måndag 26 maj 2014

man blir ju rädd

Redan igår så gladdes jag åt att Fi och Miljöpartiet klev framåt och att moderaterna fick en fet käftsmäll. Desto ondare i magen fick jag av att se att människor igen röstat på SD. Trodde inte det kunde bli så höga siffror för dem igen.

Än värre blev det i morse då man insåg att det inte bara är i Sverige som invandrarfientliga partier gick framåt. Såg hur Front National blev Frankrikes största parti med 25%, ett parti som bl.a. förnekar förintelsen. Hur främlingsfientliga partier drar fram över Europa och det gör mig livrädd.

Är det ett samhälle vi vill ha? Som brister fullständigt i tolerans och mänsklighet? Som skyller de problem vi brottas med i samhället på invandrare??? Har folk ens läst igenom partiprogrammet? Fattar man vad det är man röstar på? Nu var det många som inte röstade alls och jag hoppas verkligen att alla röstar i nästa val och att de inte ger SD en enda röst till för vi kan inte ha ett samhälle som vill människor så illa.

Jag vill inte att min son ska växa upp i ett samhälle som behandlar människor så illa och som gör skillnad på människor och människor utifrån hudfärg, religion och ursprung. Tanken måste ju vara att jobba för att alla människor är lika värda, vi är ju människor allihopa! Vi vill ju ha en goare värld utan rasism, homofobi, krig, miljöförstöring osv så då måste vi kunna göra andra val än val som gynnar SD och dess likar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar