steg ett, kolla att man har alla ingredienser |
steg två; rör ut saffran i mjölken och låt koka upp |
mät sedan upp alla torra ingredienser och blanda dem i en stor skål |
mät upp smör och nyp samman det med de torra ingredienserna Widar fick jobba hårt. han går all in när det gäller sånt här |
när smöret och saffranet svalnat blanda i ett ägg |
rör ner vätskan i bunken med de torra ingredienserna och smöret, blanda väl |
när allt blivit en deg häll ut den på bakplåtspapper, dela i två delar och platta ut dem till scones |
widar körde hammar-metoden |
funkade fint |
sen skär man ett kort i bröden och naggar dem väl. Det här med att nagga tyckte Widar var märkligt... Därefter skjuts in i ugnen 10 min på 250 grader |
sen är det bara att lägga fram dem, rykande färska invirade i en fin handduk |
Avnjuts med smör, ost och en kopp grönt te |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar