armband samt besked om att skåpen kunde låsas med en tia.

Vi kom in i ett av de sunkigaste ombytesrummen jag sett på länge och anade att det inte bådade gott. Skåpen gick inte att låsa och det var smutsigt i rummet. Fanns dock en barnstol för Widar att sitta i och ett gammalt skötbord. På de andra ställena har det varit så rent att Widar utan problem kunnat sitta på golvet. Det ena lysröret var sönder och toan vid duscharna hade nog inte städats idag.

Widar älskar att bada,
Lena fick hålla i
Vi bytte om och duschade, ingen duschslang för småbarn utan bara gamla svårinställda duschar vilket inte är Widars favorit. Sedan gick vi ut i simhallen där det var fullt ös i den stora bassängen. Den lilla såg vi inte utan Lena fick fråga och vi fick då veta att det inte var lika varmt som vanligt i barnbassängen och mycket riktigt, det var inga 34 grader där inte. Inte jättekallt, men inte så varmt som vanligt. En liten trång bassäng med ett golv som var någorlunda fräscht.

tummen ner för frölundas
bad...
Widar hade fattat vad vi skulle göra och började vifta och sprattla när han såg vattnet och sedan var det fullt ös. Han hade inga problem med att det var lite svalare än vanligt under den stunden vi badade. Han verkligen älskar att bada och klarade att dyka igen så vi måste ta en kurs igen!

Iallafall, efter en stund skulle vi värma oss i den lilla babybassängen som skulle vara VARM, den var iskall. Istället fick vi tipset att vi kunde ju duscha oss varma...Kan säga att Widar fick plaska lite sedan gick vi upp, bytte om och åkte efter att Widar fått lite mat och vi kommer aldrig mer att bada där.

Det var verkligen sunkigt, otrevligt, kallt och skittrist. På de andra ställena vi varit har det varit varmt, fräscht och ljust. Att bada i Frölunda kostar lika mycket som Valhallabadet men skillnaden är enorm. Nä, kulturhuset åker jag bara till för teater och sånt framöver tyvärr.

Sedan åkte vi hela vägen hem och hoppades på att Widar skulle sova gott hela natten. Det gjorde han inte. Blev en helvetesnatt då förkylningsbacillerna bestämde sig för att ta över Widar och han tyvärr är lika hopplös som jag och inte kan sova när han är sjuk stackarn. Hoppas att det bara är tillfälligt så att vi inte går in i en ny sjukperiod nu. Vi var alla trötta när vi kom hem och jag trodde jag skulle säcka ihop på vagnen, tar sjukt mycket energi och koncentration att vara ok och göra saker när man mest bara vill gömma sig under täcket och slippa.

4 kommentarer:

 1. Vad tråkigt att det var så dåligt. Jag har bara varit där en gång men jag upplevde det inte alls på samma sätt. Vi hade med oss en pulka som personalen erbjöd sig att ställa bakom disken i receptionen, bassängerna var varma och omklädningsrummen var ok. Vissa skåp gick inte att låsa men det var det enda.

  SvaraRadera
 2. Vad tråkigt att det blev en negativ upplevelse. När man väl gör sig omaket att ta sig ut i vädret så blir det inte bra.....

  SvaraRadera
 3. kan nog vara olika dagar, vem vet personalen kanske hade en jobbig dag Linda, men hur som åker vi inte dit å badar mer. Gillar annars frölunda kulturhus ju.
  mm det var rätt drygt caroline...

  SvaraRadera
 4. Jag måste tyvärr hålla med dig om det mesta, Frölundabadet är sunkigt och service är ett okänt begrepp för personalen. Ljudnivån är värre än ett aphus.

  SvaraRadera