söndag 11 maj 2014

Söndagsmys

Idag var jag och Widar på det nyöppnade och nyrenoverade stadsbiblioteket för att låna lite nya böcker och kolla in Miinis nya place. Får medge att det är en klar förbättring mot hur det var förut och det är gott om plats för alla barnböcker och olika aktiviteter. Vi fick lånat alla böcker vi ville utom Frippe lagar allt som vi fick lägga en beställning på. Den boken är alltid utlånad så nu orkar vi inte vänta längre. 


Men med oss hem fick vi böcker om rymden,dinosaurier, hur man odlar och planterar, kroppen, snickeri, alfabetet, nya alfons och mulle meck. Det är mycket varför och varför då nu, frågor om rymden, jorden, kroppen, odla bönor och annat och nyfikenheten kräver sina svar. Ibland kan man svara, men inte på allt och då är det schysst att läsa, titta på bilder och tillsammans förstå hur saker fungerar.

I vanlig ordning blev det även en stund vid plattan där vi spelade jumping nails, halvans abc-memo och Findus pussel. Blev förvånad över vilken koll Widar hade på att para ihop rätt bokstav med rätt fordon, särskilt som han inte spelat det innan. Men det är mycket bokstäver och siffror i hans huvud nu. Är skoj att se hur mycket som händer! När han hade fixat lånet och scannat lånekortet gick vi nerför avenyn i ett helt plötsligt soligt och varmt Göteborg. När vi gick hemifrån en stund tidigare regnade det, men det blev klart bättre. 

Det var en hungrig liten som dessutom gått en bra bit då vi skippat spårvagnen så vi slog oss ner på Condecco och delade på en pasta och Widars favorit; en stor kanelbulle. Han är verkligen kanelbulletok och mumsade i sig större delen av bullen innan han deklarerade att han var proppmätt. 
Då passade det bra med en fortsatt promenad förbi Bältesspännarparken och dess blommor och fontän ner mot Kopparmärra och sedan Brunnsparken. Vid det laget hade jag börjat känna mig skakig och illamående, vet inte om det är trötthet, blodtryck, medicinbryt eller att jag håller på att bli sjuk. Orkade i allafall med ett besök på Panduro där Widar hittade färg och glitterlim som han ska måla något av sina snickarprojekt med.

Sedan knatade vi upp till Valand innan vi tog spårvagnen hem. Tror Widar gick i allafall tre kilometer utan att klaga en enda gång idag och det är ju hur bra som helst! Väl hemma snickrade Widar en massa medan jag låg och frossade i soffan. Lite senare kom Matte hem och fick hålla koll på Widar och fixa mat. Jag mår inte ett dugg bättre trots alvedon och vila. Snart blir det sömn med förhoppning om att vakna pigg och fräsch imorgon....eller typ så....
lite kik på fontänen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar